Projekt

Obecné

Profil

Podání #33444

uzavřený

Dotaz na možnost uvedení do provozu webu odpovedi.pirati.cz

Přidáno uživatelem Michal Zdeněk Zachar před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Odloženo
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Kategorie:
Weby
Začátek:
05.11.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážené technické odbore,

ne teď vážně, ahoj lidi mám na vás prosbu. V pondělí jsem byl na jednání RP a představil jsem to, jak se rozvíjí tým odpovídačů a taktéž jsme narazili na něco, co by nám mohl pomoci realizovat váš tým. Chci vás tedy poprosit o zprávu či vaše stanovisku než abych to na vás navalil do podatelny.

S vedením týmu odpovídačů jsme se shodli a RP nebylo proti udělat webové stránky, které by řešili problém častých dotazů. Nejlepší název byl z původního faq, přepracován na doporučení několik marketérů na odpovedi.pirati.cz

Protože mi Jarmil Halamíček nedávno vyprávěl o přednostech šablon systému Maják, chtěl jsem tedy TO požádat o to, zda by se mohl spustit takovýto web, který by integroval zprávy ze tří zdrojů - a) aktualit na pirati.cz; b) článků z Pirátských listů a za c) by se tam musela přepsat některé stanoviska, která jsou zatím na wikině, nebo tedy prolinkovat wiki.

Výhodou webu by bylo to, že by nám v neustále sílícím tlaku na odpovídací kanály s tím, že bychom mohli snadněji odkazovat na dané věci, ale současně by nám pomohl v boji s hoaxy a dotazy na program, protože by si je lidé mohli časem vyhledávat sami.

Spíše než na výsledky naší práce, chceme tento web zaměřit na aktuální stanoviska k otázkám, které hýbou veřejností, dále k programovým bodům našeho volebního programu. Chybí však i přehledy kompetencí a kontaktů na jednotlivé odbory, vnitrostranický přehled o tom, kdo je členem RP, RV a spojení a tp. dále pak i přehledy zastupitelů, garantů a vůbec pracovních skupin uvnitř strany, tak, aby byly tyto jednoduše detekovatelné a oslovitelné lidmi - strana se i přes proklamovanou transparentnost transparentně nechová. Nalodění je sice funkční, to ano. Ale i to, co je v současnosti na wiki a jinde je roztříštěné a velmi špatně zobrazitelné na mobilech, které již dnes tvoří přes 83% zobrazovacích platforem. A lidé se na to ptají a dohledávat seznamy či kontakty v několika vrstvách různých webu je celkem vysilující. To prosím není výtka technickému odboru, páč si jeho práce vážím, jen poznámka k této věci.

Takže se ptám, zda-li by bylo možné tím, že bych např. prošel tiskovky, články a další věci a otagoval je např. body našeho volebního programu typově řekněme: finance, digitalizace, životní prostředí + další atp. zda by se v tom webu dal agregovat potom obsah řazený dle klíčových slov.

Potřebuji vědět, zda by mi technický odbor dal možnost se tímto směrem vydat v dalším konání. Mám programátora, který by na tom v případě potřeby mohl pracovat.

Dík za to, že to zvážíte, cením si toho, vím, jak je to nyní všude kolem hektické.

s pozdravem

Michal Zdeněk Zachar
Vedoucí týmu odpovídačů MO

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Odloženo

Spíše než na výsledky naší práce, chceme tento web zaměřit na aktuální stanoviska k otázkám, které hýbou veřejností, dále k programovým bodům našeho volebního programu.

Medializované výsledky potřebujeme dostat do Majáku. Máme to již delší dobu v plánu.
S programovými body v Majáku se počítá.

Chybí však i přehledy kompetencí a kontaktů na jednotlivé odbory, vnitrostranický přehled o tom, kdo je členem RP, RV a spojení a tp. dále pak i přehledy zastupitelů, garantů a vůbec pracovních skupin uvnitř strany, tak, aby byly tyto jednoduše detekovatelné a oslovitelné lidmi - strana se i přes proklamovanou transparentnost transparentně nechová.

Vše výše uvedené je možné dohledat, takže nesouhlasím. Ale máš pravdu v tom, že je to sakra fuška. Proto pracujeme na tom, abychom učesali správu identit a snažíme se vystavět systém pro správu organizační struktury (týmy, druhy členství v nich => skupiny), jehož obsah hodláme prezentovat také ve formě adresáře s různou úrovní podrobností dle toho, kdo na něj kouká (veřejnost, RegP, člen).

Takže se ptám, zda-li by bylo možné tím, že bych např. prošel tiskovky, články a další věci a otagoval je např. body našeho volebního programu typově řekněme: finance, digitalizace, životní prostředí + další atp. zda by se v tom webu dal agregovat potom obsah řazený dle klíčových slov.

Spíš bych počkal, dokud zdrojem TZ nebude Maják. Pak předpokládám, že se toto bude dít přímo na zdroji a obsah bude možné redistribuovat dle potřeby.

Mám programátora, který by na tom v případě potřeby mohl pracovat.

Tím jsi měl začít. Dej mi na něj kontakt, oslovím ho v rámci výběrek, co teď budu dělat.

Chápu o co Ti jde. Příští rok se počítá s investicemi do Majáku i do toho zbytku, takže se to opravdu hodně posune. Není ale z mého pohledu reálné teď začít pracovat na něčem jako jsi popsal. Maximálně si dovedu představit rozcestník (po kterém ale stejně už kdoví jak dlouho volá Aleš). Protože cokoliv jiného stejně uvázne ne nehotových věcech, které se snažíme odvalit už teď.

Také k dispozici: Atom PDF