Projekt

Obecné

Profil

Úkol #42162

uzavřený

Jednání k reformě krajské mediální spojky

Přidáno uživatelem Tomáš Válek před 12 měsíc(ů). Aktualizováno před 11 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Vysoká
Přiřazeno:
Cílová verze:
-
Začátek:
17.05.2023
Uzavřít do:
% Hotovo:

60%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Ahoj, dle dnešní domluvy na PKS vykopávám debatu:

MO nám předalo ke schválení znění usnesení k napojení do systému krajských mediálních spojek s centrální odpovědností a řízením, abychom zahájili usnesení KF
Dokument je zde https://docs.google.com/document/d/1MH4HjRvInmnjyH0AM-7S8PnTFz-PBj2guuK0klj2zy4/edit

Kolis správně upozornil na to, že je zde platná koncepce krajského mediálního odboru schváleného KF na jednání KF JčK 22/2019 https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?t=49819

Jana Pincová dostala za úkol přepracovat koncepci podle nových podmínek. V původní kocenpci proto světle hnědou vyznačila části, jež je nutné zrušit či přepracovat. Tmavě hnědou jsem doplnil zbylé věci ke zrušení. https://docs.google.com/document/d/1jFWDRP1hG4_gpeKRa2A4wTSJxOAUj35UQzC9i5TTBHE/edit?fbclid=IwAR3LBhPQZxJ3b9UjbzFh48YnqtHGI0wNTomOnHK_KIjdvVF4ps_Gi9YHyyk

Na základě diskuse na dnešním PKS vznikly tři možnosti postupu:

A - Revokovat usnesení, novou kocenpci zatím nevytvářet, nechat koncepci na novém PKS a pouze se zapojit do centrálního systému. (Velká část dokumentu je ke škrtnutí, reálně je dokument nekontrolovaný, protože na to nemá PKS čas a nemá význam dělat dokument pro dokument).

B - Revokovat usnesení se stávající koncepcí, ze které se pouze vyškrtnou všechny části, které již nejsou aktuální. K tomu připojit znění usnesení na připojení do centrálního systému.

C - Revokovat usnesení novou koncepcí, jež bude plnohodnotným dokumentem, vyškrtne neplatné a neaktuální věci, doplní je o nové a k tomu se připojí znění na připojení do systému centrály.

Toto zatím není hlasování, ale napište prosím všichni jak to vidíte, ať tenhle úkol dokončíme.
Děkuji

Aktualizováno uživatelem Tomáš Válek před 12 měsíc(ů)

Chtěli jsme to probrat online, prosím o diskusi či volbu jak bychom postupovali (opakuji nejde o hlasování), ať to případně na dalším PKS ve středu můžeme posunut na KF. Děkuji

Aktualizováno uživatelem Michal Horák před 12 měsíc(ů)

Ahoj,
mně se jeví jako nejrozumnější varianta B, protože nic převratnýho se nemění kromě kompetencí směrem k centrále, takže vyškrtáme popř. změníme pasáže , které se toho týkají, takže za mě B

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před 11 měsíc(ů)

já jsem taky pro B.

Aktualizováno uživatelem Tomáš Válek před 11 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 10 na 30

Zde je tedy upravená koncepce, ze které byly škrtnuty neaktuální či se změnou se vylučující části.

https://docs.google.com/document/d/1xf884zdQGmSTD82R4V5wsN91O6yi-wmqWXE0y4zkYGA/edit?usp=sharing

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před 11 měsíc(ů)

Za mě dobrý, chybí mi tam odkaz na to odměňování, respektive ten centrální dokument.

Díky

Aktualizováno uživatelem Tomáš Válek před 11 měsíc(ů)

Doplnil jsem tam tu část z reformy krajských spojek, kde se mluví o fianncování, dodal jsem to jako kapitolu reforma krajských spojek a financování. To by IMHO mohlo stačit.
https://docs.google.com/document/d/1xf884zdQGmSTD82R4V5wsN91O6yi-wmqWXE0y4zkYGA/edit

Aktualizováno uživatelem Tomáš Válek před 11 měsíc(ů)

Ještě dle domluvy jsem označil červeně duplicitní část (a sice činnosti MO) vzhledem k přiložené reformě a financování, kterou můžeme škrtnout, takže prosím o komenty, pokud nebudou, tak to můžeme odhlasovat, aby se zahájilo jednání KF.
https://docs.google.com/document/d/1xf884zdQGmSTD82R4V5wsN91O6yi-wmqWXE0y4zkYGA/edit

Aktualizováno uživatelem Tomáš Válek před 11 měsíc(ů)

Nikdo se nevyjádřil, tak bych dal k hlasování následující usnesení:

PKS JčK předkládá následující usnesení ke schválení KF ve zrychleném jednání:

(*to znamená předložit ke schválení jen s dobou na rozmyšlenou bez možnosti návrh upravovat. Návrh obsahuje pouze usnesení od MO a výše aktualizovanou koncepci, nic víc.)

