Projekt

Obecné

Profil

Podání #37023

uzavřený

QR na platbu příspěvku

Přidáno uživatelem Petr Vyhnal před více než 2 roky(ů). Aktualizováno před více než 2 roky(ů).

Stav:
Odmítnutý
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Kategorie:
-
Začátek:
20.08.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj AO, zrovna jsem dostal email připomínající mi, že jsem ještě nezaplatil příspěvek. Ale celkem mě překvapilo, že jeho součástí není QR na jednoduchou platbu. Dokonce ani na wiki není žádná možnost si QR vygenerovat na základě příslušnosti ke KS a částce. To mi na Piráty přijde dost trapné. Takže navrhuji:
1) Zasílat QR jako součást připomínacího emailu s předvyplněnými údaji pro platbu a částce v minimální výši, t.j. 200 Kč.
2) Přidat na wiki do sekce členského příspěvku online generátor QR dle vybraných/zadaných údajů.

PS: Také bych doporučil zvážit možnost platby členských příspěvků pomocí kryptoměn.

Díky,
Petr

Aktualizováno uživatelem Alice Hamalová před více než 2 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Odmítnutý

Ahoj,

QR kód do emialu není možný. Email není vůbec šifrovaná a tedy může ji po cestě kdokoliv číst či pozměnit aniž by to kdokoliv (např. odesílatel, příjemce, poskytovatel emailové služby, ...) zaznamenal.

Aktuálně si můžeš své údaje pro platbu zjistit na profil.pirati.cz/clenstvi. V rámci vývoje dalších systémů pořítáme s přidáním QR kodu na tuto stránku, kde se můžeš přihlásit pouze svou pirátskou identitou.

Aktualizováno uživatelem Petr Vyhnal před více než 2 roky(ů)

Úplně nerozumím argumentu o nešifrování jako důvodu pro nemožnost přidání QR kódu do emailu. QR kód by neobsahoval žádné údaje nad rámec těch, které v emailu již jsou a ty jsou tak již celých 11 let dostupné a dokonce potenciálně zranitelné během tranzitu emailu. Pokud ale je v plánu tyto informace v budoucnu z emailu zcela odstranit a na místo nich odkazovat na nějaký portál, kde budou k nalezení stejně jako QR kód, pak je to pro mne dostačující.

Také k dispozici: Atom PDF