Projekt

Obecné

Profil

Podání #40832

uzavřený

Škodní komise

Přidáno uživatelem Blanka Charvátová před více než 1 rok. Aktualizováno před více než 1 rok.

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
11.11.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Republikové předsednictvo vydává[1] následující Pravidla škodní komise:

1) Republikové předsednictvo jakožto statutární orgán České pirátské strany vystupující v souladu se zákonem č. 262/2006 Sb. ve znění pozdějších předpisů (zákoník práce, dále jen ZP) jako „zaměstnavatel“ vůči zaměstnancům strany v souladu s ustanoveními zákoníku práce a souvisejícími ustanoveními zákona č. 89/2012 Sb. (dále nový občanský zákoník, NOZ) ustavuje škodní komisi (dále jen Komise), jakožto poradní orgán zaměstnavatele za účelem vypořádání náhrady majetkové a nemajetkové újmy (dále jen škody), k jejíž náhradě je zaměstnanec povinen.

2) Republikové předsednictvo jmenuje předsedu a další členy komise, z toho po jednom na návrh Personálního odboru[2] a Kanceláře strany[3]. Poslední člen je zástupcem Kontrolní komise. Nebude-li nominant týmu oznámen předsedovi škodní komise do 24 hodin před zahájením zasedání škodní komise, je zastupováním týmu ve škodní komisi pověřen jeho vedoucí.

3) Komise má 5 členů a je schopna se usnášet, je-li přítomna nadpoloviční většina jejích členů. O závěrech k projednávaným případům rozhoduje Komise nadpoloviční většinou hlasů přítomných členů. V případě rovnosti členů rozhoduje hlas předsedajícího.

4) Škodní komisi svolává a řídí její předseda (v případě jeho nepřítomnosti jím pověřený člen Komise) tak, aby o případu Komise jednala nejpozději do 3 dnů ode dne svolání.

5) Komise má právo jménem zaměstnavatele předvolat na své jednání zaměstnance, kteří mohou přispět k objasnění projednávané věci. Komise rovněž může za stejným účelem pozvat na jednání i další osoby a spolupracovníky strany.

6) Z jednání komise se pořizuje zápis obsahující závěr, který komise ve věci přijala. Zápis předseda komise neprodleně předá statutárnímu orgánu zaměstnavatele.

7) Komise může na základě vlastních zjištění doporučit organizační a personální opatření v zájmu ochrany majetku a předcházení vzniku škody.

8) O povinnosti zaměstnance, který škodu zcela nebo zčásti zavinil, uhradit zaměstnavateli škodu a o výši požadované náhrady škody rozhoduje statutární orgán zaměstnavatele. Podkladem pro rozhodnutí je zápis z jednání škodní komise.

9) Výši požadované náhrady škody se zaměstnancem projedná, uzná-li zaměstnanec závazek nahradit škodu v určené výši, způsob úhrady se zaměstnancem dohodne a písemnou smlouvu s ním uzavře určený zástupce zaměstnavatele[4].

10) Sporné případy budou předány advokátovi strany k dalšímu postupu.


Republikové předsednictvo dle Pravidel škodní komise, bodu (1) a (2) jmenuje členy škodní komise ve složení předseda Martin Jiránek a členové Blanka Charvátová, Jiří Kárský, Jiří Belšán.

[1]Viz § 5 (2) OŘ.

[2] Viz § 16 (1) b) a c) OŘ

[3] Viz § 10b (1) a) a (2) j) OŘ

[4] Viz § 16 (1) b)

Aktualizováno uživatelem Blanka Charvátová před více než 1 rok

Pro

Aktualizováno uživatelem Hana Hajnová před více než 1 rok

Pro

Aktualizováno uživatelem Ivan Bartoš před více než 1 rok

Hlasuji pro

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

schváleno většinou všech členů RP. Jdu vyhlásit.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

Tým je v rámci současného systému zaregistrován zde: https://wiki.pirati.cz/rp/skodnikomise
Ještě to předám KK k doplnění člena.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před více než 1 rok

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF