Projekt

Obecné

Profil

Podání #32956

uzavřený

Záměr 2020 VV - Podpora Adély Šípové do 2.kola senátních voleb

Přidáno uživatelem Aleš Krupa před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
05.10.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

ZA volební výbor prosím o schválení záměru 2020 VV - Podpora Adély Šípové do 2.kola senátních voleb s limitem 120.000 Kč.
Do druhého kola zpracoval krajský volební výbor SčK přiložený rozpočet a požádal volební výbor o příspěvek 120 tisíc z centrální položky Centrální podpora senátní kampaně.
Předem díky, Aleš Krupa


Soubory

Aktualizováno uživatelem Dan Leština před více než 3 roky(ů)

Toto lze tedy zahájit rovnou v referendu dle § 6 odst. (3) písm. f) JŘRV?

(Bude mě zajímat, jestli schvalujeme peníze na něco, co je již objednáno a běží (ty listy, dopisy, berousky...), nebo jestli se to fakt bude teprve teď objednávat.

Příště prosím o záměr aspoň chvíli předem, myslím, že v něm klidně může být uvedeno, že se nebude čerpat (nebo jeho část), když se kandidát nedostane do 2. kola.)

Aktualizováno uživatelem Aleš Krupa před více než 3 roky(ů)

Ještě to není objednáno.. Popdporu teprve před chvílí schválil VV. Netušili jsme, zda a kdo se do 2.kola dostane a po výsledcích jsme hned iniciovali dotaz, zda bude potřeba nějaká podpora ze strany VV. Dřív to fakt nešlo..

Aktualizováno uživatelem Dan Leština před více než 3 roky(ů)

Ok, v tom případě patří připomínka možná spíše VV SčK, že si to nevyjednali předem, nebo možná k tomu, že nebyl připravený nějaký obecnější záměr na podporu 2. kol.
(Každopádně zde budu pro.)

Aktualizováno uživatelem Jan Bednařík před více než 3 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Jan Bednařík
  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem František Kopřiva před více než 3 roky(ů)

Bohužel jsme za volební výbor KS SčK skutečně na začátku kampaně předložili rozpočet, který nepočítal s pokračováním kampaně před druhým kolem senátních voleb. Dále jsme si v zápalu kampaně neuvědomili, že zatímco krajská část záměru stačí prohnat pouze naším volebním výborem, centrální část záměru musí kvůli vyššímu limitu přes celé RV.

Na druhou stranu, tento záměr předkládá centrální volební výbor, který se očividně dopustil stejného nedopatření, takže si dovolím tvrdit, že oba orgány nesou podobný díl zodpovědnosti.

Mrzí mě, že je RV při schvalování záměru na kampaň opět "zahnán do kouta". Nicméně prosím všechny o shovívavost. Myslím, že jsme identifikovali slabé místo tvorby rozpočtů senátních kampaní a můžeme pro příště vymyslet, jak to řešit (například schvalovat rezervu v centrálním rozpočtu na druhá kola automaticky a nutit krajská sdružení k témuž).

Aktualizováno uživatelem Jan Bednařík před více než 3 roky(ů)

Já bych jen podotknul, že VV mohl schválit záměr na 99tis a měli by většinu peněz k dispozici hned. A nás požádat o navýšení na 120tis, které kdyby neprošlo, tak je to jen část výdajů a ne celých 120tis.

Aktualizováno uživatelem Exasistent RV před více než 3 roky(ů)

Hlasování bylo zahájeno zde: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=578&t=53970. Hlasování potrvá do čtvrtka, 8.10.2020 22:30

Aktualizováno uživatelem Jan Bednařík před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Záměr byl schválen.

Také k dispozici: Atom PDF