Projekt

Obecné

Profil

Podání #40837

otevřený

Žádost o zahájení jednání - Zřízení resortní sekce

Přidáno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok.

Stav:
Nový
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
13.11.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj, chtěl bych požádat jako předkladatek o zahájení jednání CF k návrhu schválenímu RP zde: https://redmine.pirati.cz/issues/40753

Návrh zní:

Celostátní fórum mění předpis o Zřízení komisí a odborů:

  • 1) odstavec (2) § 1 Zřízení orgánů strany nově zní:

    (2) V rámci České pirátské strany dále působí složky Kancelář, Mladé Pirátstvo, Resortní sekce a zastupitelské kluby, které nemají postavení orgánu strany.

  • 2) § 2 včetně nadpisu nově zní:

    § 2 Resortní sekce
    (1) Resortní sekci strany tvoří resortní platformy. Republikové předsednictvo jako nadřízený orgán zřizuje a úkoluje resortní platformy a stanovuje jejich působnost.
    (2) Resortní platformy jsou složené z členů a příznivců strany, expertů a dalších zájemců. Resortní platforma sdružuje týmy, které se věnují politice v rámci daného resortu, zřízené například platformou, předsednictvy nebo zastupitelskými kluby.
    (3) Resortní platformy tvoří široký prostor pro sdílení zkušeností a vzdělávání napříč regiony a zastupitelskými kluby a podílejí se na diskuzi a tvorbě politického programu strany. Resortní platformy se dále zejména skrze své týmy věnují přípravě, prosazování a realizování aktuální politiky v souladu s programem.
    (4) Republikové předsednictvo zastupuje stranu v otázkách programu jako celku, zejména se vyjadřuje k programovým bodům s ohledem na jejich vzájemnou souvislost a projednává spory mezi platformami a týmy, které se týkají jejich překrývající se působnosti.

Podrobnosti jako vyznačení změn a zdůvdnění lze nalézt zde: https://redmine.pirati.cz/issues/40233


Související úkoly

související s Republikové předsednictvo - Podání #40753: Předložení zřízení resortní sekce přímo CFDokončenVojtěch Pikal06.11.2022

Akce
související s Republikový výbor - Podání #40233: Zřízení resortní sekce - Předložení změn ZřKO CFOdloženoDavid František Wagner21.08.2022

Akce

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

  • související s Podání #40753: Předložení zřízení resortní sekce přímo CF přidán

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

  • související s Podání #40233: Zřízení resortní sekce - Předložení změn ZřKO CF přidán

Také k dispozici: Atom PDF