Projekt

Obecné

Profil

Podání #37588

uzavřený

Zpětná vazba k nováčkům

Přidáno uživatelem Matěj Kubíček před více než 2 roky(ů). Aktualizováno před asi 2 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
f~cen:koord
Začátek:
09.11.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj, rádi bychom zjistili zpětnou vazbu na kampaň na nábor nových lidí, prosím odpovězte na následující otázky zde na Redmine:

Byli všichni noví lidé, kteří se k nám přihlásili kontaktováni? Pokud ne, tak kolik chybí? Případně na čem to visí?

Jakou formou se je momentálně snažíte zpracovat? Schůzky 1na1, hromadná setkání? Předávání PKS?

Máme všechny důležité kontakty na všechny lidi, kteří se k nám hlásí? Případně co chybí?

Kolik lidí se nám podařilo dosud zapojit?

Byla kampaň úspěšná, nebo t byla ztráta času? (Subjektivně?)

Jaký postoj má vaše PKS momentálně k přijímání nových lidí?

Případně jakékoliv další postřehy.

Deadline do 21.11.2021

Aktualizováno uživatelem Barbora Knotová Vaicová před více než 2 roky(ů)

SčK
Ahoj, všechny nové kontakty mám kontaktované (mailem) + předány do MSek, které je zvou na své schůze.V říjnu jsme udělali 2 online setkání pro všechny v kraji + kdo nemohl a měl zájem o jiný termín, sešli jsme se 1na1. Teď plánujeme další setkání na listopad.
Co se týče zapojení, je to průměrně stejné jako v minulých měsících - část lidí je hodně aktivní a část vůbec nezareaguje. Co se týče přijímání (za členy) máme stále stejnou strategii - proces trvá několik měsíců. Nicméně teď přijímáme/budeme přijímat více a to lidi, kteří se hlásili od jara a osvědčili se v kampani.
Oslovené mám i koaliční kontakty, u kterých jsem smazala štítek těm, kteří chtějí v databázi zůstat.

Aktualizováno uživatelem Vendula Svobodová před více než 2 roky(ů)

JmK:
1. Byli všichni noví lidé, kteří se k nám přihlásili kontaktováni? Pokud ne, tak kolik chybí? Případně na čem to visí? - Ano, všichni noví lidé byli kontaktováni. Ti kteří chtěli novinky, dostali informace, kde nás sledovat a kde si přihlásit NL, ti kteří stáli o členství, příznivectví nebo se chtěli zapojit jako experti, byli pozváni na online schůzku. Ty máme teď každé úterý od 18:30, kdo by se kdokoliv chtěl podívat na nás formát, klidně se připojte ;)

2. Jakou formou se je momentálně snažíte zpracovat? Schůzky 1na1, hromadná setkání? Předávání PKS? - Se všemi se snažíme sejít online, jelikož covid a jelikož nechceme celý kraj tahat do Brna. Markét všechny mimo "novinkáře" obvolává a zve je po telefonu. Na schůzce dostanou informace o tom, jak se můžou zapojit, jaké jsou podmínky přijímání nových členů. Kontakty, které spadají pod nějaké MS předáváme i na MS, kteří je pak zvou na schůzi MS.

3. Máme všechny důležité kontakty na všechny lidi, kteří se k nám hlásí? Případně co chybí? - Většina lidí už zadává do Nalodění telefonní číslo, takže máme, co potřebujeme, zbytek se dá doplnit na základě telefonického rozhovoru, kdy se Markét doptá třeba na město apod.

4. Kolik lidí se nám podařilo dosud zapojit? - pokud se zapojení týká i schůzky, pak se zúčastnilo 28 lidí (započítala jsem lidi, kteří se nalodili od 9.10.), ostatní se zatím rozprostírají do dalších termínů. Z lidí, kteří chtěli odebírat novinky (těch byla asi polovina všech naloděných), dostali všichni info, kde se k novinkám dostanou. Na vyhodnocení dalšího zapojení je ještě brzy, všichni ze schůzky obdrželi manuál, info, kam se můžou ozvat, když budou mít zájem o KET, mediální tým apod.

