Projekt

Obecné

Profil

Podání #36237

uzavřený

Použití loga Pirátů na #reclaimyourface

Přidáno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 3 roky(ů). Aktualizováno před téměř 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
17.05.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj,

na základě dnešního RP prosím o vaše vyjádření k využití pirátského loga viz níže, kde přikládám komplet žádost Veroniky Murzinové (Verče zároveň předávám odkaz na podání, aby zde mohla odpovídat na vaše dotazy). Zároveň bylo ohledně využití loga dotázáno MO, které s tím podle Jirky Hoskovce nemá problém.

"V rámci ZO podporujeme hnutí #reclaimyourface, které se staví proti biometrickému sledování občanů. Hlavním cílem je nyní nasbírat dostatek podpisů pod evropskou petici. U nás jsou "tvářemi" kampaně Klára a Markéta.

V úterý jsme měli super call s organizátorkami evropské kampaně s tím, že máme možnost stát se jako strana oficiálně podporovateli - i s umístěním našeho loga na jejich stránky (viz. první odkaz).

Kampaň je v souladu s dlouhodobým programem Pirátů a myslíme si, že by mohla fajně zarezonovat u našeho voličstva - je tam připraveno mnoho akcí, manuálů a tipů např. i pro komunální politiky atd.

Chtěla bych si tedy nechat od MO, resp. RP nechat posvětit umístění loga Pirátů na web https://reclaimyourface.eu/ s tím, že ZO bude nadále koordinovat další aktivity a nabízet je členské základně."

Aktualizováno uživatelem Veronika Murzynová před téměř 3 roky(ů)

Návrh usnesení:
"RP schvaluje umístění loga Pirátů na web https://reclaimyourface.eu/ jako podporovatelů kampaně. ZO bude nadále koordinovat další aktivity v rámci této kampaně a nabízet je členské základně."

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před téměř 3 roky(ů)

Mno, takže jde o to, aby RP odsouhlasilo že,

Republikové předsednictvo schvaluje:

"Česká pirátská strana podporuje Evropskou občanskou Iniciativu #reclaimyourface a souhlasí se zveřejněním této své podpory a umístěním svého loga na stránkách iniciativy. Ukládá ZO ve spolupráci s MO dále postupovat v podpoře této inciativy."

Text iniciativy dle: https://reclaimyourface.eu/cs/

Iniciativa občanské společnosti pro zákaz praktik hromadného biometrického sledování
Vyzýváme Evropskou komisi, aby přísně regulovala používání biometrických technologií s cílem zabránit neoprávněnému zasahování do základních práv. Zejména žádáme Komisi, aby v právních předpisech a v praxi zakázala nerozlišující a nahodilé využívání biometrických údajů způsobem, který může vést k hromadnému sledování. Veřejné ani soukromé subjekty nesmí vyvíjet, zavádět (ani zkušebně) či používat systémy narušující soukromí, pokud mohou vést ke zbytečnému či nepřiměřenému zásahu do základních práv lidí.
Z důkazů vyplývá, že používání hromadného biometrického sledování v členských státech a agenturami EU vedlo k porušování právních předpisů EU v oblasti ochrany údajů a nepřiměřeně omezilo práva lidí, včetně jejich soukromí, práva na svobodu projevu, práva protestovat a nebýt diskriminován. Rozsáhlé využívání biometrického sledování, profilování a předvídání představuje hrozbu pro právní stát a naše nejzákladnější svobody.
V této evropské občanské iniciativě proto naléhavě vyzýváme Komisi, aby navrhla právní akt, který bude vycházet z obecných zákazů obsažených v obecném nařízení o ochraně osobních údajů a ve směrnici o prosazování práva a bude je plně respektovat, aby bylo zajištěno, že právo EU výslovně a konkrétně zakazuje biometrické hromadné sledování.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před téměř 3 roky(ů)

PRO můj návrh

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před téměř 3 roky(ů)

Pro.

Aktualizováno uživatelem Ivan Bartoš před téměř 3 roky(ů)

PRO

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Usnesení bylo schváleno.

Také k dispozici: Atom PDF