Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #40498

uzavřený

Uvolňujeme dalších 400 milionů na podporu v bydlení

Přidáno uživatelem Jaromír Horký před více než 1 rok. Aktualizováno před více než 1 rok.

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Kategorie:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
21.09.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Rostou náklady na bydlení. Všem. Za nájmy, energie a hypotéky teď v průměru dáváme o 5 procent více než před rokem. Ještě hůře jsou na tom lidé žijící pod hranicí příjmové chudoby. V současnosti za bydlení platí téměř polovinu svých příjmů. Situace je kritická. Proto do konce roku uvolňujeme dalších 400 milionů na podporu v bydlení. To znamená zvýšení stropu pro výpočet příspěvku až o 4500 korun.
Spoustu lidí odrazuje od podání žádosti o příspěvek na bydlení i byrokracie. Proto jsme zjednodušili i díky Olze Richterové výplatu dávek. Už není potřeba žádat každoročně. Příspěvky vyplácíme na dobu neurčitou. Služby spojené s bydlením (vše kromě nájmu a energií) se taky nově nemusí podrobně rozepisovat. Náklady na bydlení, stejně jako příjmy domácností, už není třeba dokládat čtvrtletně, ale pouze pololetně.

Žádosti lze rovněž podat i online, bez nutnosti návštěvy Úřadu práce (stále zůstává i možnost podat žádost osobně nebo poštou). Doklady navíc můžete snadno nahrát elektronicky, třeba vyfocené mobilním telefonem, bez nutnosti tlačit se hodiny ve frontách na úřadě.

Aktualizováno uživatelem Jaromír Horký před více než 1 rok

  • Stav změněn z Nový na Dokončen
  • Tags změněn z ivan-bartos, olga-richterova, piratipracuji, udalost na udalost, piratipracuji, olga-richterova, ivan-bartos

Také k dispozici: Atom PDF