Projekt

Obecné

Profil

Podání #34461

uzavřený

Identifikace uživatele Zulipu

Přidáno uživatelem Adam Jaroš před asi 3 roky(ů). Aktualizováno před asi 3 roky(ů).

Stav:
Odmítnutý
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
Odpovědi na dotazy a jiná pomoc (nespec.)
Začátek:
15.01.2021
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj, obracím se na TO s prosbou. Mladí Piráti si pronajímají vlastní Minecraft server, jehož adresa a port nebyla zveřejněna jinde, než na Zulipu. Na přihlášení navíc každý uživatel potřebuje svůj email a heslo.

Včera a předevčírem došlo k tomu, že na server začaly proudit žádosti o připojení od desítek hráčů, kteří by o adrese serveru jinak neměli vědět. Navíc, a to je horší, jeden z nich (pravděpodobně za účelem poškození) zneužil login Markéty Gregorové, což už by znamenalo prolomit heslo.

Jakkoliv se to může zdát marginální, nechceme mít mezi členy Mladých Pirátů takové škodiče a jediná stopa, kterou máme, je IP adresa toho, kdož použil Markéty účet. Připojil se z ní dva dny po sobě (78.80.215.230).

Rád bych tímto TO požádal, zdali byste mohli onu adresu porovnat s adresami, ze kterých přistoupili uživatelé na Zulip, případně jiné stranické systémy. Samozřejmě pokud je to možné.

Díky.

78.80.215.230

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před asi 3 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Andrej Ramašeuski na Jan Hamal Dvořák
  • Stav změněn z Nový na Odmítnutý
  • Kategorie změněn z Zulip na Odpovědi na dotazy a jiná pomoc (nespec.)

Ahoj, omlouvám se, ale nemůžeme nakládat s osobními údaji mimo rozsah zásad pro jejich ochranu a poskytnutí takové informace třetí straně není možné.

Můžete se obrátit na PČR - jedná se patrně o trestný čin uvedený v § 230 TZ a PČR si může snadno dohledat, kdo tuto IP adresu užíval v danou dobu u ISP.

Také k dispozici: Atom PDF