Projekt

Obecné

Profil

Podání #32872

uzavřený

Vyjasnění účastníků řízení

Přidáno uživatelem Martin Kučera před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
25.09.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážená rozhodčí komise,
prosím o definitivní vyjasnění účastníků řízení #24020.
Aktuálně se totiž operuje s tím, že odpůrcem/účastníkem řízení je "zastupitelský klub", nikoli jeho členové.
To ovšem vyvolává jisté nejasnosti:
1) Dle stanov "Rozhodčí komise rozhoduje ve stranických sporech mezi fyzickými osobami navzájem, resp. mezi fyzickými osobami a organizačními jednotkami strany nebo orgány." Ale ZK není ani orgánem, ani organizační jednotkou.
2) Původní stížnost, kterou KK obdržela, byla podána proti Michaele Krausové a Viktoru Mahrikovi. Mám za to, že pokud se ke stížnosti připojuje KK ve veřejném zájmu, nemůže jen tak změnit účastníky řízení (leda by s tím podavatel původní stížnosti souhlasil), nanejvýš jejich okruh rozšířit. Ze spisu není patrné, zda tedy ve stížnosti, kterou KK postoupila k RK, je zastupitelský klub, označený jako odpůrce, považován za samostatnou entitu (což jednak vyvolává nejasnost zmíněnou v bodě 1), a také nevíme, zda s touto změnou původní stěžovatel souhlasil). Nebo zda jde jen o vymezení skupiny osob a stížnost tedy směřuje proti každé z těchto osob (pak by zde nebyla ani nejasnost z bodu 1), ani by nebyl potřeba souhlas původního stěžovatele).

Děkuji.

Aktualizováno uživatelem Petr Springinsfeld před více než 3 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Viktor Derka
  • Stav změněn z Nový na Čeká se na řešitele

Podání přiděluji Viktoru Derkovi jako zpravodaji předmětné stížnosti.

Aktualizováno uživatelem Viktor Derka před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na řešitele na Čeká se na podatele

Poprosil bych podatele, zda je toto podání myšleno jako předběžná otázka, nebo jistý apel na RK. Pokud jde o první, tak upozorňuji, že bude taková otázka nejspíše odložena, neboť má souvislost s běžícím řízením. Pokud jde o druhé, tak se k probíhajícímu řízení moc vyjadřovat nemůžeme, nicméně jsme si této problematiky vědomi.

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před více než 3 roky(ů)

Je myšleno jako apel, že je zapotřebí tuto otázku v rámci probíhajícího řízení definitivně vyjasnit, neboť stávající nejasnost je jednou ze stran zneužívána a) jako argument pro čerpání prostředků strany, b) k napadání protistrany.

Aktualizováno uživatelem Viktor Derka před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na podatele na Dokončen

Díky za podnět, nicméně této otázky si samozřejmě jsme vědomi, přičemž na okraj uvádím, že od osob, které nejsou přímo účastníci řízení, tento způsob ingerence do řízení, dvakrát šťastný není.

Také k dispozici: Atom PDF