Projekt

Obecné

Profil

Podání #36674

otevřený

Komplikace s vydáváním článků zastupitelů v obecním zpravodaji

Přidáno uživatelem Radek Vojtek před téměř 3 roky(ů). Aktualizováno před téměř 3 roky(ů).

Stav:
Nový
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
02.07.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Dobrý den,

na úvod, abych popsal situaci, jedná se o MS Pirátská Tvrz, konkrétně o články našich zastupitelů ne/vydávaných v obecním zpravodaji v Majetíně. Články v tomto zpravodaji nám vychází již více jak 6 let. Problém nastal až teď naposledy, kdy nám bez jakékoli předchozí komunikace paní starostka odmítla vydat článek našich zastupitelů. Když jsme se doptávali proč tomu tak je, byli jsme z její strany odkázáni na tiskový zákon. Ten ovšem uvádí, že mj. za obecní zpravodaj zodpovídá jeho vydavatel, ale taktéž obsahuje, že články a názory zastupitelů a to i opozičních vydané být musí. Mohou být např. redakčně kráceny nebo po konzultaci s redakční radou upraveny, apod. Toto však neproběhlo.
I po naší urgenci proč dochází k takovéto nesmyslné cenzuře nám to nebylo vysvětleno. Dokonce jsme článek dobrovolně upravili tak, aby se týkal víceméně jen obecních akcí, které jsou jinde ve zpravodaji v soupisu konaných akcí normálně zmíněny. Článek ale vydán ani tak nebyl.
Chtěli bychom tedy požádat o právní poradu, jak dále postupovat a naložit s nastalou situací.

Děkujeme.


Soubory

Aktualizováno uživatelem Radek Vojtek před téměř 3 roky(ů)

Upravuji část, že nám nebylo vysvětleno proč k této cenzuře dochází. Byli jsme odkázáni na tiskový zákon a byl nám poslán dokument viz příloha. Prosím taktéž o jeho právní analýzu.

Přidávám ještě poslední verzi upraveného článeku našimi zastupiteli.

Příspěvek zastupitelů

Vážení čtenáři Zpráv z Majetína,
předem našeho článku bychom Vám chtěli poděkovat za kladnou odezvu na reporty naší zastupitelské práce v minulém čísle Zpráv z Majetína.
Po předešlém nelehkém roce, kdy bylo setkávání velmi omezeno, stejně jako asi většina lidí s nadějí vyhlížíme další rozvolňoní a světlejší zítřky a už se opravdu těšíme na všechny akce a na setkání s Vámi.
Do programu hodových oslav náš kolektiv tradičně přispěje turnajem v tenisové čtyřhře v úterý 6. července na tenisovém kurtu RESTA v ulici Za Humny. Děkujeme Obci Majetín za spolupráci a že nám i letos poskytne mobilní wc a ceny pro vítěze.
Prázdniny zakončíme již 15. ročníkem každoročního festivalu Kytary in Majetín. Přivítáme opět několik kapel z regionu jako třeba Nicotine heart, kteří hrají blues-rock nebo Miserable Ones, kteří reprezentují styl zvaný surf. Ten můžete slyšet např. v soundtracku k filmu Pulp Fiction. Po roce se ukáží i místní Session a večírek zakončí DJ Crackenn, Jungling Jay a Pan Pouštěč, kteří zahrají převážně drum´n´bass ze svých přehrávačů či vinylových desek. Festival se bude konat poslední srpnovou sobotu 28. sprna a od raních hodin mu předchází, také již tradiční, nohejbalový turnaj v areálu za saunou.
Jestli to pandemická situace dovolí, rádi bychom oživili i tradici turnajů v karetní dovednostní hře Poker Texas Hold´em.
Děkujeme všem aktivním občanům této obce, že se snaží přispívat k bohatému kulturnímu a sportovnímu životu u nás.

Pavla Studená a Jaroslav Konečný

Také k dispozici: Atom PDF