Projekt

Obecné

Profil

Podání #33749

otevřený

Hostování podcastů na našich serverech

Přidáno uživatelem Aleš Vopat před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před 7 měsíc(ů).

Stav:
Čeká se na podatele
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
Nové systémy a jiné experimenty (nespec.)
Začátek:
26.11.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj,

obracím se s prosbou stran toho, jak nastavit hostování podcastů na našich serverech. Potřebovali bychom dostat náš připravovaný podcast na Spotify, přičemž zdrojová data podcastu by měla být asi nahrána na našich serverech. Jde podcast někam umístit a jak? Jednalo by se zároveň o pravidelný podcast, takže by bylo fajn, abychom to byli schopní nahrát ideálně i my.

Vycházím z předpokladu, že tkhle nějak by to mělo fungovat viz - https://www.freshservices.cz/2020/07/rozjizdite-podcast-ukazeme-vam-jak-ho-efektivne-dostat-do-sveta/

Díky moc
Aleš Vopat, MO

Aktualizováno uživatelem Jan Bednařík před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Archivovat podcasty můžete na mraku. Pro sdílení na Spotify je třeba využít nějakou ze služeb pro publikování podcastů, které jsou se Spotify kompatibilní. Viz How to get your podcast on Spotify

Aktualizováno uživatelem Aleš Vopat před více než 3 roky(ů)

Takže ten RSS feed, který potřebuju k prolinkování toho videa, které bude uložené např. na Mraku, my vygeneruje některá z těch aplikací nebo to funguje ještě nějak jinak? Děkuju.

Aktualizováno uživatelem Jan Bednařík před více než 3 roky(ů)

Já předpokládám, že to audio nahraješ přímo do některé z těch služeb na správu podcastů. Kde taky vyplníš název, popis, atd. A ta služba ti vygeneruje RSS pro Spotify.

Uložení na mraku je záloha, kdyby vybraná služba třeba přestala fungovat, a bylo třeba to nahrát jinam, ale přímo by to s ním nemělo souviset.

Kdyby se ale to audio neuploadovalo přímo do té služby, a bylo by potřeba, aby bylo přístupné někde na internetu veřejně třeba jako MP3 soubor, tak to v mraku zařídit můžeme. Ale to asi záleží na vybrané službě na správu těch podcastů, jsem to nikdy nezkoušel, tak nevím jak to funguje.

Aktualizováno uživatelem Aleš Vopat před více než 3 roky(ů)

Jasně, rozumím.

Podle toho, co jsem četl, to asi půjde nějak do těch platforem jako Spotify nějak nalinkovat i z nějakého uložiště webu (ale to už je na mě moc pokročilý). Takže by ses přikláněl k té variantě využít nějakou službu pro správu (například Soundcloud) a nahrávání podcastů a z toho to linkovat, což by asi i pro nás bylo uživatelsky nejvíc v pohodě?

Jinak mockrát děkuju!

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před více než 3 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Jan Hamal Dvořák na Andrej Ramašeuski

No, vypada ze externe to neulozime. takze bude potreba hostovat nekde u nas a u nas delat RSS. Pro zacatek asi staticke audio a staticky RSS. A udelame na to na nasem assets serveru nejakou slozku kterou bude mit pod spravou Aleš Vopat nebo nekdo dalsi.

Aktualizováno uživatelem Aleš Vopat před více než 3 roky(ů)

A je možné tohle připravit během dneška/zítřka? V pátek ten podcast budeme nahrávat a o víkendu ho potřebujem ideálně mít na těch platformách jako je Spotify. Zároveň půjde to udělat nějak, aby sem ten podcast teda mohl nahrávat přímo já a generoval se mi nějak ten RSS aniž bych něco musel někde složitě nastavovat?

Pro mě jako pro uživatele s nějakýma základníma schopnostma, který pořádně neví, jak tohle funguje, je lepší to nahrát někde na ten soundcloud, vyplnit si k tomu popis a název epizod a kliknout na ikonku, která mi vygeneruje ten RSS a ten jenom někam zkopírovat. Proto se na to tkhle ptám, aby to uživatelsky bylo co nejjednodušší a aby to fungovalo když budem třeba přidávat další epizody.

díky

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před více než 3 roky(ů)

rss ti rozhodne nevygeneruji. ten budes muset napsat rucne. nebo opravdu vyuziit doporucene sluzby treti strany. nebo si vazne myslis ze za jeden den ti nekdo udela samostatnou aplikaci pro podkasty?

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před 7 měsíc(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Čeká se na podatele

je toto ještě aktuální?

Také k dispozici: Atom PDF