Projekt

Obecné

Profil

Podání #37822

uzavřený

Výzva PKS MSK k RP ohledně systému Piropacení

Přidáno uživatelem Jakub Dedek před více než 2 roky(ů). Aktualizováno před 3 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
04.12.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Zdravím RP,

doručuji výzvu PKS MSK k přípravě rozpočtu a systému Piroplacení.

PKS MSK konstatuje, že:

• existují značné nedostatky ve stranickém systému Piroplácení, zejména v částech, která májí podporovat správu mnoha rozpočtů (centrálního, krajských, místních, volebních i jednorázových akcí typu setkání CF ), chybí zcela podpora pro evidenci příjmů, darů a dalších převodů, a další drobné nedostatky nebo nefunkčnosti.

• tyto nedostatky způsobují dlouhodbě nejen v MSK, ale dle našeho názoru i v ostatních krajích a stranických orgánech, značné ztráty na lidských i finančních zdrojích.

• odpovědné orgány (RP, RV a potažmo odpovědné odbory) tuto nepříznovou situaci dlouhodobě neřeší nebo její řešení odkládají. Dle aktuálních informací se tato priorita neřeší aní v rozpočtu na rok 2022.

Zejména pro zmíněné důvody tímto PKS MSK vyzývá odpovědné orgány, tedy RP, RV a příslušné odbory, aby systému Piroplácení a jeho vývoji, případně jeho rekonstrukci, věnovala při sestavování rozpočtu centrály 2022 vysokou prioritu. Následné přínosy zejména v lidských zdrojích a správě finančních toků to vynahradí mnohonásobně.

Pokud se k této výzvě bude chtít připojit jiný kraj nebo stranický orgán, je vítán."

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 2 roky(ů)

RP tento podnět v pondělí probralo a výsledek je tento - v rozpočtu TO na 2022 toto zahrnuto je, přiřazeno na to je konkrétně 320h člověkohodin vývojáře. Podobné nářky slyšíme i vzhledem k systému pro evidenci osob (Chobotnice), která tomu nutně musí předcházet. Časování Chobotnice verze 1 (správa osob) je do konce 2021, výhled na Chobotnici verze 2 (pro správu týmů) je na dotaz na TO (nicméně taktéž zaplánováno v rozpočtu 2022). RP dnes vyzve šéfy odborů, zda mohou ve výhledu své činnosti na 2022 určit priority pro plánované projekty (aby bylo jasné, co bude dodáno ve kterém kvartálu) a při této příležitosti je požádáme i o zohlednění vašeho požadavku.

Aktualizováno uživatelem Denisa Horáková před 3 měsíc(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF