Projekt

Obecné

Profil

Úkol #41032

uzavřený

Dlouhodobý úkol #43338: Usnesení PKS 2022-2024

Usnesení k pověření vedení podřízeného týmu (PMS Praha 1)

Přidáno uživatelem Jiří Belšán před více než 1 rok. Aktualizováno před 6 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
09.12.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:
Smlouva:

Popis

Dle § 6, odst. 3 Organizačního řádu České pirátské strany pověřuje PKS Praha dočasným vedením PMS Praha 1 členky PKS Kornélii Gottmannovou a Simonu Bártovou.

Odůvodnění:
Organizační řád stanoví:
§ 6 Nadřízený tým a jeho dohled
(1) Nadřízený tým je v rámci dané působnosti ten, který ji vykonává na některé vyšší úrovni. Nadřízeným týmem je zejména každý úkolující tým.
(2) Nadřízený tým dohlíží na výkon působnosti podřízeným týmem. Dohled zahrnuje oprávnění kontrolovat plnění předpisů, strategií, úkolů a pravidel, ukládat úkoly k odstranění nedostatků a sjednocení fungování a operativně řešit spory mezi podřízenými týmy.
(3) Nestačí-li dohled podle odstavce 2, je nadřízený tým oprávněn zrušit či změnit právní akt podřízeného týmu, dočasně pověřit vedením týmu někoho jiného a zjednat nápravu.

Členové PKS Praha se v rámci dohledu zúčastnili jednání MS Praha 1, PMS Praha 1 a vyjednávacího týmu MS Piráti Praha 1 a to ve dnech 15.11., 16.11., 17.11., 20.11. a 22.11. Na všech jednáních členové PKS upozorňovali všechny zúčastněné, že je nutné dodržovat všechny pirátské předpisy a zároveň je nutné informovat PKS o všech krocích předsednictva či vyjednávacího týmu. Toto bohužel nebylo ze strany PMS reflektováno. Na email zaslaný Simonou Bártovou dne 28.11. se žádostí o informace o vývoji situace odpověděl pouze Martin Arden, který slíbil, že odpovědi připraví. V posledním týdnu David Bodeček a Martin Arden s PKS efektivně nekomunikují. Olga Sklenářová svolala mimořádné jednání ke schválení koaliční smlouvy, ačkoliv neměla mandát od MS či vyjednávacího týmu tuto smlouvu vyjednat. Na schůzi MS 7.12. zástupci PKS oznámili, že nevidí žádný posun v nastalé situaci, a tak bude nejlepší, pokud řízení PMS převezme osoba (osoby) určené předsednictvem KS dle Organizačního řádu. S tímto návrhem souhlasili všichni členové PMS. PKS věří, že tento krok povede ke zklidnění situace uvnitř MS a k zajištění dodržování pirátských předpisů.

PRO 4, PROTI 1, ZDRŽEL/A SE 0
Usnesení bylo přijato

Odkaz na zápis ze schůze: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=828316#p828316

Aktualizováno uživatelem Jiří Belšán před více než 1 rok

Doplňuji, že PROTI byl Michal Macek. Ostatní členové PKS byli PRO.

Aktualizováno uživatelem Jiří Belšán před více než 1 rok

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Aktualizováno uživatelem Jiří Belšán před 6 měsíc(ů)

  • Rodičovský úkol nastaven na #43338

Také k dispozici: Atom PDF