Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #40506

uzavřený

První krok k digitalizaci státu dokončen

Přidáno uživatelem Jaromír Horký před více než 1 rok. Aktualizováno před více než 1 rok.

Stav:
Dokončen
Priorita:
Urgentní
Přiřazeno:
-
Kategorie:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
08.09.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Chtěli jste digitalizaci? Máte ji mít. Koncem příštího roku připravíme mobilní appku gov.cz, která umožní naplno využívat digitální služby státu. Svoji občanku nebo řidičák pak budete moci nosit v elektronické podobě v tzv. digitální peněžence. Ale tím to nekončí.

Zakládáme Digitální a informační agenturu, která sjednotí státní IT pod jednu střechu a zpřehlední všechny státní portály, aby se v nich občan nebo úředník neztratil. Zatímco dnes je nutné vynaložit mnoho času a prostředků na „analogovou“ byrokratickou cestu, digitalizace usnadní, zrychlí a zlevní komunikaci mezi státem a občanem. Velká část pracovních míst bude přitom pouze administrativně převedena z Ministerstva vnitra.

Jak jsme slíbili, tak konáme. Pokračujeme vpřed. Chceme dohnat Estonsko nebo Dánsko. Jasně, bude to trvat. Spousta lidí bude i nadále obhajovat analog. Ale doba jde dál a my musíme s ní.

Tisková zpráva:
Zákon o vzniku DIA prošel Sněmovnou v prvním čtení. Je to zásadní krok pro potřebné odstartování digitální transformace veřejné správy, říká vicepremiér pro digitalizaci

Aktualizováno uživatelem Jaromír Horký před více než 1 rok

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF