Projekt

Obecné

Profil

Podání #37111

uzavřený

2021: MS Karvinsko: předvolební video MS Karvinsko

Přidáno uživatelem Jakub Dedek před téměř 3 roky(ů). Aktualizováno před téměř 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
02.09.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Žádost PMS Karvinsko o schválení záměru 60 tisíc korun z rozpočtové kapitoly MS Karvinsko na volební video.

Schváleno zde (bod 4): https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=769358#p769358

Prosím Dana o úvodní slovo.


Soubory

souhlas cvš.png (28.5 KB) souhlas cvš.png Souhlas CVŠ Daniel Altman Galuszka, 03.09.2021 11:38

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 3 roky(ů)

Ahoj všem,

díky Kubovi za založení záměru v RM. Tedy úvodem:

Video slouží jako doplněk pro naši online kampaň. Jeho záměrem je vtipnou formou poukázat na náš program, zpropagovat koaliční listy, ukázat Piráty jako heterogenní skupinu dobrovolníků napříč věkovými i sociálními skupinami. Ve videu nikdo nevystupuje s celým jménem a označením, že se jedná o kandidáta - vzhledem k nízké rozpoznatelnosti kandidátů nelze tak předjímat, že by si někdo obličej ve videu spojil se jménem na kandidátce. V závěru videa jsou navíc zachyceni jak kandidáti, tak dobrovolníci. - Nelze tak předjímat, že se jedná o propagaci kandidáta, stejně jako se nejedná o propagaci kandidáta Ivana Bartoše ve videích propagujících koalici, kde vystupuje Ivan. To, že jsem "hlavní roli" obsadil já, vychází přirozeně z toho, že peníze jdou z rozpočtu Karvinska, jsem autorem scénáře a celou produkci včetně administrativy a navazujících věcí koordinuji. I když to půjde komplet z peněz MS Karvinsko, s členy a příznivci STANu se počítá do závěrečné scény, stejně tak se počítá s členy, příznivci i kandidáty Pirátů mimo MS Karvinsko (pokud budou mít zájem).

Aby mělo video úroveň, rozhodli jsme se poptat profesionální produkci a na základě zkušeností jsme se rozhodli pro cenový strop 60 tisíc korun. Zuzka Klusová (vedoucí KMO) ověřovala cenovou kvalitu přes své kontakty a má potvrzeno, že námi navržený formát videa se dá natočit za 20 až za 200 tisíc korun - náš cenový strop se tak dá považovat za navržený cenový průměr, aby nebylo video amatérské (a jeho publikování tak ve vztahu k propagaci koalice před volbami spíše kontraproduktivní), ale abychom si to zároveň mohli dovolit.

Co se týče narativu videa, který je zaměřen na vymezení se proti kampani konkurence, jsem kontaktoval hlavního social managera Pirátů Jana Vrobela, který mi rovněž potvrdil, že tento narativ nejenom že není zakázaný, ba dokonce je přímo vítaný (výňatek z naší konverzace obdrželi členové PKS mailem).

Co se týče volebního limitu 90 milionů korun, které může koalice v kampani utratit, jsem kontaktoval hlavního manažera koaliční kampaně Pavla Grubra, který mi tento výdaj v maximální výši 60 tisíc korun schválil.

Co se týče problematiky obsazení nezletilého ve videu, kontaktoval jsem právníky (a legislativce poslaneckého klubu Pirátů) Markétu Řádkovou a Martina Archalouse, dle jejichž právního názoru je toto naprosto v pořádku a při obsazení nezletilého 15+ (nebo s ukončenou školní docházkou) není nutné řešit ani pracovně-právní vztah. Jinými slovy: pokud obsadíme mladistvého 15+ let, může ve videu vystoupit i bez "papíru".

PMS Karvinsko schválilo tento výdaj jednomyslně zejména kvůli důležitosti těchto voleb.

Děkuji za rychlé posouzení. Tlačí nás čas :)

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 3 roky(ů)

souhlas

Aktualizováno uživatelem Hana Brňáková před téměř 3 roky(ů)

Souhlas

Aktualizováno uživatelem Rosťa Řeha před téměř 3 roky(ů)

Souhlas (priloz pls ten souhlas Pavla Grubera, diky).

Aktualizováno uživatelem Rosťa Řeha před téměř 3 roky(ů)

A k tomu diteti - tam neni pravni problem, ale eticky.

Aktualizováno uživatelem Jiří Demel před téměř 3 roky(ů)

upřímně se mi to od počátku nelíbí, hlavně ten scénář. Ale nechci nikomu házet klacky pod nohy, tak se skřípěním zubů SOUHLAS.

Aktualizováno uživatelem Veronika Murzynová před téměř 3 roky(ů)

Prosím přiložit

  • písemný souhlas Pavla Grubera s tím, že výdaj se ještě vleze do stropu pro kampaň
  • rozpočet včetně propagace na sociálních sítích
  • máme-li pak nějaký odhad poměru cena/výkon - např. srovnáním s podobnými spoty z předchozích let
  • konečný scénář

Nehledě na výše uvedené se ZDRŽUJI, a to z důvodu, že se tímto téměř kompletně vyčerpá rozpočet MS Karvinsko před komunálními volbami (přebytek z tohoto roku by se převedl do dalšího).

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 3 roky(ů)

1) Ahoj - Pavlovi nalinkuju tento tiket mailem.
2) Pokud vám pro srovnání ceny nestačí moje zkušenosti a ověření vedoucí KMO Zuzky Klusové u jejich kontaktů, pak si můžete rovněž rozkliknout hlídače státu (např. zde: https://www.hlidacstatu.cz/hledat?q=video) a za nejrůznějších filtrů se podívat, kolik reálně stojí natáčení a produkce videa. Stojím si za tím, že náš rozpočtový strop určený záměrem je (jak zmiňuju v úvodním slovem) racionální. Video od STROP média, které bude mít podobný rozsah (cca 1,5 minuty) jako toto plánované video, nás vyšlo na 100 tisíc korun.
3) Rozpočet MS Karvinsko se NEVYČERPÁ. Jednak záměr není částka, kterou je nutno utratit - jedná se pouze o cenový strop, jednak rozpočet MS Karvinsko je větší než 60 tisíc, což je jednoduše dohledatelné v piroplacení (https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/1724/). Navíc se domnívám, že předsednictvo Karvinska ví nejlépe, jak chce naložit s vlastními prostředky a po rozpravě došlo k závěru, že tyto volby jsou opravdu prioritní. V komunálních volbách zatím není jasno, zdali budeme obhajovat mandáty ve všech městech. Kromě toho, místní sdružení klasicky dostávají příspěvky v rámci nových rozpočtů, takže předpoklad, že by MS Karvinsko šlo do komunálně-volebního roku bez prostředku, je mylná. Přebytek z letoška mít budeme a k tomu se připočte nový příspěvek.
4) Finální scénář dodáme, jakmile bude hotový - to záleží na domluvě s finálním zpracovatelem videa. Do té doby (a již to bylo řečeno na zulipu) jsou vítány komentáře a návrhy ke scénáři. Ještě bych dodal, že ke scénáři se pozitivně vyjádřil i náš hlavní SM manager Honza Vrobel.

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 3 roky(ů)

  • Předmět změněn z 2021: MS Karvinsko: ředvolební video MS Karvinsko na 2021: MS Karvinsko: předvolební video MS Karvinsko

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 3 roky(ů)

Ahoj, PG se nedaří (jak jsem čekal) přihlásit, tak sem aspoň házím jeho mail.

Aktualizováno uživatelem Jakub Dedek před téměř 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

4-0-1

Také k dispozici: Atom PDF