Projekt

Obecné

Profil

Podání #40988

otevřený

Určení "Zvláštního týmu pro nadresortní otázky"

Přidáno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok. Aktualizováno před 4 měsíc(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
02.12.2022
Uzavřít do:
18.12.2022 (asi 17 měsíce(ů) pozdě)
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj RP,

každý den se snažim snižovat počet nevyřešených úkolů ve svém odboru.

Jeden z nich je je "provedení" tohoto dokumentu: https://wiki.pirati.cz/rules/cel (Viditelný pouze pro členy po přihlášení)

K jeho dokončení například chybí ustanovení "1 speciálního týmu pro neoborové záležitosti"; ten by měl probírat a odpovídat na členské podněty k vládní práci, které nejsou resortní - zřejmě otázky jako "fungování ve vládní koalice", "spory o vládní jmenování" nebo takové nějaké věci.

Vzhledem k tomu, že se má jednat o tým postavením obdobný resortním týmům a ty zřizuje RP, obracím se na vás o jeho stanovení či ustanovení.

Může se jednat o nějaký ad-hoc tým, ale mohlo by dávat větší smysl určit nějaký tým, který již existuje. (Předpis bohužel neříká, kdo má tým určit nebo ustavit, lze ale vycházet z běžných principů, že za provádění předpisů je zodpovědná moc výkonný a RP je jeí hlavou v rámci strany.)
Z existujících týmů se nabízí třeba - přímo RP, přímo RV, nějaká pracovní skupina RV, pirátský vládní týmy (ti nominanti, co je volilo CF) nebo rada resortních týmů.

Děkuji za zvážení.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

  • Přiřazeno nastaven na Martin Jiránek
  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)
  • Uzavřít do nastaven na 18.12.2022

Aktualizováno uživatelem Michal Zdeněk Zachar před 4 měsíc(ů)

Navrhuji pro tým do jeho kompetencí zařadit i shromažďování a vyhodnocování zpětné vazby na práci strany od všech ostatních týmů. Výhody:

  1. Zlepšení komunikace a rozhodování: Pravidelné shromažďování a vyhodnocování zpětné vazby od voličů straně umožní díky shromážděným datům lépe porozumět názorům a potřebám voličů. To může pomoci k jednodušší formulaci politických návrhů a strategií, které jsou pak více v souladu s reálnými potřebami a očekáváními voličů.

  2. Posílení liberálního charakteru strany: Integrací zpětné vazby do rozhodovacího procesu se podporuje demokratičtější přístup voličů k vedení strany. Tento krok ukazuje, že jejich názory jsou ceněny a mají reálný vliv na rozhodování na nejvyšších úrovních strany.

  3. Identifikace a návrhy možností řešení problémů: Pravidelné vyhodnocování zpětné vazby umožní týmu rychleji identifikovat a řešit problémy či výzvy, se kterými se strana potýká. To vede k efektivnějšímu a dynamickému přístupu k řešení problémů a zvyšuje schopnost strany reagovat na zvláště v současnosti rychle se měnící politickou situaci.

Tato opatření by týmu mohla pomoci stát se efektivnějším a reaktivnějším při řešení klíčových otázek, které se týkají fungování strany a její vládní práce. Shromažďování a vyhodnocování široké škály zpětné vazby by se mělo týkat těchto prvků:

  1. Zpracování reportů od Infolinky strany: Sledování počtu hovorů, zaznamenávání hlavních témat a trendů, které vyplynou z těchto interakcí.

  2. Analýza aktivity na sociálních Sítích: Sběr dat z inboxů z Facebooku, Instagramu, Twitteru, LinkedInu a dalších sociálních sítí, včetně počtu interakcí, hlavních témat a povahy komentářů či dotazů.

  3. Vyhodnocení Newsletterů (MO) a reakcí na ně: Sledování reakcí na rozesílané newslettery, včetně frekvence odpovědí a přijímaných témat.

  4. Feedback od krajských Mediálních spojek: Shromažďování informací o tom, jak jsou zprávy a informace přijímány a vnímány na regionální úrovni, protože je třeba s ohledem na celostátní působení dobré pravidelně monitorovat i vyhodnocovat krajskou a komunální oblast.

  5. Zpětná Vazba od Fundraisingového týmu: Sběr a analýza informací o reakcích na e-maily a komunikace s dárci pomocí telefundraisingu, včetně frekvence a obsahu odpovědí.

  6. Monitoring hlavního stranického e-mailu (info@pirati.cz): Sledování počtu a druhu dotazů, frekvence odpovědí a hlavní témata, která jsou prostřednictvím tohoto kanálu řešena.

Tento seznam kompetencí by tomuto týmu umožnil získat komplexní přehled o tom, co se děje mezi voliči a také by vyjasnilo to, jaký má mediální komunikace strany reálný dopad. Kromě toho, pravidelné vyhodnocování zpětné vazby od voličů je klíčové pro porozumění jejich měnícím se potřebám a názorům, což je nezbytné pro účinné plánování a přizpůsobování politických a komunikačních strategií

Navíc, mohlo by být prospěšné zahrnout do sledování i online fóra a diskusní skupiny, kde voliči aktivně diskutují o politických tématech. To by poskytlo další vrstvu pochopení veřejného mínění a umožnilo by to lépe identifikovat a reagovat na trendy a důležité otázky, které rezonují s voliči.

Michal Zachar

Také k dispozici: Atom PDF