Projekt

Obecné

Profil

Podání #39402

uzavřený

Žádost o změnu zprostředkovatelů volebního dohledu pro KS Praha

Přidáno uživatelem Michal Macek před téměř 2 roky(ů). Aktualizováno před téměř 2 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
19.05.2022
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážený RV,
v rámci jednání o senátních kandidátech v obvodech 19 a 22 jsem se dověděl, že pro zprostředkování volebního dohledu RV nad KS Praha byli pro letošní volby vybráni členové Dalibor Záhora a David Witosz.
Jakkoli rozumím tomu, že sahat do již rozdělané práce a měnit role v rámci omezené dobrovolnické kapacity RV je složité a navíc opruz, dovoluji si tímto

požádat RV o změnu zprostředkovatelů volebního dozoru nad KS Praha.

Mockrát díky za zvážení žádosti.

Odůvodnění:
U obou těchto členů lze opakovaně spatřovat výroky a jednání, které zakládá důvod pro podezření na subjektivní osobní podjatost vůči jednotlivým členům a členkám KF Praha i proti krajskému pražskému fóru jako celku.

Z poslední doby nejkřiklavějším příkladem takového jednání člena Davida Witosze je toto veřejné vlákno na fóru (https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=75&t=60760). Ve kterém přímo zmiňuje některé členy a členky KF Praha a hodnotí jejich názory a politické akce. Za ještě zásadnější považuju jasné podezření, které vyplyne při intertextuálním čtení tohoto vlákna - výrazný dojem, že Witosz zastává nevykořenitelný názor, který by se dal parafrázovat jako "šak oni to tam v té Praze nikdy neudělají dobře".

Člen Dalibor Záhora pak opakovaně slovně napadá členy a členky KF Praha na sociálních sítích i v online konferenčních hovorech. Opakovaně podkopává různá různá rozhodnutí KF nebo jeho orgánů a na zulipu se netají snahou výše zmíněné jednání zrušit.

Aktualizováno uživatelem Dalibor Záhora před téměř 2 roky(ů)

Založeno jednání jednatelů - JRV 5/2022
https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=810149#p810149

Aktualizováno uživatelem Alena Říčková před téměř 2 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před téměř 2 roky(ů)

Díky za zahájené jednání.

Sleduji vlákno a jen bych si dovolil apelovat na členy a členky RV, aby se zabývali skutečně mou žádostí (a to i v případě, že ji prostě budou chtít shodit ze stolu).

Zatím bohužel úvodní příspěvky ve vlákně řeší jiné věci než věcnou podstatu mé žádosti (zejm. se zabývají jedním konkrétním hlasováním a řeší nerelevantní personálie, ačkoli volební dohled, kterého se týká moje žádost, se týká zejm. minimálně 16 různých komunálních voleb vč. celopražských, tedy těch na úrovni krajských voleb).

Děkuji moc.

Aktualizováno uživatelem Alena Říčková před téměř 2 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před téměř 2 roky(ů)

Dobře, díky.

Aktualizováno uživatelem Alena Říčková před téměř 2 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100

Také k dispozici: Atom PDF