Projekt

Obecné

Profil

Podání #40871

otevřený

Maják - problém při smazání profilu "vystavené" osoby

Přidáno uživatelem Matouš Adamů před více než 1 rok. Aktualizováno před asi 1 rok.

Stav:
Nový
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
Weby
Začátek:
20.11.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

20%

Odhadovaná doba:

Popis

Dnes z důvodu duplikace profilů Štěpána Drtiny (jeden profil založen pod stredocesky.pirati.cz a druhy pod kh.pirati.cz ) po domluvě s ním smazal stránku osoby (jako např: stredocesky.pirati.cz/lide/matous-adamu ) na SCK webu, která ale byla zobrazena i na webu stredocesky.pirati.cz/lide jako člen PKS a komunální zastupitel. Hned mě napadlo se ze zajímavosti podívat na tuto stránku a koukám že leží viz screen.
V tomto případě není problém, prostě vlezu do majáku a strčím tam ten druhý opravený profil a mělo by to opět naskočit, ale teď si vezměme příklad že před volbami nám někdo vystoupí ze strany a odvolá souhlas se zpracováním údajů. V případě že jeho stránku někdo smaže tak lehne volební web s kandidáty, krajský web (když tam byl vystaven) a i například web MSka. + jak Bouše uvedl zde https://zulip.pirati.cz/#narrow/stream/338-Maj.C3.A1k/topic/Bugy.20od.20u.C5.BEivatel.C5.AF/near/2627830 - "Problém je, že když bych měl založený detail osoby v MS a někdo by ten detail použil na jiném webu .. a já ho v MS smazal tak on nepřijde ani na to proč to přestalo fungovat , pokud se s tím již nesetkal no."


Soubory

dead.png (55.6 KB) dead.png Matouš Adamů, 20.11.2022 18:07

Aktualizováno uživatelem David Malár před více než 1 rok

  • Přiřazeno nastaven na David Malár

Aktualizováno uživatelem David Malár před více než 1 rok

  • % Hotovo změněn z 0 na 20
  • Přiřazeno změněn z David Malár na Jan Bednařík

jitsi, vysvětlení problému a testování

v kostce,
jestliže je osoba někde na webu, a je smazána daná osoba, tak všechny stránky obsahující tuto osobu, která neexistuje, padne do 502.
při úpravě stránky ve které byla smazaná osoba uvedená zůstane pole s osobou prázné a nejze uložit/publikovat, dokud se pole nevyplní/nesmaže.

návrh řešení je buď nastavit aby se automaticky doplnila defaultní osoba, nebo zakázat odebrání osoby, je-li někde na webu vystavená s informací, na kterých webech je

Aktualizováno uživatelem Matouš Adamů před asi 1 rok

Přidávám ještě jeden poznatek - pokud místo smazání osoby zvolím pouze "zrušit publikaci" tak stránka člověka (např.: https://stredocesky.pirati.cz/lide/matous-adamu/) sice bude házet 404 ale pokud byl profil někde připnutý (např.: https://stredocesky.pirati.cz/lide/) tak tam stále zůstává.

Také k dispozici: Atom PDF