Projekt

Obecné

Profil

Volební oznámení #39783

uzavřený

Frýdek-Místek / kandidátka a program

Přidáno uživatelem Michaela Davidová před téměř 2 roky(ů). Aktualizováno před asi 1 rok.

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Cílová verze:
Začátek:
27.06.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Spisová značka:
Datum podání:
27.06.2022
Stěžovatel:
Typ spolupráce:
§ 8 Předložení kandidátní listiny
Kraj:
KS Moravskoslezský kraj
Smlouva:

Popis

Vážené RV,
ve Frýdku-Místku máme odhlasováno do pozice 14.
Zbytek kandidátky do pozice 43 bychom mohli mít definitivní do 12. 7.

1 Tichý Jakub
2 Mgr. Juriček Igor
3 Varga Leonard
4 Mgr. Ubíková Markéta
5 Ing. Škapa Martin
6 Mgr. Davidová Michaela
7 Mgr. Madejová Veronika
8 Koky Cyril
9 Typovský Kamil
10 MUDr. Škapová Ivana
11 Gebauer Tomáš
12 Jurečka David
13 Bc. Larisch Jakub
14 Drmela Dominik

Máme také vybráno 7 top témat, která budeme v kampani komunikovat:

1 městské byty
2 cykloinfrastruktura
3 dostupnost zdravotní péče, městská zubní pohotovost
4 moderní školství a dětský sport
5 budoucnost je lokální, podpora místních drobných podnikatelů, parkovací politika na náměstí
6 nový amfiteatr a více peněz do kultury

Děkuji a přeji krásný den!
Michaela Davidová,
předsedkyně MS FM

Aktualizováno uživatelem Alena Říčková před téměř 2 roky(ů)

  • Kraj nastaven na KS Moravskoslezský kraj
  • Typ spolupráce nastaven na § 8 Předložení kandidátní listiny
  • Datum podání nastaven na 27.06.2022
  • Cílová verze nastaven na Komunální volby 2022
  • Projekt změněn z Republikový výbor na Registr volebních oznámení
  • Fronta změněn z Podání na Volební oznámení

Aktualizováno uživatelem Michaela Davidová před téměř 2 roky(ů)

Vážené RV,
Zde kompletní kandidátka Frýdku-Místku, o které budeme v nejbližších dnech hlasovat.
Děkuji.
Předsedkyně MS FM, Michaela Davidová

1 Jakub Tichý
2 Igor Juriček
3 Leonard Varga
4 Markéta Ubíková
5 Martin Škapa
6 Michaela Davidová
7 Veronika Madejová
8 Cyril Koky
9 Kamil Typovský
10 Ivana Škapová
11 Tomáš Gebauer
12 David Jurečka
13 Jakub Larisch
14 Dominik Drmela
15 Jakub Petroš
16 Dominik Pecuch
17 Jaroslav Kožušník
18 Kateřina Fenclová
19 Markéta Kubáňová
20 Martina Burešová
21 Michaela Moricová
22 Lenka Rodková
23 Tereza Strmisková
24 Michaela Šimoníková
25 Jana Klečková
26 Stanislav Krivák
27 Lukáš Mleczko
28 Hana Vyvialová
29 Iva Škapová
30 Veronika Bujnochová
31 Bára Macurová
32 Luboš Brháček
33 Lukáš Hrtánek
34 Pavla Prajerová
35 Marek Skalický
36 Jakub Krůl
37 Stanislav Ubík
38 Kateřina Kolářová
39 Miroslav Navrátil
40 Věrka Mleczková
41 Petr Bartoň
42 Laďka Skuplíková
43 Jarmila Štěrbová
N Ondřej Kaňák

Aktualizováno uživatelem Michaela Davidová před více než 1 rok

VOLEBNÍ PROGRAM
Frýdek-Místek 2022

Bydlení je základ
Piráti jsou první, kdo ve Frýdku-Místku mají odvahu říci: chceme stavět nové městské byty. Sto nových městských bytů ročně je stav, kterého chceme dosáhnout. Příklady z jiných měst nám ukazují, že je reálné celý proces rozjet během tří až čtyř let tak, aby se lidé do prvních nových bytů mohli nastěhovat v roce 2026 a pak už každý další rok.

Hlavní a zásadní je vyjádřit vůli a závazek využít finance alokované na investice, právě na výstavbu městských bytů. Následně se natipují pozemky, začne fáze projektování a stavebního řízení, pak vlastní stavba. Město má dostatek pozemků pro bytovou výstavbu v souladu s Územním plánem (příklady: Berlín, lokalita pod Zámeckým náměstím u ul. Na půstkách). Velkým vzorem je nám Vídeň, kde takový model funguje už sto let a výsledkem je dostupné nájemní bydlení pro každého i v centru města.

Byty nemusí stavět jen město, nabízí se i formy PPP partnerství (partnerství veřejného a soukromého sektoru) a modely odpovědné spolupráce s developery, jak je např. nedávno zavedli v Jihlavě. Ministerstvo pro místní rozvoj aktuálně podobný koncept testuje v Praze. Developerem přitom v rozporu s tradičními představami může být třeba i banka. Podobných příkladů je mnoho. Musíme vidět dál – za horizont jednoho volebního období.

Statut městských částí
Rozhodování blíže lidem. Městské části musí mít větší samostatnost i více kompetencí. Piráti vždy věřili v princip subsidiarity v rozhodování. Zodpovědnost a proces rozhodování musí být co nejblíže lidem. U příležitosti krajských voleb v roce 2024 nabídneme občanům městských částí Chlebovice, Zelinkovice-Lysůvky, Skalice, Lískovec a Nové dvory možnost se v referendu rozhodnout, zda chtějí mít od roku 2026 vlastní statut, tedy vlastního starostu a malé zastupitelstvo pod Frýdkem-Místkem. Samozřejmě bychom snižovali adekvátně počet zastupitelů v samotném Frýdku-Místku. Chceme spokojené občany a fungující městské části.

Doprava
S přípravou na život ve městě po zprovoznění obchvatu jsme již začali! Tranzitní doprava se městu do konce roku úplně vyhne a této příležitosti musíme využít. Na ulici Hlavní obnovíme zpřetrhanou uliční síť (Palackého, Štursova, F. Čejky, Těšínská podjezdem pod estakádou pro pěší a cyklisty). Ještě do konce roku obnovíme levé odbočení z Frýdlantské u Vykopnutého a zapneme semafory u Obi a u starého autobusáku. Do roku 2025 budeme celou ulici revitalizovat tak, aby nadále umožnila hladký průjezd mezi Frýdkem a Místkem, ale zároveň aby netvořila nepřekonatelnou bariéru. Na průtahu městem zachováme čtyři pruhy.

Vybudujeme dva nové kruhové objezdy. Jeden na styku ulice Ostravská a 8. Pěšího pluku a druhý na křižovatce Slezská a Hlavní za Gustlíčkem.

Celá ulice Ostravská projde generální opravou a stane se mnohem bezpečnější především pro chodce. Autobusové zastávky na Anenské dostanou záliv. Na ulici také přibudou parkovací místa a cyklostezka.

Na kole kamkoliv. Cyklostezky chceme budovat tak, aby po nich mohly jezdit bezpečně děti bez dozoru, tedy vždy stavebně oddělené od automobilového provozu. Primárně se zaměříme na cyklostezku do Skalice a na chybějící úsek do Sedlišť. Chceme, aby se každý dostal na kole z místa bydliště do školy, do práce, na úřad, na nákup nebo k lékaři.

Třídu T. G. Masaryka proměníme v opravdu reprezentativní městský bulvár. Úsek od Magistrátu po Rubikovu křižovatku projde generální rekonstrukcí a konečně zde vznikne opravdový chodník. Z úseku Nového bytu by měla osobní automobilová doprava postupně úplně vymizet.

Jednou pro vždy se zbavíme kamionů pod estakádou nebo za nádražím naproti hotelu Centrum. Tyto kamiony znečišťují město enormním množstvím karcinogenního benzopyrenu, který vzniká nedokonalým spalováním nafty.

Spravedlivé parkování a náměstí bez aut. Odvahu začít řešit tristní parkovací situaci jsme již prokázali zavedením nové parkovací vyhlášky. Další na řadě jsou rezidentní zóny na sídlištích, jejichž příprava již probíhá. Sídliště nebyla stavěna na takové množství aut. Příklady z jiných měst jasně ukazují, že systém rezidentních zón spolu se správně naceněným parkovným v centru je řešením parkovací anarchie. Na náměstí auta krom nezbytného zásobování opravdu nepatří. Konečně zrušíme parkování kolem kašny na Zámeckém náměstí a vjezd na místecké náměstí Svobody bude regulovat vyjížděcí sloupek.

Nové lávky pro pěší a cyklisty výrazně zkrátí vzdálenosti. Chceme napojit Lískovec novou lávkou přes řeku Ostravici na páteřní cyklostezku Ostrava – Beskydy. Chceme vybudovat lávku přes frekventovanou čtyřproudovou Revoluční ulici do parku Pod Zámkem.

Zatraktivníme MHD. Zachováme MHD zdarma ve městě. Budeme rozšiřovat podíl elektrobusů na úkor pohonu na CNG. Páteřní linky musí jezdit v častějších intervalech. Linky zpřehledníme a zefektivníme. O odjezdech a příjezdech budou občany informovat digitální tabule. Nové moderní přístřešky doplní mapky vedení tras. Systém MHD musí být jednoduchý, přehledný a uživatelsky přívětivý nejen pro obyvatele města, ale i pro návštěvníky.

Dramatickou proměnou projde prostor přejezdu přes koleje pod estakádou. Toto místo je tzv. úzkým hrdlem v dopravě, speciálně pro pěší a cyklisty. Vybudujeme zde nové chodníky, přechody i cyklostezku pro rychlý, plynulý a bezpečný pohyb přes tuto křižovatku.

Zavedeme nový dotační program na pořízení elektrokol a cargo kol.

Ekologie a životní prostředí
Nejlepší odpad je ten, který nevznikne! Neslibujeme svoz odpadu zdarma, protože co je zdarma, toho si člověk neváží. Naopak nabídneme všem občanům možnost vstupu do motivačního a evidenčního systému odpadového hospodářství. Jednoduše podle principu, „čím méně odpadu produkuji a lépe třídím, tím méně platím“. V jiných českých městech už toto normálně funguje.

Zvířata jsou v tom s námi. Pro opuštěná, zatoulaná nebo týraná zvířata postavíme bezpečný, moderní a přívětivý útulek, který Frýdku-Místku tak moc chybí.

Dále budeme snižovat poplatek za psy a budovat další psí hřiště.

Okolo Frýdku cestička! Frýdecký les propleteme sítí MTB trailů. Další traily vzniknou na Palkovických Hůrkách. Místecký les protne nová přírodní cyklostezka, která propojí přehrady Olešná a Baška. Kolem této cyklostezky vznikne přírodní lesopark, který dotvoří zelený koridor pro sport i relaxaci kolem celého města.

Koupaček není nikdy dost. Obnovíme soustavu rybníků pod arboretem a přidáme jeden volně přístupný koupací biotop. Opravíme brouzdaliště na Slezské. Chceme taky znovu otevřít nudapláž na Olešné včetně sprch, toalet a mola.

Vrátíme tekoucí vodu do města. Za socialismu byly skoro všechny vodní plochy ve městě zničeny a potoky zatrubněny a zabetonovány. Tyto škody budeme postupně napravovat.

Park Jižní svahy s novým amfiteátrem pod Hasičskou se stane místem setkávání i novou spojnicí mezi Frýdkem a Místkem díky podchodu pod kolejemi za skateparkem.

Všechna kontejnerová stání dostanou pevný podklad a budou vkusně stavebně ohraničena.

Ochladíme město. Budeme nahrazovat nevyužité betonové plochy zelení, sázet nové stromy a zavádět další opatření pro boj se suchem. Každé nové parkoviště ve městě bude mít ekologický a estetický přínos. Zatravňovací dlaždice budou zachytávat vodu a zeleň zase prachové částice. Na městských budovách budeme postupně zavádět zelené střechy. Vznik nových zelených střech podpoříme i dotačním programem.

Zachováme dotace na tepelná čerpadla a budeme přispívat k vybraným státním dotačním titulům (zateplení, soláry atp.), které pomohou občanům překlenout tuto krizi a zároveň budou mít přesah do moderní a ekologické budoucnosti.

Řeka ve městě má být jednoduše přístupná pro rekreaci, ale také co nejvíce v souladu s přírodou. Pohlídáme plánovanou přestavbu stavidla na Ostravici u Golfu. Okolí Ostravice je chlouba Frýdku-Místku a zaslouží si citlivou revitalizaci po vzoru Ulmu nebo Augsburgu.

