Projekt

Obecné

Profil

Podání #33510

uzavřený

Žádost vedoucího Technického odboru

Přidáno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před téměř 3 roky(ů).

Stav:
Odloženo
Priorita:
Nízká
Přiřazeno:
Kategorie:
-
Začátek:
10.11.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Tímto vás zdvořile žádám, abyste pro zajištění komunikace s Technickým odborem delegovali jinou osobu, než Jiřího Hoskovce.


Související úkoly

související s Kancelář strany - Podání #33511: Prosba vedoucího Technického odboruDokončenAleš Krupa10.11.2020

Akce

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 3 roky(ů)

  • související s Podání #33511: Prosba vedoucího Technického odboru přidán

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před více než 3 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Mikuláš Ferjenčík na Jiří Hoskovec

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Odmítnutý

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 3 roky(ů)

  • Priorita změněn z Normální na Vysoká
  • Přiřazeno změněn z Jiří Hoskovec na Mikuláš Ferjenčík
  • Stav změněn z Odmítnutý na V řešení (diskutuje se)

Odvolávám se k vedoucímu odboru.
Je zcela evidentní, že Jiří nemůže být v této věci nezaujatý a zkoumat důvodnost podání zde musí vedoucí odboru.


Jiří není schopen komunikovat efektivně. Vystupuje povýšeně, shazuje a zesměšňuje ostatní účastníky jednání, problémy bagatelizuje a odmítá převzít zodpovědnost za věci, které mu přísluší. Nerespektuje možnosti ostatních zúčastněných a vyvíjí nepřiměřený nátlak, čímž podporuje kulturu vyhoření uvnitř strany. Zároveň neoceňuje, když je mu vyhověno. Jeho působení dlouhodobě způsobuje antipatie mezi odbory, což nepřispívá konstruktivní atmosféře.

Přišlo by mi vhodné, kdyby byl Jiřímu poskytnut dostatečný prostor na to, aby si odpočinul a přehodnotil svůj dosavadní přístup.

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před více než 3 roky(ů)

  • Priorita změněn z Vysoká na Nízká
  • Přiřazeno změněn z Mikuláš Ferjenčík na Jiří Hoskovec

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před více než 3 roky(ů)

Ahoj, nedělejme z toho prosím kovbojku.

Za MO jsem žádal AO a TO o pomoc, jak doplnit 99 medajlonků na stránku https://www.pirati.cz/lide/ (podnět https://redmine.pirati.cz/issues/34032, žádost https://redmine.pirati.cz/issues/34082)
Podle dohody jsem dal žádost do podatelny, kde byla obratem odmítnuta. Jelikož není v silách MO doplňovat sto medajlonků ručně, požádal jsem o spolupráci ještě jednou a následně se mi ozval Andrej a Vojta s nimiž jsme vymysleli elegantní řešení, že na strance /lide nebudeme držet všech 112 krajských zastupitelů, ale jenom primátory a starosty a hejtmany - jejich seznam jsem doplnil výše ve vlákně.

Od TO jsem pouze žádal úpravu kategorií, aby se tam nepsalo "krajští zastupitelé" v momentě, kdy to bude obsahovat jen starosty a primátory a hejtmany. Jestli tuhle "škatulku" můžeme prostě přejmenovat, tak díky za info a uděláme to, ale nechtěl jsem bez koordinace s TO měnit kategorie na stranickém webu. Přeci jen, roli MO vnímám v tomto směru jako garanta obsahu, nechci provádět větší úpravy webu než "text za text" bez koordinace s TO. Věřím, že na tomto postupu není nic špatného a všechna zlá krev pramení pouze z nedorozumění.

Co se týče samotného podnětu, byl jsem nucen jej odmítnout, jelikož neobsahoval vůbec nic, čeho se chytit a řešit. Označovat korektně podanou žádost o pomoc s technickým řešením, kterou jsem před několika dny podal, za povýšené shazování a nepřiměřený nátlak mi přijde rozporuplné.

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před více než 3 roky(ů)

Jinak připomínám i poněkud nešťastné okolnosti vzniku tohoto podnětu.