5. Byla kampaň úspěšná, nebo to byla ztráta času? (Subjektivně?) - asi žádná kampaň, která přitáhne pozornost není ztráta času. Minimálně pro odběr novinek je to dobré. Jestli to bude mít vliv na počet nových členů, to si nemyslím, protože ať už je množství naloděných jakýkoliv, nakonec přijímáme jednotky měsíčně. Stabilně je to v průměru jeden člen/měsíc. Kampaň je asi dobrý start. Odbavit jsme je stihli, ale pak záleží na aktivitě a zájmu naloděných, jak rychle budou plnit podmínky členství a jak se budou zapojovat. A to je něco, co i když budou informovaní, bude záležet na jejich zájmu a času.

6. Jaký postoj má vaše PKS momentálně k přijímání nových lidí? - Asi spíš dotaz na PKS, ale z mého pohledu je jejich postoj pořád stejný. Kvalitní a zapojení zájemci nemají problém splnit podmínky. PKS má zájem na tom, aby nábor a zapojení nováčku fungoval dobře a kontinuálně, takže nám do procesu nezasahují, případné nápady s námi konzultují, stejně jako my s nimi, ale jinak si myslím, že my jako KoKS máme plnou důvěru v procesu náboru nováčků. PKS je informované, jak celý proces probíhá, někteří členové se občas připojují na schůzky se zájemci. Pokud některý člen (i mimo PKS, PMS) přijde s nápadem, jak celý proces zlepšit, zapojíme ho do procesu a do signalové skupiny, kde si sdílíme termíny schůzek i další info. V úspěšnosti zapojení nových lidí hraje klíčovou roli i to, jak se pak napojí na další členy, takže inkluzivita celého procesu je víc než vítaná.

Další postřehy:
Myslím, že u nás proces funguje dobře, jedeme podle vzorce, který se osvědčil (a dva roky jsme si ho piplaly). V případě, že zjistíme nějaký nedostatek, domluvíme se s Markét a zkusíme věc "opravit" nebo vylepšit. Když jsme před dvěma roky začínali, tak jsme se inspirovali v SčK, kde tehdy Klára Kocmanová měla zmáklé oslovovací maily. Od kluků z Prahy jsme "obšlahly" (a podle sebe upravily) manuál, který nováčci dostanou. V posledním roce se snažíme propojovat lidi v regionech i mimo MS, ale tam je to těžší, obzvlášť, když tam nemáme žádné členy.

Aktualizováno uživatelem Hana Černošová před více než 2 roky(ů)

  • Z Nalodění byli zkontaktováni všichni zájemci o členství a o RegP s instrukcemi na založení si základních záležitostí.
  • Pořádám osobní hromadné schůzky pro nováčky s jednotlivými MS (Jablonec a Česká Lípa ) a budoucími MS ( Horní pojizeří, Turnov, Liberec ), všechny nové i staré kontakty z dané oblasti obtelefonuji, zašlu sms a email s pozvánkou a s pobídkou k aktivním krokům k založení si ID, Profilu, žádostmi o vše možné v profilu, představení se na Fóru... k tomu je již rovnou postrkuji v rámci telefonu MSka v tomto samostatně nefungují, postrkuji je k akcím
  • kontakty nechybí (z těch nových Nalodění )
  • z nových kontaktů cca 8, ale bude do konce měsíce ještě 7 schůzek pro nováčky....
  • kampaň..jestli je to myšleno jako k Nalodění, tak úspěšná
  • PKS je nadšeno z přijímání, setkávání
  • další postřehy: MS Jablonec nechce mezi sebe nikoho z okolí JBC, takže zbytek okolí JBc je plonkové...uvažuje se o založení MS Jbc bez Jbc, Frýdlantsko také nepokryté a budoucí MS Lbc je také nebude chtít...