Moderní a otevřená radnice
Radnice, které komunikuje otevřeně a srozumitelně. Všechno jasně a přehledně, nechceme dělat z lidí detektivy. Vyvážené a snadno dohledatelné informace budou sdílené zpravodajem města, na webu, v mobilní aplikaci i na sociálních sítích.

Zapojíme obyvatelstvo do rozhodování pomocí participace. Občané se mají podílet na rozhodování a nejen na nákladech. Náš sen jsou aktivní občané, kteří se zajímají o dění ve svém městě a kontrolují činnost politiků. Budeme pokračovat v participativním rozpočtu Zapoj F≈M a zavedeme jej i na základních školách. Princip participace budeme uplatňovat i v jiných oblastech, jako je životní prostředí nebo sociální oblast. Vy jste město a my vás zapojíme do jeho řízení a kontroly.

Dáme vám nástroje ke kontrole, např. veřejný rozklikávací rozpočet do poslední faktury. S tím bude spojeno zavedení povinnosti dodavatelů vystavovat elektronicky čitelné faktury.

Zpřístupníme podklady pro zasedání zastupitelstva tak, aby občané měli možnost připomínkovat jednání zastupitelstva a zapojit se do procesu řízení. Lidé mají právo na informace, co se bude projednávat, a ne jen zjišťovat, co již bylo schváleno.

Není nic cennějšího než informace. Veřejnosti informace a data z různých měření a statistik poskytneme formou otevřených dat OpenData.

Volně jsme přešli z jedné krize do druhé, kdy bude ještě nutnější racionalizace využití omezených zdrojů. Rozpočet se bude sestavovat s důrazem na 3E – hospodárnost, účelnost a efektivitu vynaložených nákladů.

Budeme kompenzovat zvýšené náklady na energie veřejně prospěšných organizací. Zachováme všechny nezbytné služby, které město poskytuje.

Budeme žádat spoluúčast státu a kraje na náročnějších stavebních projektech (např. přístavba Národního Domu nebo Alzheimer centrum), aby město neplatilo tyto stavby jen ze svého. V investicích budeme priorizovat bytový fond města a infrastrukturu.

Lidé nebudou platit více než je nutné. Nebudeme zvyšovat daň z nemovitosti. Cenu tepla nezvýšíme více než o inflaci a budeme v krizovém období prosazovat minimalizaci přiměřeného zisku Distepu. Významnější pomoc formou levnějšího plynu, tepla a energie je v rukách státu a každý, kdo vám slibuje z pozice komunálního politika, že vše bude zadarmo, vám jen lže.

Zlepšíme systém přidělování a kontroly městských dotací, aby byly veřejné peníze více pod kontrolou. Umožníme víceleté dotace v oblasti kultury, sociálních služeb a sportu, protože některé projekty je nemožné plánovat jen na jeden rok.

Sociální oblast a zdraví
Aby nikdo nezůstal na vedlejší koleji! Budeme nadále podporovat sociální a navazující služby a jejich další rozvoj ve Frýdek-Místek napříč všemi cílovými skupinami.

Správné investice do budoucnosti se nám vyplatí. Zajistíme výstavbu Alzheimer centra, nového centra denních služeb Domovinka, nového azylového domu Bethel a chráněného bydlení pro osoby s mentálním handicapem.

Důstojné bydlení pro každého. Budeme propojovat nabídku soukromého bydlení pro potřebné se zárukou města. Naše síť sociálních služeb dokáže zachytit občany v těžkých životních situacích.

Jsme jedna rodina. Zaměříme se na podporu rodin, mezigeneračního soužití a sousedských vztahů, přispějeme k rozšíření kapacit aktivizačních služeb pro rodiny, podpoříme prevenci rozpadu rodin, zacílíme na podporu neformálních pečujících. Jako úřad vyjdeme vstříc zájemcům o zkrácené úvazky a home office. Podpoříme děti ze sociálně znevýhodněných rodin v navštěvování kroužků. Zaměříme se na podporu pěstounství. Chceme, aby se děti dostaly co nejrychleji z ústavní péče do rodin.

