Projekt

Obecné

Profil

Programový cíl #34836

uzavřený

Programový cíl #35931: Rodina a sociální služby

Zajistíme dostupné bydlení

Přidáno uživatelem Tomáš Zmuda před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před 1 den.

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
Rodina a sociální služby
Cílová verze:
-
Začátek:
03.02.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

70%

Odhadovaná doba:

Popis

Zmapujeme situaci okolo bytové nouze v kraji. Poskytneme podporu obcím, které na svém území řeší problémy s dostupností bydlení nebo komplexní problémy v tzv. sociálně vyloučených lokalitách. Podpoříme spolupráci mezi postiženými územími tak, aby se problémy pouze nepřesouvaly z obce do obce.


Soubory

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kohout před více než 3 roky(ů)

  • Rodičovský úkol nastaven na #35931

Aktualizováno uživatelem Jiří Snížek před více než 3 roky(ů)

Schválili jsme Pravidla pro poskytování darů obcím z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu na podporu obecního bydlení.

  1. Účelem daru je zvýšení podílu spolufinancování projektů za účelem snížení finančního zatížení žadatelů u projektů realizovaných v oblasti:

a) pořízení sociálních bytů, sociálních domů nebo sociálních bytů ve smíšeném domě prostřednictvím investiční dotace; sociální byty jsou určeny pro způsobilé domácnosti, které mají nízký příjem a nevyhovující bydlení,

b) pořízení dostupných bytů, dostupných domů nebo dostupných bytů ve smíšeném domě prostřednictvím zvýhodněného úvěru; dostupné byty jsou určeny pro nájemníky bez omezení za místně obvyklé nájemné.

  1. Dar dle Pravidel lze poskytnout žadateli na výdaje projektu podpořeného ze Státního fondu podpory investic v rámci programu Výstavba pro obce – na pořízení sociálních bytů, sociálních domů a smíšených domů dle výzvy č. 1/112/2019 – dotace a výzvy č. 2/112/2019 – úvěry.
  2. Maximální výše požadovaného a poskytnutého daru je stanovena ve výši 4 000 Kč/m2 celkových podlahových ploch bytů nebo domů uvedených v odstavci 1. tohoto článku Pravidel a současně se stanovuje tak, aby byla splněna podmínka minimální spoluúčast žadatele na financování projektu ve výši 15 % celkových uznatelných nákladů projektu.

Pro tento účel jsme v rozpočtu kraje vyčlenili 20 milionů korun.

Aktualizováno uživatelem Tomáš Zmuda před více než 1 rok

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem milan zeleny před 25 dny(ů)

Rada kraje schválila 14.3.2024 Program 2024 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje ze Středočeského Fondu na podporu obecního bydlení. Obcím ve Středočeském kraji pomáhá dotace vytvářet nebo rozšiřovat obecní byty. Peníze mohou být použity na přeměnu nevyužívaných prostorů na nové byty, například na rekonstrukce budov nebo úpravy bytových prostor. Tím se podporuje rozvoj obytných možností v regionu. O tuto dotaci mohou žádat obce s méně než 2000 obyvateli. Maximální částka, kterou mohou získat, je 6 000 Kč za metr čtvereční bytové plochy až do velikosti 50 metrů čtverečních na jeden byt. Celkově mohou požádat o dotaci na plochu 200 metrů čtverečních najednou.

Aktualizováno uživatelem Michal Macek před 1 den

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF