Projekt

Obecné

Profil

Přihláška projektu #30788

uzavřený

VyOsení 2020 - Bohumín

Přidáno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 4 roky(ů). Aktualizováno před 4 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Cílová verze:
Začátek:
30.04.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Orgán:
Mediální odbor
Věcné podmínky:

(viz popis)

Veřejně prospěšný účel:

OSA je v regionech silné téma. Díky podobným akcím se nám daří nejen informovat živnostníky o možnostech svobodné hudby, ale rovněž lákáme randál lidí z naší cílové skupiny na neobvyklou zábavu, kterou jim jiné politické uskupení nenabídne. Posledně k nám zavítalo spousta lidí z okolních měst, takže se ani nedá říct, že by šlo o nějakou "lokální akci." Tato alternativní kultura je navíc reálnou opozicí zkostnatělým obecním kulturním organizacím, které podobné ejchuchu neiniciují.

Výzva k podpoře:

Piráti + svobodná hudba = informovaný živnostník a naštvaná OSA. Staňte se první zmíněnou proměnnou a zachovej tradiční pirátskou popularizační akci.

Minimální částka:
30000
Maximální částka:
70000
Vysoutěžená částka:
Smlouva:

Popis

Ahoj Pirátstvo!

Já a má lokální posádka (segment členů a fanoušků KS MSK) chceme 6.-7. listopadu 2020 uspořádat VyOsení na česko-polských hranicích v Bohumíně, kde si můžeme díky regionálního (bez)významu dovolit kvantitu i kvalitu za nízkou cenu. K tomu ale budu potřebovat vaši podporu. Tedy v cuku letu:

Projekt VyOsení asi není třeba nějak hlouběji představovat, protože má u Pirátů tak nějak dlouhou tradici. V minulém roce jsme si dělali VyOsení z vlastního rozpočtu, ale letos máme skrze krajské/senátní volby a zejména CF2020 v Ostravě jaksi vyplundrovanou kasu. Tzn. potřebovali bychom si sosnout z PaRo. Že to má smysl nám ukázal loňský ročník, který nás napumpoval optimismem (za večer se tam protočilo tak 250-300 lidí) a zkušenostmi, jež chceme letos zužitkovat. Teď k technikáliím.

"Kolik na tu srandu chcete?": Připravili jsme pro vás přehlednou tabulku, kde jsou loňské náklady a odhad letoška. Pro zjednodušení se dá říct, že bychom potřebovali minimálně 30 tisíc s tím, že "strop" nemáme, ale jako veliký úspěch bychom vnímali třeba dvojnásobek - tedy max 70 tisíc. Cokoliv navíc samozřejmě neodmítneme. Bude se od toho odvíjet délka a kvalita programu, případně pořízení našlápnutého aftermovie apod. Kdyby nám peníze nestačily, možná vyškrábnem nějaké drobky v našem krajském rozpočtu, případně uděláme crowd funding na místě. V tabulce samozřejmě hromada položek chybí (třeba práce na akci, která zabere takových dobrých 200 člověkohodin) - je to tím, že je přirozeně děláme dobrovolně bez nároku na odměnu.
"Má to význam?": No sakra! OSA je v regionech silné téma. Díky podobným akcím se nám daří nejen informovat živnostníky o možnostech svobodné hudby, ale rovněž lákáme randál lidí z naší cílové skupiny na neobvyklou zábavu, kterou jim jiné politické uskupení nenabídne. Posledně k nám zavítalo spousta lidí z okolních měst, takže se ani nedá říct, že by šlo o nějakou "lokální akci." Tato alternativní kultura je navíc reálnou opozicí zkostnatělým obecním kulturním organizacím, které podobné ejchuchu neiniciují.
"A jak se dozvím, že jste to neutratili za chlebíčky, hm?": Všechno si přirozeně zpopularizujeme na našich pirátských webech a sociálních sítích, aby o tom věděla jednak veřejnost a jednak členové, kteří by se do organizace VyOsení chtěli pustit ve své obci a nevěděli by, na koho se obrátit pro radu. Zveřejnění proběhne asap po akci, ale my většinou reportujeme už při přípravách a pak během realizace.

Budem díky za podporu a doufáme, že se za námi přijedete podívat a pořádně zapařit. :)

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 4 roky(ů)

  • Věcné podmínky aktualizován (rozdíl)

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 4 roky(ů)

  • Veřejně prospěšný účel aktualizován (rozdíl)
  • Věcné podmínky aktualizován (rozdíl)

Aktualizováno uživatelem Aleš Krupa před téměř 4 roky(ů)

  • Orgán změněn z Kancelář strany na Mediální odbor

Opravil jsem orgán na MO

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před téměř 4 roky(ů)

souhlasím, když bude zajištěna nadregionální propagace

Aktualizováno uživatelem Daniel Altman Galuszka před téměř 4 roky(ů)

Jiří Hoskovec napsal:

souhlasím, když bude zajištěna nadregionální propagace

Čau. To záleží, co si pod tou "nadregionální propagací" představuješ. My to určitě zveřejníme na PirListech, což je celorep. web.

Aktualizováno uživatelem Tadeáš Štěpka před 4 měsíc(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Nebyla přiřazena vysoutěžená částka, neexistuje ani rozpočtová položka. Uzavírám tedy jako nerealizované.

Také k dispozici: Atom PDF