Projekt

Obecné

Profil

Podání #34473

uzavřený

Usnesení k revokaci bodu 3 KF Pha 24/2020

Přidáno uživatelem Honza Hora před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
15.01.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Hlasujeme následující usnesení:

PKS Praha na základě podnětu Jiřího Hoskovce: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=740794#p740794 a stanoviska Martina Kučery (AO, RP): https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=740900#p740900 a Dalibora Záhory (volební dohled RV): https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=740935#p740935 souhlasí s revokací bodu 3 usnesení KF Pha 24/2020 a předkládá krajskému fóru k projednání následující usnesení a k němu náležející průvodní slovo:

KF Praha ruší bod 3 usnesení KF Praha 24/2020. Ostatní body usnesení tímto rozhodnutím nejsou dotčeny.

Průvodní slovo:
TLDR: Volební zasedání nakonec není nezbytné a není ani doporučené ho svolávat. Zrušit ho ale musí KF jako celek.

Původní usnesení obsahuje rozšíření čela kandidátky a úkol pro PKS uspořádat volební zasedání jako “zálohu” pro případ, že se nepodaří navolit čelo do 24.1. (poslední neděle před uplynutím termínu pro volbu čela daného harmonogramem). Takové zasedání však vyžaduje zkrácení lhůt pro zasedání (a další úpravy jednacího pořádku), které je nutné řešit úpravou volebního řádu.

Na základě podnětu Jiřího Hoskovce byla prošetřena správnost tohoto postupu. Martin Kučera (RP/AO) upřesnil, že harmonogram pro volbu čela počítal s jehou běžnou definicí v bodě 4b) § 7 volebního řádu nikoliv s definicí čela dle bodu 5) § 7, který jsme uplatnili usnesením KF.

Volební dohled v osobě Dalibora Záhory doporučil nepoužívat neobvyklý postup, volební zasedání zrušit a pokračovat ve volbě jednotlivých skupin dle ZaTyS až do zvolení všech kandidátů.

PKS ale nemůže jednat svévolně a aby mohlo být volební zasedání bez dalšího zrušeno, KF musí revokovat bod 3 zmíněného usnesení.

Vzhledem k jednoduchosti tohoto kroku a potřebě jej urychleně schválit, abychom předešli mrhání časem na přípravu volebního řádu, bude rozprava stanovena na 5dní a hlasování na 48 hodin.

Dodatek:
Moc prosíme, aby se členové do přípravy a kontroly procedur a usnesení zapojovali už ve fázi jejich přípravy a schvalování, ještě než dojde na jejich realizaci. Předejdeme tím zbytečně vynaloženému úsilí dobrovolníků, které není malé a zbytečným hlasováním navíc.

Hlasujeme Pro/Proti/Zdržel se

Aktualizováno uživatelem Honza Hora před více než 3 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Ondřej Chrást před více než 3 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Jaromír Beránek před více než 3 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Zuzana Freitas Lopesová před více než 3 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Daniel Mazur před více než 3 roky(ů)

Jsem PRO.

Aktualizováno uživatelem Honza Hora před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Vyhlašuji:

Pro - 5
Proti - 0
Zdrželi se - 0

Usnesení bylo přijato

Také k dispozici: Atom PDF