Projekt

Obecné

Profil

Úkol #37784

uzavřený

Dlouhodobý úkol #3050: JčK - Vedení krajského sdružení

Dlouhodobý úkol #3055: JčK - PKS 2020 - 22 - Hospodaření

Příprava rozpočtu

Přidáno uživatelem Lukáš Kolářík před více než 2 roky(ů). Aktualizováno před asi 2 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
01.12.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Oslovit týmy ohledně jejich požadavků.
Zpracovat návrh pro předsednictvo


Soubory

Rozpočet JčK 2022 + výhled - návrh - List 1.pdf (72.4 KB) Rozpočet JčK 2022 + výhled - návrh - List 1.pdf Schválený návrh rozpočtu a rozpočtového výhledu PKS Lukáš Kolářík, 25.01.2022 10:59

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před více než 2 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Lukáš Kolářík na Nikola Mrázová

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před více než 2 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Nikola Mrázová na Lukáš Kolářík

PKS souhlasí s návrhem rozpočtu a pověřuje předsedu Lukáše Koláříka svoláním jednání KF. 4xPRO
viz zápis z 12.1.2022

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před asi 2 roky(ů)

Vážené krajské fórum.

Na základě pověření z usnesení PKS JčK Vám předkládám ke schválení rozpočet na rok na 2022.
Návrh rozpočtu je sestaven jako přebytkový s přebytkem 724 tisíc a to hlavně s ohledem na naše čtyřleté rozpočtovací období, kdy tento přebytek rozpouštíme v následujících letech v krajských a sněmovních volbách, které jsou pro stabilní fungování naší organizace důležité, protože z jiných voleb nemáme žádný výrazný rozpočtový příjem. Bližší detaily uvidíte v rozpočtovém výhledu, který je rovněž součástí schvalovacího procesu.

Rozpočet by vás neměl v ničem překvapit a je velmi podobný tomu loňského, vyjma několika výraznějších změn.

  1. Vzhledem ke komunálním volbám, které nás čekají v letošním roce jsou výrazně navýšené položky pro jednotlivá MS a pro regiony ve kterých MS nemáme, protože zatím nevíme, kde všude budeme ve volbách startovat. Zjišťování zájmu teprve probíhá a není vyloučeno nějaké přihlášení tzv. "na poslední chvíli", protože co si budeme povídat, mnoho lidí ještě komunální volby vůbec neřeší a je to pro ně daleko. Toto rozdělení není konečné a v případě že někde kandidovat nakonec nebudeme, je možné rozpočtovým opatření peníze přesunout tam, kde se budou více hodit a kde budou lidé mít rozmyšleno jak je efektivně použít.

  2. Součástí prostředků pro KET jsou nově i prostředky pro vaše projekty. O tyto prostředky bude možné požádat prostřednictvím žádosti, která bude obsahovat základní projektovou dokumentaci s popisem projektu na kterou jsou prostředky žádány. Věřím, že místním sdružením, týmům, ale i jednotlivcům to pomůže financovat veřejně prospěšné projekty nad rámec přidělených prostředků. Podrobnější metodika, jakým způsobem žádat a co musí žádost obsahovat bude ještě upřesněna. Zatím se jedná pouze o alokaci peněz. Krajský zastupitelský klub se uvolil částečně ze své kapitoly také podporovat Krajské expertní týmy a tím dorovnat výpadek. Pro krajský zastupitelský klub je počítáno 900.000 Kč přesně dle usnesení KF, tedy polovina příjmů za krajské mandáty.

  3. Došlo k navýšení prostředků na krajské koordinátory. Je to z důvodu, že centrála již tuto službu pro kraje nebude dále financovat v celém rozsahu, ale pouze 108.000 Kč ročně na zajištění jejich agendy.

  4. Oproti tomu došlo ke snížení položky na provoz krajských center, které jsou v tuto chvíli tři ( České Budějovice, Volyně a Tábor ) a to hlavně z důvodu dohody s vlastníkem objektu v ČB a jeho velice vstřícné nabídce ceny za pronájem. Tuto částku a záměr Krajské fórum již schvalovalo na konci minulého roku.

  5. Co se nemění jsou výdaje v mediální oblasti, které se skládají jak z nákladů na personální zajištění dodávek těchto služeb tak na výdaje na reklamu či propagační materiály. Tyto náklady jsou ve výši přibližně čtvrtiny našich ročních příjmu a hodnotím je jako účelně vynaložené, což se potvrdilo i při nedávném porovnání výkonnosti jednotlivých krajů, ze kterého jsem jako kraj vyšli velice dobře. Další kraje od nás již začínají opisovat a množí se dotazy na naší koncepci redakce respektive mediálního odboru a na pracovní flow.

To je za mě jako předkladatele tohoto materiálu pro tuto chvíli v rámci úvodního slova vše, jsem připraven na dotazy
a prosím o schválení návrhu rozpočtu v předložené verzi.

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před asi 2 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Jana K. vytvoří záměry a proplatí platby ASAP.

Aktualizováno uživatelem Jana Koláříková před asi 2 roky(ů)

Rozpočet zaregistrován, položky máme všechny, máme i záměry dle usnesení (mimo komunálních voleb).

Také k dispozici: Atom PDF