Projekt

Obecné

Profil

Podání #42388

uzavřený

Vyloučení Filipa Sequense

Přidáno uživatelem Viktor Derka před 11 měsíc(ů). Aktualizováno před 8 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
-
Začátek:
13.06.2023
Uzavřít do:
07.07.2023
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj,

RK dnes rozhodčím nález ve stížnosti #41475 (https://redmine.pirati.cz/issues/41475?issue_count=59&issue_position=2&next_issue_id=40769&prev_issue_id=41967) vyloučila ze strany Filipa Sequense. Rozhodčí nález byl Filipu Sequensovi doručen soukromou zprávou na fóru. Od zítřejšího dne proto začíná běžet doba do jeho vyloučení ze strany, ke kterému dojde 27.6.2023.

Požádal bych proto AO, aby vykonal rozhodčí nález k 27.6.2023, nebude-li ve věci iniciován mimořádný přezkum ze strany CF.

Děkuji.

Aktualizováno uživatelem Filip Sequens před 10 měsíc(ů)

Milý Viktore,
rád bych tě upozornil, že mi jak píšeš výše přes soukromou zprávu na fóru žádná zpráva o výsledku rozhodčího nálezu ve věci podání stížnosti pod č.42388 o mém vyloučení nepřišla!!! Níže posílám své aktuální vyjádření, které vlož do původního vlákna na redmine do kterého se již nemohu přes svou Pirátskou identitu dostat (záměr???). Mé vyjádření se týká též vedení AO, který žádám níže o několik technických věcí spojených s mým vyloučením.

Bc. Filip Sequens - prohlášení pro Viktora Derku, RK, vedoucího AO (posláno též mailovou zprávou):

Vážení,
vstupoval jsem do České pirátské strany v době, ve které mi bylo ctí nosit společný trikot, v době ve které jsem se nemusel obávat toho, co komu a kde řeknu, v době kdy jsem se nemusel stydět za názory jiných členů ve straně a našich čelních politických reprezentantů. V době, kdy jsem se nemusel obávat toho, vedle koho stojím a co s kým a o čem diskutuji. Ta doba je bohužel definitivně pryč!
Dne 28. listopadu 2022 jsem v souladu s Článkem 3 odst. 6 písm. d) Členství Stanov, oznámil a doručil krajskému předsednictvu Plzeňského sdružení záměr ukončit své členství k 31. prosinci 2022. S ohledem na vnitřní politický tlak a nesoulad kolegů s plněním politických a vnitrostranických zásad a deklarací (mj. stále krajský Pirátský zastupitelský klub nemá schválenu koaliční smlouvu KF, která pravděpodobně ani neexistuje - viz vyjádření Jakuba Backy z KK cituji: "Upozorňuji, že pokud se to do půlky června výrazně neposune, budu na červnovém zasedání KK navrhovat podání stížnosti, není možné čekat do nekonečna"), jsem doznal, že místo ukončení svého členství své členství přeruším, a to s účinností od 31. prosince 2022 (bez stanovení doby ukončení přerušení členství, ani oznámení záměru ukončení členství po tomto přerušení a stavění jiné doby).
Od doby oznámení přerušení členství do dnešních dní se soustavně potýkám s pravidelnými problémy v podobě nemožnosti přihlášení se do interních pirátských systémů, jako je: redmine.pirati.cz, forum.pirati.cz, mrak.pirati.cz, nalodeni.pirati.cz, lide.pirati.cz a jiné Pirátské platformy (např.: zulip.pirati.cz, piroplaceni.pirati.cz). S ohledem na pracovní vytížení a veřejný mandát jsem nebyl schopen sto se vyjádřit k předmětu podání #40924 ve stanovené lhůtě, za což se dodatečně omlouvám.
Od doby oznámení pozastavení členství jsem dospěl k názoru, že nadále nemohu a nechci reprezentovat, podporovat politické cíle strany a hodnoty Pirátů, které nejsou v Plzeňském kraji vymáhány, a to přes můj trvalý odpor a apel na čelní reprezentanty strany. Na základě politického dění v Plzeňském kraji a na základě vládních přešlapů a též na základě čerstvých vnitrostranických hantýrek (vyloučení Janky Michailidu z RV, ministr Blažek atd.), doručuji ukončení členství v České pirátské straně ke stejnému dni, kdy jsem zaplatil členský příspěvek v roce 2022 (dohledatelné on-line na transparentním účtu 2100048174/2010). Ukončení členství nechť je doručeno prostřednictvím zpravodaje rozhodčí komise V. Derky ostatním orgánům a příslušným členům místního a krajského sdružení.
Zároveň požaduji, aby RK pro případ mého vyloučení a ukončení členství v době kratší (tj. výsledek rozhodčího nálezu k 27.6.2023) než je uvedeno v předchozím odstavci zveřejnila současně s rozhodnutím rozhodčí komise i toto mé prohlášení. Rovněž žádám ve smyslu Článku 17 GDPR administrativní a technický odbor, aby o mé osobě vymazal veškeré osobní údaje, které má k dispozici na forum.pirati.cz a v jiných platformách, dále odvolávám souhlas s uchováváním těchto údajů. V opačném případě se vystavujete protiprávního uchovávání a zpracování. V souladu s předmětnými ustanoveními GDPR žádám o vyhotovení oznamovací povinnosti, které osobní údaje o mé osobě Česká pirátská strana uchovávala a k jakému dni a v jaké formě je odstranila z těchto všech informačních platforem. Výmaz těchto údajů se dotýká téže všech jejích kopií. Správce (zpravodaj) nechť nese odpovědnost za zajištění výmazu u svých zpracovatelů. Děkuji.