Aktualizováno uživatelem Hana Pavlíčková před více než 2 roky(ů)

MSK Hanka:

  • Všichni byli kontaktováni, u některých lokalit ještě řešíme, zda tam zajedeme osobně a nebo se potkáme online
  • Vě větších městech, kde je více lidí pořádáme pro zrychlení procesu hromadné schůzky, v menších online, online také u těch, kteří nemohli dojít
  • kontakty máme, občas někdo neuvedl telefon, tak je pak problém jim volat
  • Prozatím: cca 15 (ostrava + havířov), ostatní se sice nalodili, ale pak už třeba nereagovali na pozvání, nevzali telefon atd.
  • Kampaň na naloďování nováčků? - asi byla uspěšná, lidí je po volbách opravdu více
  • U nás se momentálně volí PKS, ale současné nemá nějaký speciální postoj, prostě je přijímáme, je do toho zapojen např. předseda, který se stará o nováčky v Novém jičíně a okolí
  • postřehy:
  • dost lidí z naloděných odpadlo, nebudou aktivní
  • když je jich tolik najednou, tak je poměrně náročné je zároveň odbavovat a řešit administrativní část a k tomu je pak ještě individuálně zapojovat a hledat jim aktivity, které by mohli dělat

Případně jakékoliv další postřehy.

Aktualizováno uživatelem Nikola Mrázová před více než 2 roky(ů)

Byli všichni noví lidé, kteří se k nám přihlásili kontaktováni? Pokud ne, tak kolik chybí? Případně na čem to visí?

  • byli kontaktováni

Jakou formou se je momentálně snažíte zpracovat? Schůzky 1na1, hromadná setkání? Předávání PKS?

  • hromadná online setkání, předání na PMS, eventuálně kontaktní osobu v dané lokalitě/PKS

Máme všechny důležité kontakty na všechny lidi, kteří se k nám hlásí? Případně co chybí?

  • telefon, někdy jméno a příjmení

Kolik lidí se nám podařilo dosud zapojit?

  • v řádech kusů

Byla kampaň úspěšná, nebo t byla ztráta času? (Subjektivně?)

  • jako každá kampaň na nalodění - vždy se přihlásí více lidí/ výtěžnost malá

Jaký postoj má vaše PKS momentálně k přijímání nových lidí?

  • PKS se převoluje

Aktualizováno uživatelem Ivana Mrkvičková před více než 2 roky(ů)

PaK:
Všechny naloděné jsme kontaktovala pomocí emailu. S těmi, co odpověděli, pracujeme dál. Ostatní začínám postupně obvolávat.

Všechny naloděné zvu na schůzku s koordinátorem, kterou dělám online. Kombinuji schůzky hromadné a individuální termíny. Díky zvýšenému počtu zájemců jsme udělali v každém MS speciální schůzku zaměřenou na nováčky (3 schůzky už proběhly, 4 bude příští týden). Mimo to se PMS schází se zájemci i individuálně.

Kontakty ve většině případů máme. Pokud naloděný komunikuje a něco chybí, není problém doplnit.

Ze všech nově naloděných se nám zatím podařilo zkontaktovat asi 1/5. O aktivní zapojení projevila zájem asi 1/10, zatím je brzo na vyhodnocení, jak se zapojení zdařilo.

Každá kampaň, která přinese aspoň jednoho aktivního člověka má smysl.

Z mého pohledu si PKS uvědomuje důležitost nově příchozích a jejich aktivní zapojení. Snaží se ale udržet nějakou kontinuitu a apelovat na MS, by přijímání nebylo příliš rychlé a neuvážené.

Aktualizováno uživatelem Barbora Pokorná před více než 2 roky(ů)

VYS
Nepoužívám štítky v nalodění, vedu si svoji tabulku :)

Zájemci z nalodění kontaktování. Bariéru vidím v tom, že není povinnost uvádět telefonní číslo, pokud uvedou jen email podle mého je menší šance, že se lidé ozvou zpět.

Pokud mám od oslovených zpětnou vazbu a komunikují, domluvíme schůzku a probereme možnosti zapojení. Schůzky směřujeme v rámci MS, kde se potkáme zároveň i s PMS.

Z naloděných přišla zpětná vazba cca 1 z 5.

Aktualizováno uživatelem Líba Věříšová před více než 2 roky(ů)

KhK
Byli všichni noví lidé, kteří se k nám přihlásili kontaktováni? Pokud ne, tak kolik chybí? Případně na čem to visí?

  • Všichni nalodění kontaktováni, s instrukcemi o základních informacích ve straně a v kraji. Navedeni do profilu a k žádostem o to, o co mají zájem. Kdo uvedl telefon, kontaktován telefonicky, kdo ne tak mailem, případně kontaktování skrz socky

Jakou formou se je momentálně snažíte zpracovat? Schůzky 1na1, hromadná setkání? Předávání PKS?

  • Schůzky většinou hromadné, buď na úrovni MS nebo KoKs, dle toho, jak je PMS schopné je zapojit a zaujmout. Pokud je příslušnost k MS, tak je předávám PMS k další komunikaci a práci s nimi a pak upomínám, aby s nimi pracovali.

Máme všechny důležité kontakty na všechny lidi, kteří se k nám hlásí? Případně co chybí?

  • Často cyhbí telefon, občas jméno, příjmení nebo oboje.

Kolik lidí se nám podařilo dosud zapojit?

  • Jednotky kusů. Proběhly první schůzky, začínáme pracovat na pravidelném programu v KraPiCi, moc nám nefungují KET-Y, tak mám omezené možnosti, co jim nabídnout.
  • O aktivní zapojení projevilo zájem 10% z všech naloděných ( včetně zájemců o novinky)

Byla kampaň úspěšná, nebo t byla ztráta času? (Subjektivně?)

  • To ukáže až čas. Na začátku jsou všichni nažhaveni, časem ale nadšení vyprchá. Vše záleží na práci MS a KS a na tom, jak je člověk zapojený v místě bydliště.
  • Pokud kampaň přivede byť jednoho aktivního člověka, nepovažuji ji za zbytečnou.

Jaký postoj má vaše PKS momentálně k přijímání nových lidí?

  • Nedokážu objektivně odpovědět.

Poznámka ke štítkům v nalodění: Přestala jsem je používat po tom, co jsem zjistila, že není záměr je používat jako tagy při rozesílce mailů. Velmi by mi pomohlo, kdybych dle nich mohla cílit rozesílku newsletterů a nejen nich, vlastně jaký-koliv mailing, Takto složí pouze k exportu adres dané skupiny. Je to pro mě práce navíc a nevidím jejich smysl. pokud nějaký je, ráda si jej nechám vysvětlit.

Aktualizováno uživatelem David Raušer před více než 2 roky(ů)

Byli všichni noví lidé, kteří se k nám přihlásili kontaktováni? Pokud ne, tak kolik chybí? Případně na čem to visí?

  • Ano všichni byli kontaktování, minimálně 2 e-maily. Pozvali jsme je na hromadná setkání podle městských částí a poslali jim náš rozcestník Vítej u Pirátů. Postupně je před setkáním i obvoláváme a zveme na hromadná setkání i osobně.

Jakou formou se je momentálně snažíte zpracovat? Schůzky 1na1, hromadná setkání? Předávání PKS?

  • Pořádáme hybridní hromadná setkání v PiCe a zároveň přes Jitsi. Směřujeme nováčky na MS, MSka mají kontakty na nováčky a mohou oslovovat a někteří tak i činí nezávisle na nás.

Máme všechny důležité kontakty na všechny lidi, kteří se k nám hlásí? Případně co chybí?

  • V Nalodění nejsou údaje povinné, čili nemáme občas číslo či například jméno. V chobotnici, když podávají žádosti, tak taky telefon není povinný. Čili stává se, že máme kontakt pouze mailově.

Kolik lidí se nám podařilo dosud zapojit?

  • Nedokážu odpovědět! Záleží co je myšleno pod zapojením, osobně dorazili na setkání u nás v PiCe nebo na MSka řádově desítky z celkových stovek.

Byla kampaň úspěšná, nebo to byla ztráta času? (Subjektivně?)

  • Subjektivně – Mohla dopadnout výrazně lépe, pokud bychom o ni věděli dopředu a byli na ni připraveni. A nevymýšleli celý systém konstantě se zpožděním. Spousta kontaktů kvůli pomalejším reakcím z naší strany vychladne a my tím přijdeme o potenciálně kvalitní kontakty.

Jaký postoj má vaše PKS momentálně k přijímání nových lidí?

  • Většina PMS i PKS je rezervovaná k přijmání nových členů. PKS registraci příznivců doporučuje PMS až po delším zapojení v horizontů 2-3 měsíců.

Případně jakékoliv další postřehy.

  • Není to poprvé, kdy se kampaň Naloď se udělala bez komunikace s PO. Znovu se opakuje nepřipravenost a znovu se opakuje negativní zpětná vazba. Jak od nás KoKs, že to s námi nikdo nevydiskutoval. Přesto se to nijak nevyřešilo a situace je tu velice podobná. Stejně tak se objevují i negativní ZV od zájemců, kterých je více, než jsme schopni zpracovávat a více vyhřezávají problémy, které v zapojování nových lidí máme na všech úrovních a přihlížení strany problému s nováčky.

Aktualizováno uživatelem Karolína Šteflíčková před více než 2 roky(ů)

PLK:

Všechny nové lidi jsem již kontaktovala, nejdříve emailem, posléze i sms. Všechny jsem informovala o schůzi se zájemci o členství, které už proběhly u nás na kraji od voleb dvě. Ti, kteří se mi ozývají kontaktuji pravidelně dál a komunikuji s nimi. Ostatní začínám postupně obvolávat.

Pořádáme hromadná setkání se zájemci, kde je přítomno příslušné předsednictvo a koordinátor. Pořádáme je jak osobně, tak online.

Všechny důležité kontakty mám, poslední dobou lidé zanechávají jak email, tak telefonní číslo, pokud však něco chybí není problém doplnit, pokud semnou komunikují.

Aktivně pracuji jak se zájemci o členství, tak s těmi, kteří se hlásí jako příznivci a schůzky zvu také všechny. Aktivně semnou komunikuje 1/4, zbylé mám v plánu tento týden obvolat a domluvit se s nimi na dalším postupu.

Kampaň považuji za úspěšnou.

Naše PKS má k přijímání nových lidí kladný postoj.

Aktualizováno uživatelem Robin Beitl před více než 2 roky(ů)

KvK

  • Všichni zájemci o členství a RegP kontaktováni.
  • Snažíme se pracovat maximálním počtem cest - každý to má trochu jinak, zveme na setkání 1 na 1, na setkání s nováčky, na naše akce, případně předávání PMS.
  • ano
  • z Nalodění nám lidé málokdy reagují, od voleb nezareagoval nikdo nový z Nalodění
  • dlouhodobě máme větší úspěšnost se zapojováním lidí mimo Nalodění a pak je do něj přidáváme, nicméně kampaň na Nalodění vnímám pozitivně. Přesto, že lidé nereagují podle našich představ máme spoustu kontaktů pro informování o dění v KvK a věřím, že se někdo z Naloděných nakonec rozhoupe (pravidelně oslovujeme i starší kontakty).
  • máme PKS v demisi, nicméně předpokládám, že cílem každého PKS je růst členské základny :)

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před více než 2 roky(ů)

Líba:
"Poznámka ke štítkům v nalodění: Přestala jsem je používat po tom, co jsem zjistila, že není záměr je používat jako tagy při rozesílce mailů. Velmi by mi pomohlo, kdybych dle nich mohla cílit rozesílku newsletterů a nejen nich, vlastně jaký-koliv mailing, Takto složí pouze k exportu adres dané skupiny. Je to pro mě práce navíc a nevidím jejich smysl. pokud nějaký je, ráda si jej nechám vysvětlit."

Jo, ty důvody u nás v MSK máme stejné. Štítky nepoužíváme, děláme to stejně.

Aktualizováno uživatelem Yveta Martinková před více než 2 roky(ů)

ZLK
Eliška+Yvet

  • Všichni zájemci byli kontaktování. Někteří formou emailu nebo sms, některé jsme obvolali, průběžně kontakty doobvoláváme.
  • Nejprve jsme je pozvali na schůzi MS, kde jsme se speciálně nováčkům věnovali. Pokud nemají na schůzi čas, snažíme se jim vyjít vstříc individuálně. Následně jsou zvaní i na krajskou schůzi, přidání do interních skupin. Další schůze budeme kvůli covidu nejspíš směřovat na online.
  • Kontakty nechybí. -Je třeba se dostazovat na další spolupráci pokud jde pouze o Piráty. Akceptujeme, že tyto kontakty jsou koaliční, nikoli jen naše. O kontaktech se kterými jsme spolupráci navázali víme, jestli byli od nás nebo STAN.
  • Zapojit se nám daří poměrně malou část, většina kontaktů nereaguje. I v případě telefonického kontaktu se například dále neozvou, neodepisují. Někteří ale aktivní zájem mají a zapojit se je podařilo.
  • Kampaň k Nalodění úspěšná byla, měla velký dopad, dobře využila podpory od lidí, kterým byl volební výsledek líto.
  • PKS má samozřejmě zájem přijimat nové členy a nabírat nové zájemce, ale s rozvahou a po prověření. Větší výzvou je u nás aktivizace už dosavadních členů a příznivců, rozjet pravidelné schůze a práci, bez toho se noví lidé zapojují velmi obtížně.

Aktualizováno uživatelem Michal Langer před více než 2 roky(ů)

OLK

  • Kontaktováni byli vesměs všichni krom asi čtyř lidí, kteří přibyli v posledních dnech. Ty budu kontaktovat v průběhu zítřka a příštího týdne.
  • Nováčky zvu na schůze jejich MS, kde se jim pak věnuju. Pokud nespadají pod MS, zveme je na schůzky, které pořádáme spolu s Viktorem (předsedou PKS) v jejich ORPčcích a na schůze KS.
  • Kontakty ano, ale občas v Nalodění z nějakého důvodu chybí město/vesnice, kde žijí… Většinou ale nechybí PSČ, takže se to dá dohledat.
  • Na pozvání reaguje menší část kontaktů, ale pokud se někdo opravdu zapojit chce, tak se zapojí.
  • Kampaň byla dobrá… Kontaktů přibylo oproti předešlým měsícům několikanásobné množství.
  • Určitě je v zájmu PKS nabírat nové aktivní členy, ale samozřejmě až po řádném „pogrilování“ a zjištění, co jsou ti lidé vlastně zač. Jak se blíží komunál, tak se k nám občas snaží dostat i různí oportunisté.

Aktualizováno uživatelem Zuzana Petrůvová před více než 2 roky(ů)

Byli všichni noví lidé, kteří se k nám přihlásili kontaktováni? Pokud ne, tak kolik chybí? Případně na čem to visí? Ano, byli kontaktování všichni. Dokonce i ti, kteří neuvedli jméno, příjmení, ani nic jiného. Od některých se mi vrátil email, tak těm jsem dala štítek smazat. Moc mě mrzí, že tyto údaje nejsou v Nalodění povinné.

Jakou formou se je momentálně snažíte zpracovat? Schůzky 1na1, hromadná setkání? Předávání PKS? Předávání na MS, pozvánky na akce v jejich regionu, na schůze MS, schůzky se mnou (teď zase online).

Máme všechny důležité kontakty na všechny lidi, kteří se k nám hlásí? Případně co chybí?Jak jsem uvedla výše, často chybí telefon, jméno i příjmení a když si ten dotyčný/á neupraví v profilu tyto chybějící údaje, tak je to dost na nic.

Kolik lidí se nám podařilo dosud zapojit?Řekla bych, že tak kolem 20. Dorazili na schůze MS, na akce, na schůzky za mnou do SuPiCe, teď dorazí na schůzi krajskou.

Byla kampaň úspěšná, nebo to byla ztráta času? (Subjektivně?)Tak i kdyby se podařilo zachytit 10 zajímavých lidí, tak to bude kampaň úspěšná. Ale jak jsem se ponaučila z minulé volební kampaně, každý dobrovolník, který nám jen roznese noviny, se hodí. Takže za mě úspěšná - mám nové kontakty na dobrovolníky a určitě se někdo z nich odhodlá pomáhat.

Jaký postoj má vaše PKS momentálně k přijímání nových lidí?Řekla bych, že opatrný. Ale momentálně přijímáme členy, které dlouhodobě známe, ne nikoho ,,z ulice".

Aktualizováno uživatelem Markéta Marková před asi 2 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF