Projekt

Obecné

Profil

Úkol #37733

uzavřený

Praha 18 a komunální volby 2022

Přidáno uživatelem Daniel Mazur před více než 2 roky(ů). Aktualizováno před asi 1 rok.

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
-
Začátek:
26.11.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:
Smlouva:

Popis

Zpráva ze zulipu:

Ahoj Dane, mám na tebe dotaz, jakožto na předsedu KS, ohledně komunálních voleb.

Jsem z Prahy 18 - Letňany, kde chybí pirátské MS a momentálně není lidské ani jiná síla na to, aby se do komunálních voleb založilo a kandidovalo se samostatně. Už od roku 2014 tam kandidujeme jako součást kandidátky vedenou spolkem Zdravé Letňany, momentálně máme po vyhraných volbách 2018 7 zastupitelů z 19 za Zdravé Letňany s podporou Pirátů, STAN, Zelených a KDU-ČSL a jsme v opozici. Jeden ze zastupitelů je člen Pirátů - Eduard Horák.

Jelikož se říjen ´22 blíží, je potřeba přemýšlet nad tím co dál. Já osobně bych rád kandidoval (jsem v kontaktu s Olafem Deutschem ze spolku Zdravých Letňan, kam asi budu brzy vstupovat), Eduard nejspíše taky (momentálně se mnou ale nekomunikuje, proto jsem to už začal řešit sám).
Plán je zatím takový, že by se mělo běhdm prosince dát dohromady, jak se k pokračování koalice staví všichni současní zastupitelé a jejich domovské strany strany. Skládání kandidátek pak vždy fugovalo dohodou.

Jelikož nemám informace o tom, jak jednání o podpoře volebního subjektu Zdravých Letňan ze strany Pirátů fungovalo (co se muselo vyjednat, schvalovat, jaké byly podmínky), chtěl bych se tě na to zeptat. Co musím udělat pro to, aby bylo možné, že bude Pirátská strana buď v předvolební koalici, nebo bude podporovat tento volební subjekt a že budeme mít já a Eda na kandidátce, že navrhující strana jsou Piráti.

Doufám, že jsem to nějak srozumitelně vysvětlil, pokud ne, tak si určitě můžeme dát krátký call, třeba ještě dnes večer, nebo někdy v příštím týdnu.
Díky za odpověď
Tadeáš Štepka

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 2 roky(ů)

Odpověď DM 26.11.2021:
Ahoj,
díky za psaní, ale tohle je záležitost pro celé PKS, ne jen pro předsedu KS. Proto jsem vytvořil podání https://redmine.pirati.cz/issues/37733
Za sebe mohu říct asi to, že jsem se s oběma jmenovanými od voleb 2018 setkal možná jednou. Nezajímali se o reportování krajskému sdružení ani o vzájemnou koordinaci, nemám přehled, jaká stanoviska na P18 Zdravé Letňany zastávaly, co prosadily.
Skládání kandidátních listin na MČ, kde nemáme místní sdružení, si minule rozdělili členové PKS. Já minule neměl P18, měl jsem Vinoř. Každopádně ke komunálním volbám se vyjadřuje platný volební řád (https://redmine.pirati.cz/issues/37733) a kandidátní listinu společně s programem (při absenci místního sdružení) schvaluje PKS a pak předává Republikovému výboru.
Dan Mazur

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 2 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Bára Soukupová před asi 2 roky(ů)

  • Zobrazit v nabídce nastaven na Ne
  • Projekt změněn z Kancelář KS Praha - podatelna na Krajské sdružení - PKS
  • Fronta změněn z Podání na Úkol

Aktualizováno uživatelem Jiří Belšán před asi 1 rok

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF