Projekt

Obecné

Profil

Podání #31607

uzavřený

Návrh na zřízení volebního výboru Praha

Přidáno uživatelem Jakub Michálek před téměř 4 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
16.06.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážené PKS, po konzultaci s předsedou krajského sdružení Mirkem Beránkem navrhuji následující usnesení:

PKS

  1. zřizuje krajský volební výbor Pirátů pro volby do Poslanecké sněmovny konané v roce 2021 ve volebním kraji Praha (dále jen "volby") ve složení:
    • Jakub Michálek (lídr do posledních sněmovních voleb v Praze),
    • Jaromír Beránek (předseda krajského sdružení),
    • Michal Hrib (vedoucí koordinátor),
    • Michal Polák (mediální spojka).
  2. ukládá připravit návrh řešení strategických otázek kampaně pro volby, plán kampaně, návrh změny rozpočtu krajského sdružení a návrh záměrů, které je třeba nyní realizovat v souvislosti se včasnou přípravou na volby.

Odůvodnění:

Volby se mají konat v říjnu 2021, je tedy rok a tři měsíce před volbami. Proto je nezbytné zahájit přípravu analýz, přípravu plánu kampaně, související návrh změn rozpočtu KS Praha a záměrů, které je třeba realizovat již v tomto roce, jako je například zamluvení potřebných propagačních ploch. Volební štáb připraví základ těchto materiálů, předloží návrhy PKS tak, aby je následně mohlo schválit KF a objednávky ploch byly realizovány cca rok před konáním voleb.

Složení výboru vychází ze záměru, aby tam byl někdo s politickou zodpovědností (lze případně aktualizovat v návaznosti na primární volby), zástupce PKS a mediálního odboru dle § 15c odst. 3 volebního řádu a vedoucí koordinátor, tak aby v něm byl zástupce pro mediální, outdoorovou, dobrovolnickou i administrativně-finanční rovinu kampaně.

Zřízení bylo konzultováno s vedoucím celostátního stálého volebního výboru senátorem Lukášem Wagenknechtem, přičemž tento výbor vyzval kraje, aby začaly řešit zamluvení ploch, které je nezbytné učinit předem. Domnívám se, že práce na kampani je i jedinečná příležitost, jak utužit spolupráci v krajském sdružení.

Po realizaci úkolů uvedených v tomto usnesení volební výbor navrhne PKS, aby na něj přeneslo kompetence, které souvisí s vedením volební kampaně v souladu s § 15c volebního řádu, tedy případně v souladu s plánem kampaně i ustavení volebního štábu pro tyto volby.

Aktualizováno uživatelem Jakub Michálek před téměř 4 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Jaromír Beránek před více než 3 roky(ů)

PKS schválilo ve věci usnesení v tomto znění: https://redmine.pirati.cz/issues/31784

Aktualizováno uživatelem Honza Hora před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF