Projekt

Obecné

Profil

Úkol #36622

uzavřený

Dobrovolnická pomoc (nejen) na Moravě

Přidáno uživatelem Jana Koláříková před téměř 3 roky(ů). Aktualizováno před více než 2 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Vysoká
Přiřazeno:
f~cen:koord
Cílová verze:
-
Začátek:
28.06.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Tento úkol slouží ke koordinaci dobrovolnické pomoci, pokud je vás v kraji víc, kteří mají chuť vyrazit, s chutí do toho :)

„Jižní Morava prosí dobrovolníky o pomoc! Hlavní kontrola postižených lokalit proběhla, pokud tedy můžete fyzicky pomoci, prosím přijeďte na jižní Moravu. Oficiálně tuto výzvu potvrdil Jihomoravský kraj. Naši lidé z regionu jsou spolu s Radek Holomčík na místě a k pomoci budeme oslovovat i další.
Náš náměstek a člen krizového štábu Jihomoravského kraje Lukáš Dubec I náměstek JMK pro lidi a přírodu pak dodává důležité informace:
„Děkujeme, že jste nám dali potřebný čas nastavit systém a udělat postižené lokality bezpečnějšími.
Jak postupovat nyní?
🚩 Utvořte partu kamarádů, nezatěžujte místní dopravu "poloprázdným" autem. Využívejte spíš auta a dodávky než velké autobusy, které se v hůře otáčí a opět - komplikují dopravní obslužnost.
🚩 Ideálně buďte ve spojení s někým z místních, jeďte pomoci konkrétním lidem, nebo se alespoň spojte z někým, kdo lokalitu zná. Ulevíte tím místním koordinátorům. Nevolejte starostům, nahlaste se v infocentru uprostřed obce.🙏
🚩 U každé z postižených obcí je odstavná plocha, kde budete moci zastavit. Policisté vás nasměrují. Přímo do obcí nicméně musíte po svých. Řešíme zajištění přepravy osob z odstavných ploch do center obcí.
🚩Nezapomeňte myslet na bezpečnost svou a dalších obyvatel. Mějte pevnou obuv a pracovní oblečení. Dodržujte pitný režim a zbytečně neriskujte. Byť nejde o povinnost, tak si případně také udělejte alespoň samotest, pokud nejste očkovaní.”
Od čtvrtečních večerních hodin naši jimoravští radní zajišťují potřebnou pomoc. Jana Leitnerová - radní JMK, která má na starost sociální oblast pomáhá zajistit pomoc pro klienty domova pro seniory v Hodoníně a kromě jednání o možnostech finanční pomoci státu neformálně, organizuje pomoc nejpotřebnějším.
Lukáš Dubec pracuje v terénu a koordinuje pomoc pro postižené obce. Hanka Ančincová náměstkyně hejtmana ze Zlínského kraje kromě přislíbené finanční pomoci kraje pomáhá balit balíčky v potravinové bance v Brně. Zdejší Piráti pak nabízí lidem dlouhodobé ubytovací kapacity. Ostatní členové a příznivci Pirátů mezi sebou od pátku vybírají peněžní dary a materiální podporu.
Chtěl bych poděkovat všem našim koordinátorům, Pirátkám a Pirátům, kteří v pátek a během víkendu zorganizovali pirátských centrech sbírky poptávaného potřebného materiálu. Jsem rád, že se i nám v dalších regionech daří koordinovaně zapojit a pomoci při řešení následků čtvrtečního neštěstí.
Lidé si pomáhají, jak jen můžou, všem patří za sounáležitost a solidaritu obrovský dík. I když jsou ve společnosti různá pnutí, stejně jako na začátku a v průběhu COVIDové krize se ukazuje, že ve starosti o naše bližní a v ochotě pomoci leží veliká síla naší země. Dovolte mi tedy skromné a osobní díky i za mě.❤ “
Ivan Bartos

Aktualizováno uživatelem Hana Pavlíčková před téměř 3 roky(ů)

MSK Hanka - až se vrátím, ráda něco zorganizuji, blběji to tornádo přijít nemohlo :(

Aktualizováno uživatelem Markéta Marková před více než 2 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF