Projekt

Obecné

Profil

Přihláška projektu #30782

uzavřený

Klimaticon Turnov 2020

Přidáno uživatelem Václav Židek před téměř 4 roky(ů). Aktualizováno před 7 dny(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
Začátek:
30.04.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Orgán:
Mediální odbor
Věcné podmínky:

pronájem sálu, autobusu, ubytování a občerstvení pro přednášející (ubytování pro ty co jedou z větší vzdálenosti), autobus na "vyvezení" do terénu k praktickým ukázkám, ozvučení, propagace, materiály pro přitomné, konání ideálně během září 2020.

Veřejně prospěšný účel:

Seznámi veřejnost s možnostmi zmírnění kimatických změn na úrovni obcí a krajů za přítomnosti odborníků napříč celou ČR.

S zacílením na finančně méně náročná řešení, která můžou lidé,obce a kraje realizovat bez narušení rozpočtů na desítky let. Tedy začlenit do všech projektů maximálně nové postupy zacházení s faktory ovlivňující životní prostředí, místo opravování a udržování těch starých.

Výzva k podpoře:

Prosím podpořte tuto akci svým hlasem, Váš hlas pomůže vysvětlit lidem, že bojovat s klimatickou změnou začíná už "u pár kopnutí motykou u nich na zahradě".

Minimální částka:
10000
Maximální částka:
50000
Vysoutěžená částka:
26000
Smlouva:

Popis

Cíl: Připravit Klimaticon pro širokou veřejnost a ne jen Piráti pro Piráty.

Trvání jeden den přednášky, druhý den terenní praxe (ukázky dobrých i špatných řešení v reálu). Cílová účast 100 lidí z řad veřejnosti. Přednášející napříč obory z celé ČR.

Tématický obsah: Zacílit na změnu přemýšlení při vytváření projektů s aktivovat domýšlení zelenomodré infrastruktury, od nejlevnějších řešení, která jsou realizovat svépomocí a za minimum investic, přes projekty kdy obce a kraje rekonstruují ulice, budovy a silnice do předchozí verze, místo zapojení nových přístupů (vodu svádí do kanalizace, zeleni se nedává prostor, vše se zahrnuje do roviny atd). Přitom zapojení nových postupů znamená hlavně změnu přemýšlení a někdy i malých investic - kdy se například odvodnění ulice nezapojí do kanalizace, ale do vsakovací plochy, při rekonstrukci parkoviště se udělá propustné místo betonovo asfaltové atd. Veřejnost si často myslí, že ekologicky je hlavně draze, cílem je změnit teto vnímání.

Lokalita: Trutnov - na pomezí 3 krajů. Město je dobře dostupné po silnici i vlakem.

Odhad nákládů (v Kč):
prostory - 5 000
Občerstvení pro účinkující - 2 000
Materiály a drobné upomínkové předměty - 5 000
Autobus pro "návštěvu lokalit v kraji". - 7 000
Cestovné pro učinkující - 10 000 (cílem je získat návštěvu odborníků z celé ČR bez ohledu na politickou příslušnost).
Ubytování pro účinkující - 6000
Propagace - 10 000 - inzerce, plakáty, online propagace (při získání menší podpory bude i propagace menší, úměrná možnostem velikosti akce).
Ozvučení - 5 000
Celkem: Dvoudenní seminář 50 tisíc / Jednodenní 30 tisíc (bez autobusu, přespání a méně propagace) / velmi jednoduchá verze akce 10 tisíc (minimální částka)

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před téměř 4 roky(ů)

souhlasím

Aktualizováno uživatelem Václav Židek před téměř 4 roky(ů)

lépe napsaná část (obsahově stejná)

Tématický obsah: Zaměřit se na změnu přemýšlení při vytváření projektů s důrazem na zelenomodrou infrastrukturu. A to už od těch nejmenších až po velké projekty. Zlepšení je totiž možné všude – u projektů, které lze realizovat svépomocí a za minimum investic, i u velkých řešení, kdy obce a kraje rekonstruují budovy a silnice a lpí na starých řešeních, místo aby zapojily nové přístupy. Typickými příklady překonaných, nicméně stále používaných řešení, je svod vody do kanalizace, ignorování požadavků na veřejnou zeleň ve městech, nevhodné terénní úpravy povrchů atd.
Zapojení nových postupů znamená hlavně změnu přemýšlení, nikoli nutně další investice, jak si veřejnost často myslí. Například odvodnění ulice se nemusí napojit do kanalizace, ale do vsakovací plochy, při rekonstrukci parkoviště se myslí na propustě atd. Ekologická řešení nemusí být drahá, cílem této akce je změnit právě toto vnímání.

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před téměř 4 roky(ů)

  • Vysoutěžená částka nastaven na 26000

Aktualizováno uživatelem Tadeáš Štěpka před 5 měsíc(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Václav Židek
  • Stav změněn z Nový na Čeká se na řešitele

Ahoj, vidím, že byly téměř všechny prostředky vyčerpány, viz. https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/1400/. Prosím o doplnění stručného vyhodnocení, považujete-li za ukončené.

Aktualizováno uživatelem Tadeáš Štěpka před asi 2 měsíce(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na řešitele na Dokončen

Nebylo dodáno vyhodnocení projektu. Uzavírám, řešitel je dlužníkem: https://wiki.pirati.cz/fo/dluznici.

Aktualizováno uživatelem Václav Židek před 7 dny(ů)

Akce proběhla.
V tomto playlistu je možné najít záznamy z přednášek.
https://www.youtube.com/watch?v=SZGebqfTwmA&list=PLmnsV6FsFnSVKYkKxP2tLLXeich-T5xwM

Aktualizováno uživatelem Tadeáš Štěpka před 7 dny(ů)

Díky za doplnění. Mažu řešitele z registru dlužníků.

Také k dispozici: Atom PDF