Ochráníme nejzranitelnější. Ve spolupráci s ministerstvem a krajem vybudujeme zařízení na ochranu dětí ohrožených domácím násilím, podpoříme dostupnost dětských psychologů a psychiatrů.

Vše naplánujeme společně. V rámci rodinné politiky budeme nadále zapojovat občany do plánování, budeme se ptát, co lidem chybí, budeme zjišťovat potřeby.

Asistenti prevence kriminality zpět na svá místa. Zřídíme znovu pozice asistentů prevence kriminality.

Dostupná zdravotní péče. Podpoříme vznik nových ordinací tak, abyste už nikdy neměli problém sehnat zubaře či lékaře. Zájemcům o zřízení nové ordinace nabídneme městské nebytové prostory a příspěvek na vybavení. Vybraným specialistům nabídneme městské byty.

Prioritou je pro nás obnovení dětského oddělení a zubní pohotovosti v plném rozsahu ve frýdecké nemocnici. Rovněž podpoříme vznik nonstop lékárny.

Prevence civilizačních chorob. Velkým problémem současnosti jsou civilizační choroby. Zapojíme se do programů prevence zdraví a pomůžeme hlavně dětem postavit se problémům jako je obezita a duševní nemoci.

Poskytneme podporu službám zaměřeným na řešení problémů spojeným se sexuální orientací a gender identitou.

Kultura a památková péče
Chceme živé a kulturní město. Budeme dále navyšovat podporu Kultuře F≈M i objem prostředků v kulturním dotačním programu.

Zavedeme víceletý dotační program v kultuře. Budeme dále podporovat dotační programy na opravu a údržbu historických památek.

Zrychlíme tempo oprav historických památek v majetku města.

Formou uměleckých soutěží budeme podporovat vznik nových uměleckých děl ve veřejném prostoru.

Pod parkem Jižní svahy vybudujeme otevřený amfiteátr pro kulturní a společenské akce.

Zrekonstronstruujeme Národní dům i bývalou Národní záložnu (Moravia banka).

Podporujeme výstavbu multifunkčního kulturního sálu u Národního domu, o jeho konkrétní podobě je ovšem možné ještě debatovat. Město na tento projekt musí získat záruky spolufinancování, zejména ze strany Ministerstva kultury a Moravskoslezského kraje.

Budeme usilovat o zachování a využití památek po textilním průmyslu ve městě. Zrekonstruujeme bývalé sklady bavlny u nádraží pro kulturní a komunitní účely.

Kultura a památková péče si zaslouží na magistrátu samostatný odbor.

Vzdělání pro budoucnost
Chceme inspirativní školy, které naučí děti myslet. Frýdek-Místek potřebuje základní školy, které děti připraví na život a k tomu je budou bavit. Nestačí jen high-tech pomůcky, nejdůležitější je zdravé klima ve školách, a to, jak se ve škole cítí děti i učitelé.

Spolupráce a komunikace. Budeme podporovat vzájemnou spolupráci učitelů, občanů a města. Budeme aktivně zvát rodiče žáků k práci ve školských radách. Budeme iniciovat a posilovat žákovské parlamenty, podporovat rodičovské kluby a aktivně komunikovat s ředitelkami a řediteli škol ve městě.

Projekty, které děti připraví na život ve 21. století. Na školách podpoříme environmentální projekty, projekty rozvíjející mediální gramotnost, kritické myšlení, digitální well-being a prevenci kybernásilí, sexuální výchovu a prevenci sexuálního násilí. Podpoříme také projekty podporující občanskou angažovanost a participaci na školách.

Tělocvik, který bude všechny děti bavit. Budeme systematicky rozvíjet pohybovou gramotnost a pozitivní vztah k pohybovým aktivitám na školách a školkách. Přineseme do škol sporty, které jsou atraktivní a pomůžeme dostat děti i během vyučování častěji ven.

Připravíme dětem naplňující volný čas. Větší výběr kroužků, na které se nemusí upsat na celé pololetí, technické kroužky i pro holky, více angličtiny nebo delší otevírací doba knihovny. Přineseme do Frýdku-Místku hudební program OnStage, IT s Czechitas, tematické kroužky s rodilými mluvčími a otevřeme rodinám nově zrekonstruovanou knihovnu.