1.) Krajské fórum schvaluje implementaci systémových změn fungování dodavatelů či krajských mediálních odborů dle návrhu centrálního mediálního odboru, odkazovaného v anotaci tohoto jednání.
2.) Krajské fórum bere na vědomí záměr mediálního odboru o jednotný systém práce krajských dodavatelů v mediální oblasti v rovině odborně - organizační, zároveň potvrzuje platnost stávajícího organizačního řádu, obzvláště v oblasti krajské subsidiarity.
3.) Krajské fórum schvaluje navrhovaný systém dvojího odměňování dodavatelů v mediální oblasti dle návrhu MO, na základě neomezeného přístupu k hodnotícím metrikám dodavatelů a finanční bilanci celého projektu.
4.) Krajské fórum se zavazuje k implementaci vnitřních změn fungování a předávání informací mezi dodavateli v mediální oblasti, předsednictvem krajského sdružení a jednotlivými zastupiteli, nutných k zajištění co nejlepší mediální prezentace všem členům krajského sdružení.
5.) Krajské fórum podmiňuje svou účast v reformovaném systému krajských mediálních manažerů a manažerek splněním všech dílčích podmínek, ke kterým se mediální odbor zavázal. Obzvláště stran pravidelného hodnocení činnosti dodavatele v mediální oblasti, obdržením pravidelných reportů do rukou předsednictva krajského sdružení, podpory v komunikaci preferovaných témat, přístupu k finanční bilanci a celkového stavu projektu, či pravidelných mediálních školení.
6.) Krajské fórum se prostřednictvím svého předsednictva zavazuje k re-evaluaci stávajících postupů a očekávání směrem k dodavateli v mediální oblasti, včetně snahy o vytvoření základní krajské exekutivní kostry ve složení týmu dodavatelů v mediální a personálně-koordinační oblasti v co nejvyšším úvazku s přihlédnutím k rozpočtovým možnostem.
7.) Krajské fórum bere na vědomí závazek Mediálního odboru Pirátské strany dodržovat oboustranná pravidla absolutní transparentnosti mezi MO a PKS Jihočeského kraje.
8.) Krajské fórum revokuje své usnesení KF JčK 1/2018 a přijímá aktualizovanou koncepci mediálního odboru dle přiloženého dokumentu. https://docs.google.com/document/d/1eNjRFUVShc3xyyEZA52Zt0u-rt82BdgFqBzAI2ENVnY/edit

Prosím o zahlasování, ať můžeme předat čistý stůl.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před 11 měsíc(ů)

uff, masakr usnesení.

Jsem pro

Díky Tome

Aktualizováno uživatelem Michal Horák před 11 měsíc(ů)

PRO

Aktualizováno uživatelem Tomáš Válek před 11 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 30 na 60

Já jsem taky PRO, a pokud by to nikomu nevadilo, tak protože se tím probírala jako první Jana Pincová, které se ten obsah práce bude nejvíce týkat i následně, tak bych ji určil jako navrhovatelku v jednání (aby pronesla úvodní a případně závěrečné slovo) a jednání bych odpředsedal.

Prosím ještě Verču a Jirku o zahlasování.

Díky

Aktualizováno uživatelem Tomáš Válek před 11 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 60 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Prosil jsem ještě zvlášť Verču a Jirku o vyjádření, bohužel se tak nestalo, takže bych uzavřel hlasování 3x PRO a 2x Nehlasoval.

Poprosil jsem Janu Pinců, zda zastane v jednání pozici navrhovatele a souhlasila, takže vykopnu jednání, abychom ho stihli řádně dojednat na rozhodnutí o příštím víkendu.

Díky

Aktualizováno uživatelem Veronika Kovářová před 11 měsíc(ů)

  • % Hotovo změněn z 100 na 60

Pro

Aktualizováno uživatelem Tomáš Válek před 11 měsíc(ů)

Takže ještě změna 4x PRO, 1x Nehlasoval. Díky Verčo.

Také k dispozici: Atom PDF