Projekt

Obecné

Profil

Přihláška projektu #36031

uzavřený

Adventní Pirátské listy Prahy 1

Přidáno uživatelem David Bodeček před téměř 3 roky(ů). Aktualizováno před více než 2 roky(ů).

Stav:
Odmítnutý
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
Začátek:
30.04.2021
Uzavřít do:
01.12.2021
% Hotovo:

0%

Orgán:
Mediální odbor
Věcné podmínky:

Pro získání důvěry nemáme žádné podmínky.

Veřejně prospěšný účel:

Ukázat veřejnosti, že Piráti nejsou jen mladí Iťáci. Rádi bychom se po 3 letech opět připomenuli a prezentovali sebe - evidentně věkově nejstarší pirátské MSko na světě :-).

Z důvodu chybějících financí nebylo možno v předešlých letech vydat naše pražské "Jedničkové" Pirátské listy a navázat tak na úspěšný rok 2018 s velmi pozitivními reakcemi k námi vydaným listům. Letos, po sněmovních volbách, bychom za pomoci našich podporovatelů rádi zajistili nápravu.

Výzva k podpoře:

Každé kliknutí jakéhokoli našeho podporovatele znamenající hlas pro naše listy nás nejen povzbudí, ale dodá nám sílu a energii. "Bojujeme" nikoli za sebe, ale za všechny Piráty.

Minimální částka:
10000
Maximální částka:
30000
Vysoutěžená částka:
Smlouva:

Popis

Tímto si dovolujeme poprosit naše stranické kolegy z různých "pirátských koutů" o podporu, na základě níž budeme moci rozvíjet prezentaci pirátské značky v historickém centru hlavního města Prahy, a to prostřednictvím adventního vydání Pirátských listů Prahy 1. Témata nám naskakují jako "houby po dešti". Jsme však velmi limitovaní finančními prostředky. Na Praze 1 je pro nás prakticky nemožné přijímat jakoukoli finanční podporu mimo naše politické uskupení, neboť jsme pod drobnohledem a ataky různých prospěchářských subjektů, lobbistů, developerů, aj., kteří by i rádi pomohli. Ale - za pro nás neakceptovatelnou protislužbu. Vzhledem k naší poměrně dlouhé snaze o změnu politické kultury v naší městské části se dostáváme do finanční pasti, jejíž východiskem je podpora v rámci projektu PARO. Uvědomujeme si, že podobné smyšlení mohou mít mnohá další místní sdružení. Nechceme se přetahovat s jinými o přízeň "přespolních" Pirátů. Těm, kteří nás znají, vnímají naši snahu a práci, a podpoří nás svými hlasy v PARO projektu, děkujeme. Na Praze 1 je velká kumulace obyvatel z celého hlavního města, ale i občanů mimo hranice Prahy.

Finanční prostředky rozhodují, zda naše Pirátské listy Prahy 1 necháme rozdat do poštovních schránek a i dalším čtenářům, kteří Prahu 1 navštěvují nebo jí jen prochází. Hlavními uzly pro předávání listů jsou vlakové a autobusové nádraží a obchodní domy v centru Prahy. Adventní vydání Pirátských listů z Prahy 1 podle podpory můžeme předat i těm, kteří v době adventu navštíví vánoční trhy a památky v nejstarším centru našeho hlavního města.

Na prezentaci textů se budou podílet členové předsednictva MS, pirátští zastupitelé z Prahy 1, dále hlavní garanti pracovních skupin, ale i ostatní naši členové a sympatizanti. Uvítáme příspěvky našich magistrátních kolegů, zejména našeho primátora Zdeňka Hřiba, pro kterého se témata z Prahy 1 stala jedním ze základů jeho výstupů před uplynulými komunálními volbami. Témata Nemocnice Na Františku, záchrana javoru na Smetanově nábřeží, problematika developerských projektů na Masarykově nádraží či na nám. Miloše Formana, podivnosti při prodejích obecních bytů a pronájmů lukrativních nebytových prostor na Praze 1 jako je Rybářský domeček na Kampě či palác Žofín, snaha o restart centra Prahy, to jsou některá témata, která mohou oslovit mnohé z čtenářů, aniž by byli přímo svým bydlištěm spojeni s Prahou 1. Rádi využijeme i písemnou prezentaci našich zástupců z obou komor Parlamentu ČR. Rezervovanou část v listech budou mít ti, kteří zastřešují projekt Senioři na palubě. Důraz bychom rádi směřovali i na oslovení potenciálních členů a fanoušků Pirátů. Podobu novin ovlivní covidová pandemie, a to v souvislosti s pořádáním společenských a kulturních akcí na území naší městské části. Rádi bychom na ně pozvali kolegy ze sousedních místních sdružení. Případná vzájemná provázanost vícero místních sdružení je pozitivním směrem k těm, kteří naši práci sledují. Pozdravy našich stranických kolegů z jiných městských částí zaznamenalo u čtenářů, a to v roce 2018, velký ohlas.

Odprezentujeme problémy vztahující se k historickému centru hlavního města, na které nás průběžně upozorňují Pražané. Společně s nimi analyzujeme a snažíme se o nápravu nekalostí a podivností. Zveřejníme plán happeningů a jiných setkání s občany v roce 2022. Popíšeme svoji dosavadní práci a stručně nastíníme plány k jejíž širší prezentaci použijeme navazující květnové vydání Pirátských listů Prahy 1 v roce 2022. Uvedeme i nejdůležitější kontakty.

Harmonogram:
červen - září 2021 - příprava
od 1. 11. - 10. 11. 2021 - tisk

cca 20. 11. 2021 distribuce Pirátských novin Prahy 1 do poštovních schránek na Praze 1, dalším kanálem pro distribuci bude roznos novin u výstupů metra, na sportovních a kulturních akcích konaných na Praze 1 při začátku adventního období roku 2022.

Orientační rozpočet:
•tisk 20 tis. výtisků - cena cca 1,00 - 1,30/výtisk, tj. celkem cca 20.000 - 26.000 Kč
•distribuce do poštovních schránek - cena cca 1,10 /výtisk, tj. celkem cca 13.618 Kč (počet poštovních schránek na Praze 1 - domácnosti: 6.900, firmy 5.480)
•externí redakční práce: 6.000 Kč
•kresby a animace: 5.000 Kč
•celková cena: cca 44.618 - 50.618 Kč

Požadujeme z PARO 20.000,-Kč, zbytek dofinancujeme z naspořených finančních prostředků.

Tiskárna: buď Vltava Labe Media nebo Mafraprint, popř. jiná tiskárna se zkušeností s tiskem Pirátských listů.

Ještě jednou děkujeme všem těm, kteří nás svým hlasem podpoří ve výše uvedeném projektu.

opoziční Piráti z Prahy 1

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před téměř 3 roky(ů)

AHoj, proč je to řešeno v rámci PaRo a ne krajského/okresního rozpočtu, který je na to alokovaný?

Aktualizováno uživatelem Aleš Krupa před více než 2 roky(ů)

Projekt zamítnut, prosím financujte z vlastního nebo krajského rozpočtu

Aktualizováno uživatelem Alice Hamalová před více než 2 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Odmítnutý

Také k dispozici: Atom PDF