Projekt

Obecné

Profil

Úkol #36658

uzavřený

Dlouhodobý úkol #34773: Odměňování PR manažera Vysočina

06/2021 Hodnocení PR manažera Vysočina

Přidáno uživatelem Ondřej Tůma před téměř 3 roky(ů). Aktualizováno před téměř 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
f~vys:p
Cílová verze:
-
Začátek:
01.07.2021
Uzavřít do:
06.07.2021
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Aktualizováno uživatelem Jan Břížďala před téměř 3 roky(ů)

Ahoj, za mě určitě plná odměna. Díky! :-)

Aktualizováno uživatelem Jiří Svoboda před téměř 3 roky(ů)

Říká se, že kdo je připraven, není překvapen. Po předchozích zkušenostech jsem byl připraven, že s přípravou a realizací tiskové konference mně koaliční Starostové až tak moc nepomohou, že celý scénář bude ležet na našich bedrech a, že poznámky o nadstandartních vztazích Starostů s novináři jsou mlácením prázdné slámy. Na tiskovou konferenci Pirátů a Starostů jsem byl skutečně připraven, a to i díky intenzivní komunikaci s krajským mediálním týmem. Musím také poděkovat všem kandidátům za spolupráci a samozřejmě Ondrovi Tůmovi za pomoc s organizací. Přiznám se ale, že jsem byl překvapen, jak hladce a bez větších zádrhelů tisková konference proběhla.

Konečně jsme z centrály dostali celou sadu vzorů pro možnost vytváření infografik na sociální sítě. První týden všechno fungovalo bezvadně. Následující týden centrála (podle mě zcela nepochopitelně) všechny šablony předělala, zvýšila počty tiskových bodů a rozlišení. Na tisk plakátů asi fajn, ale u grafiky pro sociální sítě je to zbytečné. Proč to ale říkám? Online grafické prográmky už s tím mají problémy, a tak jsem i já musel z online Photoshopu zdarma přesedlat na placenou verzi. Zatím se s ní učím, všechno mně déle trvá, ale věřím, že se díky tomu posunu dál. Pokud v červenci nebo srpnu bude prostor, rád bych si udělal nějaký kurz práce s Photoshopem.

V červnu nás bylo všude plno, což je samozřejmě dobře a musíme toho využít. Velký ohlas měly: reportáž s Mirkem Váchou o odměnách záchranářům, které nedorazily, komentář k vyřazení Ruska a Číny z tendru na dostavbu Dukovan, představení vládního týmu, článek o rušení poboček České pošty v Jihlavě a samozřejmě reakce na katastrofické tornádo na jižní Moravě. Spojení tváře a zajímavého obsahu začíná fungovat a novináři si aktivně vybírají námi nabídnutá témata.

V červnu jsem řešil také dvě krizové komunikace související s kauzami Bártík a Neuman. Bohužel to vypadá, že tyto kauzy tu s námi ještě nějaký čas zůstanou. Přiznám se, že k jejich řešení bych potřeboval být asi více empatickým psychologem a znalcem místního prostředí. Zvolil jsem přístup nezaujatého pozorovatele, který navrhuje pouze styl mediální komunikace. Rád bych všem zainteresovaným pomohl více, ale přiznám se, že netuším jak.

Červen nebyl fyzicky náročným měsícem na práci, o to víc byl náročný psychicky. Postupem času zjišťuji, že právě psychická náročnost povolání PR manažera je mnohem vyčerpávající než psaní článků, fotografování, příprava novin, akcí a správa sociálních sítí. Není to taková sranda, jak jsem si myslel.

Aktualizováno uživatelem Milan Daďourek před téměř 3 roky(ů)

Ahoj. Díky za shrnutí. Za mne plná odměna, myslím, že věci fungují. Souhlasím, že občas je to těžké. :)

Aktualizováno uživatelem Miroslav Vácha před téměř 3 roky(ů)

Ahoj Jirko,
Navrhuji plnou výši odměny. Přeji také hodně sil, vystupovat do veřejného prostoru a zároveň mít na bedrech mnoho úkolů a při tom se pořád něco učit a domlouvat a rychle reagovat na neustále se měnící prostředí, tak to je asi slušný trénink na vyrovnanost. Tak tedy hodně sil i spočinutí v duši. Odpočinek je také kreativní. :)

Aktualizováno uživatelem Jan Pošvář před téměř 3 roky(ů)

Ahoj,

ony ty poznámky nemusí být úplně mimo mísu, neboť pravidelně v monitoringu se objevují o nich zmínky většinou v souvislosti s krajskou nebo komunální politikou. Neumí to zúročit v kampani do poslanecké sněmovny? Nebo je to otázka nižší motivace? Kdo ví...
Rozumím, že je to psychicky náročná práce, dyžtak si řekni zavčasu o nějakou dovolenou, abys byl pak na září pln sil ;-)

Za mě za pět, tedy plná odměna

Hlasovali 4, výsledná výše odměny je 5000 Kč

Aktualizováno uživatelem Ondřej Tůma před téměř 3 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF