Projekt

Obecné

Profil

Podání #33283

uzavřený

Hejtman Čunek

Přidáno uživatelem Zdeněk Třos před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před téměř 3 roky(ů).

Stav:
Odloženo
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
25.10.2020
Uzavřít do:
31.10.2020
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Rád bych se zeptal zdali by byla možnost konzultace a případné přichystaní podnětu na VSZ Olomouc (pokud byste vůbec doporučili podání) ohledně podezření ze spáchání trestního činu.

  1. Pan Čunek, když podepisoval smlouvy na výkup pozemků na novou nemocnici, tak již věděl, že nebude hejtmanem s tím, že věděl, že nová koalice je proti vykupování pozemků a stejně podepsal kupní smlouvu a smlouvu o smlouvě budoucí: https://www.hlidacstatu.cz/hledat?Q=27360725
  2. Ve středu odstupující pan Rafaj dal zelenou odstupujícímu panu Čunkovi (osobně se dokonce i setkali před pár měsíci) k tomu, aby podepsal projekt ve stovkách mio na novou nemocnici a vypadá to, že pan Čunek to zřejmě podepíše. Mj. vyhrála dražší nabídka (351 milionů), cena byla o 66 milionů vyšší než nabídka konkurence. Dodavatel, který zakázku získal, má několik subdodavatelů. Jedním z nich je pan Martin Šamaj, osoba která připravovala podklady pro projektovou dokumentaci. Byl placen krajem a je spojen se skupinou Penta.
  3. S firmou Unimex miliardáře Šimáně podepsal p. Čunek v květnu převod pozemku, ve kterém je pokuta 10 mio, když na pozemku nebude stát nemocnice. https://www.hlidacstatu.cz/Detail/12581124?qs=D%2F2379%2F2019%2FEKO Smlouvy o převodu nemovitostí, které jsou na fyzické osoby nejsou v registru smluv a mám podezření, že ta pokuta tam bude také, ale tohle nemám ověřené. Chci kontaktovat osoby, které pozemky prodaly a kterých jsou jich desítky....

Rád bych se zeptal, zdali by byla možná konzultace, jak se k této problematice postavit a co bychom mohli dále udělat, abychom zabránili panu Čunkovi v dalších nemorálních a zřejmě i nezákonných praktikách.
Pan Čunek bude zřejmě odkládat zasedání prvního zastupitelstva co to půjde a bude se možná vymlouvat na výjimečný stav. Do té doby bude zřejmě škodit jak může, aby to novému vedení kraje (tedy i nám Pirátům) co nejvíce zkomplikoval.

Děkuji Vám za jakoukoliv radu či pomoc
Zdeněk Třos. PKS ZLK

Aktualizováno uživatelem Zdeněk Třos před více než 3 roky(ů)

prosím o uzavření úkolu, většina bodů již nejsou aktuální.

Aktualizováno uživatelem Vít Křížka před téměř 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Odloženo

Úkol byl odložen z důvodu neaktuálnosti. V současné době Právní tým provádí aktualizaci Redmine Právního týmu.

Také k dispozici: Atom PDF