Projekt

Obecné

Profil

Předběžná otázka #32366

uzavřený

předběžný dotaz k přijímání nových členů

Přidáno uživatelem Petra Smutná před více než 3 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
14.08.2020
Uzavřít do:
04.10.2020
Spisová značka:
#32366
Datum podání:
14.08.2020

Popis

Ahoj,
chci se zeptat k výkladu Stanov v otázce přijímání nových členů:
(3) Vyplněná a podepsaná přihláška se podá oblastnímu sdružení v místě trvalého pobytu, výjimečně v odůvodněných případech jinému oblastnímu sdružení. O přijetí za člena rozhoduje předsednictvo oblastního sdružení zpravidla za přítomnosti žadatele; zamítnutí přihlášky nutno zdůvodnit. Členství vzniká po zaplacení členského příspěvku.
(2) Organizační jednotky strany jsou oblastní sdružení vytvořená na územním principu: oblastní sdružení jsou krajská sdružení a místní sdružení. Místní sdružení vyvíjí činnost v rámci příslušného krajského sdružení a je mu podřízeno. Člen podřízeného oblastního sdružení je tak též členem nadřízeného oblastního sdružení.

Vzhledem k tomu, že místem trvalého pobytu může být pouze obec, nikoli kraj, z dikce Stanov mi vyplývá (a právě sem směřuje můj dotaz, zda se takto domnívám správně), že o přijetí nového člena rozhoduje primárně předsednictvo místního sdružení, v jehož místě má žadatel adresu trvalého pobytu. Pouze, pokud v taková obec nespadá pod žádné místní sdružení, toto supluje příslušné krajské sdružení.
Zároveň se svojí domněnkou opírám o odst. 2, podle kterého je člen místního sdružení zároveň členem krajského sdružení, ovšem naopak to nefunguje - tedy, pokud by někdo podal žádost přímo krajskému předsednictvu, musel by následně žádat ještě o vstup do příslušného místního sdružení (existuje-li).
Je tedy v pořádku, pokud je žadateli o členství v příslušném místním sdružení ze strany jiných členů příslušného krajského sdružení oznámeno, že svoji žádost měl podat krajskému předsednictvu, s dovětkem, že tam je jeho žádost přesunuta?
Děkuji.


Soubory


Související úkoly

související s rozhodčí komise - Dlouhodobý úkol #24452: Předběžné otázky řešené RK s volebním obdobím od r. 2019DokončenPetr Springinsfeld

Akce

Aktualizováno uživatelem Petr Springinsfeld před více než 3 roky(ů)

  • Datum podání nastaven na 14.08.2020
  • Přiřazeno nastaven na Jan Lejčko
  • Stav změněn z Nový na Čeká se na řešitele

Jako zpravodaje přiřažuji Jana Lejčka.

Aktualizováno uživatelem Jan Lejčko před více než 3 roky(ů)

Petr Springinsfeld napsal:

Jako zpravodaje přiřažuji Jana Lejčka.

AHoj, přebírám.

Aktualizováno uživatelem Jan Lejčko před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na řešitele na V řešení (diskutuje se)
  • Uzavřít do nastaven na 04.10.2020

Aktualizováno uživatelem Jan Lejčko před více než 3 roky(ů)

Předběžná otázka #32366 je k dispozici na; https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=715895#p715895 od 16. září 2020 (plán uzavření diskuze nad odpovědí do 30. září 2020) a návrh hlasování od 1. října do 4. října 2020.

Aktualizováno uživatelem Petr Springinsfeld před více než 3 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Jan Lejčko před více než 3 roky(ů)

Jelikož bylo řešení této předběžné otázky #32366 odhlasováno a přijato rozhodčí komisí, formálně uzavírám toto téma s tím, že odpověď lze dohledat na níže uvedeném odkazu;

https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=192&t=53864

alternativně viz přiložené soubory PDF/PNG

Také k dispozici: Atom PDF