Celou emailovou komunikaci, ve které bylo MO, TO i RP mohu případně přeposlat, ve zkratce jde o to, že jsme za MO s požadavku RP dodělat web ke knize Česko inspirativní ceskoinspirativni.cz. Honza Hamal v reakci psal, že TO na to nemá kapacitu to udělat v potřebném termínu. A já jsem jej požádal, aby mi tento fakt potvrdil a případně přesunul prostředky, které TO nemá na web kapacitu vyčerpat, aby za ně MO mohlo dodavatele poptat. Nešlo z mé strany o rozmar, za analogický postup u webu piratipracuji.cz se MO dostalo k rozhodčí komisi, která správně konstatovala, že máme povinnost s TO konzultovat zakázky spadající do působnosti jiných odborů a v případě externě zadaného webu piratipracuji.cz bylo toto s TO konzutováno málo.

2) V zájmu naplnění Prah je MO povinen v případě zakázek, které vyžadují odbornost odpovídající působnosti jiného orgánu strany (např. TO), konzultovat obsah zakázek s tímto orgánem. Účelem konzultace musí být mj. zjištění, zda není možné zakázku (či její část) zabezpečit hospodárněji, a jaké jsou vhodné podmínky. Konzultace musí proběhnout prokazatelným způsobem, např. prostřednictvím Redmine. MO musí být schopen doložit důvody případného nevyužití dobrovolníků, pracovníků strany, či jiných alternativ upřednostňovaných PraH.
https://redmine.pirati.cz/issues/25268

Reakcí vedoucího TO však byl místo potvrzení, že můžeme či nemůžeme poptat službu externě, tento podnět. Přeposílám ještě předposlední mail Ivana a mou odpověď na reakci TO. V násle

IB napsal:
MO má nějaký záměr, který má podporu, který se váže k odbobí před vánocemi (23 listopadu někam volat je fakt nonsens). nechce po TO aby dodalo kapacity na vývoj, ale aby TO řeklo, jakým způsobem zajistit abychom předešli nějakým komaptibility issues a jaký jsou pravidla, který má MO naplnit, aby toto mohlo realizovat, popřípadě být součinný v nějaký fázi konzultace zadání pro realizaci.
Pletu se? Nedělejme prosím z toho gulash. Díky.

Pak TO odpovídalo (nechci zveřejňovat mailovou odpověď bez souhlasu autora - sry Ivane, tvůj mail jsem musel použít jako zadání).

A já pak napsal toto. Reakcí na můj mail bylo místo potvrzení, že věc můžeme poptat externě, tento zvláštní podnět.

*Jiří Hoskovec jiri.hoskovec@pirati.cz

  1. 11. 2020 18:16 komu: Ivan, Jan, Jan, RP, Mikulas

Ahoj,

vycházel jsem Honzo z toho, že se svými dodavateli má smlouvu podepsaný příslušný odbor a ten je i podle smlouvy jediný oprávněn jim zadávat práci. Proto mi přišlo přirozené se na zadání práce na weby domluvit s vedoucím TO, kterým to svým dodavatelům (a z našeho pohledu je vážně jedno jestli Danígovi (to je příjmení?), Jarmilovi nebo komukoliv jinému vysoutěženému) může zadat, stejně jako MO objedná své nasmlouvané dodavatele (třeba filmaře).

Na každý pád tedy chápu správněm že TO nemá kapacitu dodavatele objednat? Má TO prostředky? Jestli ano, můžeme samozřejmě po dohodě prostředky na tvorbu webu přesunout na MO a my dodavatele objednáme, protože bychom rádi měli web dříve než v únoru. Jen potřebuji potvrzení vedoucího TO, že s postupem souhlasí. Za analogický postup s webem piratipracuji.cz, kde MO poptalo externího dodavatele místo služeb TO, jsem ale za roční úsporu ve zveřejnění webu zaplatil několikaměsíčním řízením před kontrolními a rozhodčími komisemi strany a správní "pokutou", tak bych se tomu tentokrát rád vyhnul. Potvrď, převeďme prostředky a MO to zaříd :-)

S pozdravem,

Jiří HOSKOVEC*

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před téměř 3 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Jiří Hoskovec na Jan Hamal Dvořák

Stahuji žádost po absolvování řízení schůzky, na které jsme došli shody.

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před téměř 3 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Odloženo

Také k dispozici: Atom PDF