Projekt

Obecné

Profil

Podání #33096

uzavřený

Možné krácení práv RegP - stream I. Bartoš a V. Rakušan

Přidáno uživatelem Jarmil Halamíček před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
15.10.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Milé republikové předsednictvo,
domnívám se, že uzavřením streamu výše jmenovaných dne 14.10.2020 pouze pro členy strany došlo ke zkrácení práv Registrovaných příznivců, vyplývajících ze stanov, článek 4, bod 3:

"Registrovaní příznivci strany mohou podávat návrhy orgánům strany, mohou se účastnit diskusních setkání, mohou být voleni do komisí a odborů, mohou se podílet na výběru kandidátů pro volby do veřejných funkcí."

Tento stream měl charakter jednání, protože probíhal obousměrně: účastníci mohli klást otázky, na něž IB a VR odpovídali.
Dále měl vliv na výběr kandidátů pro volby do veřejných funkcí (poslanecké sněmovny).

Dalším pochybením bylo nerovnoměrné informování o streamu: email dostali pouze členové. Lze namítnout, že toto vyplývá ze samotného omezení jednání na členy, ale nerovnoměrným informováním přišli de facto příznivci o možnost vznést včas námitku.

I když nepředpokládám úmysl, chtěl bych zabránit tomu, aby se to opakovalo v budoucnu. Proto jako pokus o smír navrhuji následující:

  • RP vhodným způsobem zajistí, aby z dalších online jednání nebyli Registrovaní příznivci vyloučeni, a aby o těchto jednáních byli informováni obdobným způsobem jako členové (tj. v tomto případě emailem)
  • Zároveň jako doplňující bod prosím o sdělení, kdo rozhodl o omezení výše uvedeného streamu pouze na členy (a rozeslání emailové informace pouze členům strany).

Díky a pěkný den
Jarmil Halamíček

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

RP na včerejším zasedání RP 40/2020 tuto věc probralo a odkazuji tedy na zápis viz bod 2. - https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=722882#p722882

Aktualizováno uživatelem Jarmil Halamíček před více než 3 roky(ů)

Děkuji za rychlé a vstřícné vyřešení :)

Také k dispozici: Atom PDF