Kariéra. Budeme rozvíjet komplexní systém kariérového poradenství a osobnostního koučinku a vytvoříme systém podpory pro nadané studenty. Inspirujeme se úspěšnými pirátskými projekty, které běží například v Ostravě.

Kvalitní stravování. Prosadíme kvalitní a kulturní stravování ve všech školních jídelnách a zaručíme malým i velkým strávníkům možnost vybrat si vždy i vegetariánský oběd.

Zajistíme dostatek míst v předškolním vzdělávání i pro děti mladší 3 let. Podpoříme vznik dětských skupin a lesních školek. V městských školkách budeme podporovat respektující přístup k dětem.

Postavíme v Chlebovicích tělocvičnu a budeme dále rozvíjet školskou infrastrukturu ve městě.

Město atraktivní, živé a zábavné
Nechceme být nadále městem, ze kterého utíkají lidé pryč. Bydlení ve městě přináší celou řadu výhod, ať jsou to krátké vzdálenosti, dostupné služby nebo optický internet. Frýdek-Místek ztratil za posledních dvacet let deset tisíc obyvatel. Město má ale potenciál znovu růst! Zdravé město musí pulzovat životem! Chceme být také atraktivním cílem turistů.

Zřídíme plnohodnotný útvar hlavního architekta. Dost bylo chaotického stavění, nejednotného městského mobiliáře nebo reklamního smogu. Město potřebuje plán rozvoje, jednotící linku a garanta odbornosti na poli urbanismu. Veřejný prostor si zaslouží větší pozornost a péči.

Vytuníme skatepark. Máme skvělý skatepark, ale trochu se pozapomnělo na doprovodnou infrastrukturu a zázemí. Současný areál proměníme v cool volnočasový prostor pro mladé, kde bude příjemné trávit čas. V areálu doplníme osvětlení, toalety a vytvoříme zde pohodovou chill out zónu z lodních kontejnerů s bistrem a možností pořádání pop-up akcí. Nově chceme vybudovat ​​„badass“ PUMPTRACK!

Po revitalizaci průtahu městem proměníme zbytný křížový podchod v indoor street sport arénu (skatepark, parkour, basketball atd.). Do plánování zapojíme občany.

Chceme do Frýdku-Místku lezeckou stěnu a ferratovou stezku!

Starý výměník naproti 6. ZŠ přeměníme na městské dódžó, které nabídneme k užívání spolkům provozujícím bojové sporty ve Frýdku-Místku. Toto nové moderní sportoviště lokalitu vhodně doplní o prostor pro aktivní trávení volného času mladých.

Zavřeme střelnici Hliník pro komerční účely. Obyvatelé této lokality nesmí žít ve strachu ze střelby. Město má vlastní veřejnou bezpečnou střelnici v Polárce a střelnice Hliník může dál sloužit jen pro potřeby myslivců.

Otevřeme komunitní centra v městských prostorách. Vytvoříme nové příležitosti pro setkávání: sdílenou dílnu s reuse centrem, coworkingové centrum a nízkoprahové kluby.

Uděláme z městské knihovny centrum komunitního života.

Zajistíme na magistrátě službu Community managera, který pomůže aktivním občanům s organizací spolkového života ve městě, akcemi, dotacemi i networkingem.

Oživíme městská centra. Budeme dále podporovat obchodníky a podnikatele z Frýdku-Místku. Upravíme podmínky provozování předzahrádek. Chceme farmářské trhy každý týden a oživení městské tržnice.

Budeme usilovat o vysokou školu ve městě. Každé město, kde to žije studentským životem, je líhní nových nápadů a kreativity. Studenti i kantoři přinesou do města nové podněty, svěží vítr i prestiž. Když to jde v Karviné nebo Ružomberku, půjde to i ve Frýdku-Místku!

Mezinárodní rozměr je pro nás velmi důležitý. Zapojíme Frýdek-Místek do organizací moderních měst, budeme navazovat nová partnerství, budeme aktivní v evropském Výboru regionů.

Umístíme ve Frýdku-Místku lavičku Václava Havla a pojmenujeme po Václavu Havlovi ulici nebo náměstí. Vážíme si odkazu pana prezidenta. Pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Černohorský před asi 1 rok

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

V dané věci nebylo vyžádáno členy RV zahájení jednání, tudíž podání uzavírám.

Také k dispozici: Atom PDF