Přeji všem svým přátelům Pirátům, kterých si stále osobně vážím za jejich názory, postoje, morální kredit a fundovanost. Vám přeji mnoho úspěchů.

S pozdravem Bc. Filip Sequens

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 10 měsíc(ů)

Tedy, nebudu se vyjadřovat ke všemu, jen k tomu, co se týká AO;

1) je zde tvrzení že SZ nebyla na fóru doručena; to lze pravděpodobně ve spolupráci s TO ověřit, případně pokud někdo ohlásí tu odeslanou zprávu, měl bych se k ní dostat.
2) Pokud budu předpokládat, že nebyla doručena, pak stále lze považovat rozhodnutí RK za doručené nejméně k 21.6. Lhůty pro případný zisk podpory pro mimořádný přezkum tak uplynou nejpozději 5.7. včetně.
3) Pokud je problém s přístupy do systému, jsem trvale k dispozici na telefonu, případně emailu. Je možné že ukončení členství s následným zpětvzetím vyvolalo nějaké technické obtíže. Taky upozorňuji, že v lednu proběhl restart systémů s povinností přenastavit si heslo. Tato informace je stále k dispozici při přihlášení do systémů a žlutě zvýrazněna.
4) Členství nelze ukončit zpětně, beru to jako rezignaci na členství. Tu by mělo vzít na vědomí příslušné předsednictvo, tak sem někoho pozvu, aby potvrdil, že mu bylo doručeno. K danému dni (nejpozději) ukončíme.
5) Rozhodnutí RK je již provázáno s tímto podáním a nechci RK zasahovat do spisu, tak to nechám na nich, jestli prohlášení do spisu nějak zanesou.
6) Beru na vědomí žádost o zapomenutí o odvolání souhlasu ze zapomenutím údajů. Provedeme odpovídající výmaz a anonymizaci, ovšem u bývalých členů máme zjevný zájem na uchování nějakých základních údajů, např. z důvodů účetních, povinného zákonného vykazování nebo pro případ nové přihlášky.

Pěkný zbytek léta.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 10 měsíc(ů)

ad 4) Předáno PMS

Aktualizováno uživatelem Viktor Derka před 10 měsíc(ů)

Jelikož po kontrole dokumentace pravděpodobně omylem nedošlo k doručení soukromé zprávy na fóru F. Sequensovi již 13.6. (resp. k doručení došlo ex post 22.6.). F. Sequens se ale s obsahem rozhodčího nálezu seznámil na redmine nebo na fóru sám. Toto by obhájilo odklad účinnosti vyloučení dva týdny po 22.6., ovšem Jelikož F. Sequens rezignoval na členství sám k 21.6., je tento odklad bezpředmětný.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 10 měsíc(ů)

  • Uzavřít do změněn z 27.06.2023 na 07.07.2023

Aktualizováno uživatelem Jiří Rezek před 10 měsíc(ů)

Za PKS beru na vědomí

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 8 měsíc(ů)

Tedy PKS vzalo na vědomí rezignaci k 30.6.2023
Zároveň, rozhodnutí o vyloučení bylo doručeno nejpozději k 21.6. a 14 dní od tohoto doručení tak uplynulo nejpozději k 5.7.; tedy k 6.7. vyloučení zjevně nabylo účinnosti.
Obě tato data budou zaznamenána v chobotnici na kartě osoby.

(Rozhodčí nález zde: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=845147#p845147 )

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před 8 měsíc(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Vojtěch Pikal
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Tedy promazáno a deaktivováno kde se dalo.

Také k dispozici: Atom PDF