Projekt

Obecné

Profil

Podání #30954

uzavřený

uprava_clenstvi_skupiny_Mrak_jan_bartonicek

Přidáno uživatelem Jan Bartoníček před téměř 4 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Vysoká
Přiřazeno:
Kategorie:
Identity (Keycloak, LDAP, synchronizace)
Začátek:
07.05.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

10%

Odhadovaná doba:

Popis

Zdravím,
v tomto týdnu byly prováděny změny s mým přihlašováním přes Pirátskou identitu z bartonicek.jan na jan.bartonicek. Vše funguje, pouze v Mraku jsem pouze členem skupiny cen:regp, ulk:regp. Prosím o přiřazení do odpovídajících skupin (pokud všechny na Mraku existují), ulk, MS Ústí nad Labem, PKS ulk.
Díky předem

Honza

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před téměř 4 roky(ů)

  • Priorita změněn z Normální na Nízká
  • Stav změněn z Nový na Čeká se na podatele

Tohle neni zalezitost mraku. To jsou skupiny ve kterych jsees veden v nasem systemu identit - mrak to jen prebira. A, jak koukam, mas svuj ucet provazany se spatnym forumid - proto se ti nepropisovali skupiny. Je to tim ze ve foru existujhe uzivatel jan_bartonicek.

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před téměř 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 10
  • Přiřazeno nastaven na Andrej Ramašeuski

Aktualizováno uživatelem Jan Bartoníček před téměř 4 roky(ů)

Zdravím,
nevím, jestli byly provedeny nějaké úpravy, ale dnes to při přihlášení přes pirátskou identitu chtělo znovu ověření přes emailovou adresu a zpřístupnění údajů. Dále se nově objevila chyba na lide.pirati.cz, kde je informace, že "Účet v aplikaci a na Pirátské identitě nesouhlasí. Obraťte se na technický odbor Pirátů.". Při přihlášení na auth.pirati.cz to v přehledu aplikací všude ukazuje pouze členství v ulk:regp a cen:regp. Na fóru jsem se loni registroval jako příznivec pod loginem bartonicek.jan (jan.bartonicek byl již někdo registrován z dřívejška někdo jiný). Pokud by jan_bartonicek bylo spojeno s emailem bartjan@centrum.cz, tak se jedná o nějakou moji nepoužívanou registraci. Pokud je tam jiný email, tak se jedná o jinou osobu.
Co mám tedy dělat dál?

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před téměř 4 roky(ů)

no, to samozrejme, protoze do synchronizace zasahl ucet jab_bartonicek z foru, takze zase slo k prejmenovani v sso, a to totalne rozbije vazby na vsechny systemy. priznam se - nevim co z tvym uctem mam delat. pomohlo by asi kdyby z foru jan_bartonicek zmizel - ale to je na AO. budu muset to nejak prokonzultovat.

Aktualizováno uživatelem Jan Bartoníček před téměř 4 roky(ů)

Je nějaký výsledek konzultace s AO? Co jsem prohledával forum, tak, žadný uživatel jan_bartonicek tam příspěvky nemá. Pouze je tam v roce 2010 zmíněn v textu ten druhý Bartoníček z roku 2010. Takže případné smazání by snad nemělo způsobit velkou škodu. Případně jiné řešení je taky ok.
Díky

Aktualizováno uživatelem Petr Vileta před téměř 4 roky(ů)

Andreji, koukám do administrace fora na jan.bartonicek a vidím tam nějaký mail :) Můžeš tomu uživateli poslat v SZ jakýkoliv náhodně vygenerovaný klíč, ať nám uživatel z příchozího mailu pošle zpět ten klíč a své datum narození? Pokud to bude souhlasit, je to tento Jan Bartoníček.

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před téměř 4 roky(ů)

Aha, takže pes je v tomto:
Ve fóru existuje z dřívejška uživatel "Jan Bartonicek", který se do SSO konvertoval na "Jan.Bartonicek" (asi půjde výhledově pryč, ale to jsme loni na podzim ještě nemohli vědět).
Po přijetí Honzy za člena jsme výše uvedený účet přejmenovali na "Jan_Bartonicek", abychom uvolnili username pro Honzu. Bohužel Lucie přejmenovala Honzův "Bartonicek Jan" na "Jan.Bartonicek" příliš rychle (tj. než došlo ke změně toho prvního ve zbytku systémů) a tím se to celé rozbilo.
Andreji, dokážeš si s tím na základě výše uvedeného popisu poradit? Dík.

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před téměř 4 roky(ů)

zatim nevim jak, ale nejak musim :)

Aktualizováno uživatelem Jan Bartoníček před více než 3 roky(ů)

Děje se něco pozitivním směrem, nebo se dá očekávat, že se věc vyřeší po změnách od 1. srpna? Pokud ano, tak do srpna počkám. Pokud ne, potřebuji pro práci v Mraku a přihlášení k lide.pirati.cz nějaké řešení. Žádný jiný aktivní Bartoníček se teď stejně u Pirátů nevyskytuje :-)

Díky

Aktualizováno uživatelem Zuzana Petrůvová před více než 3 roky(ů)

Ahoj, i já apeluji na co nejrychlejší vyřešení problému. Honza je takto velmi indisponován a obzvlášť nyní před volbami, kdy potřebujeme ověřit identitu apod, tak ho postrádáme. Prosim, vyřešte to co nejdříve.

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před více než 3 roky(ů)

  • Priorita změněn z Nízká na Vysoká
  • Stav změněn z Čeká se na podatele na V řešení (diskutuje se)

Aktualizováno uživatelem Jan Bednařík před více než 3 roky(ů)

Ahoj, v rámci debordelizace identit jsem to řešil. Jen jsem nevěděl, že je tu k tomu podání.

Účet je opraven, jak v Pirátské identitě, tak na fóru je "Jan.Bartonicek" ten stejný, a má správné skupiny. Do dalších systémů by se to mělo projevit po přihlášení. Ale nejsem si tím úplně jistý, kdyby byl někde problém, dejte vědět.

(Ten původní, co je na fóru jako "Jan_Bartonicek", měl v rámci nějaké historické synchronizace přepsán email na email našeho Jana Bartoníčka. Ale nesedí tam kontrolní kód emailu. Takže to muselo být změněno nešetrným zásahem do databáze a není to jeho mail. A nemáme jak ho kontaktovat. Tak jsem ten účet v rámci čistky myslím deaktivoval, protože byl prakticky mrtvý.)

Aktualizováno uživatelem Jan Bartoníček před více než 3 roky(ů)

Ahoj,
díky za ochotu. Došlo k úpravě na Mraku, kde jsem členem všech skupin kam patřím. Jediný problém zůstává na lide.pirati.cz, kde se při pokusu o přihlášení objeví chybové hlášení
"Účet v aplikaci a na Pirátské identitě nesouhlasí. Obraťte se na technický odbor Pirátů." Vše ostatní funguje.

Aktualizováno uživatelem Andrej Ramašeuski před více než 3 roky(ů)

V lide.pirati.cz jsem to srovnal

Aktualizováno uživatelem Jan Bartoníček před více než 3 roky(ů)

Už to vše funguje správně. Úkol lze uzavřít.

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 3 roky(ů)

  • Kategorie nastaven na Mrak

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 3 roky(ů)

  • Stav změněn z V řešení (diskutuje se) na Dokončen
  • Kategorie změněn z Mrak na Identity (Keycloak, LDAP, synchronizace)

Také k dispozici: Atom PDF