Projekt

Obecné

Profil

Přihláška projektu #30684

uzavřený

Ženy Vysočiny

Přidáno uživatelem Hana Hajnová před téměř 4 roky(ů). Aktualizováno před 5 měsíc(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
Začátek:
29.04.2020
Uzavřít do:
30.11.2020
% Hotovo:

0%

Orgán:
Mediální odbor
Věcné podmínky:

Vize: Elektronická kniha, profesionálně sepsaná, svobodná a otevřená pro spolupráci každého, kdo se na ní bude chtít podílet, stylově ilustrovaná a po dokončení volně dostupná.

Rozpočet: Abychom dosáhli přidané hodnoty celého projektu, rozhodli jsme se ji posunout do rukou profesionální spisovatelky. Od výše získaných prostředků se bude odvíjet míra jejího zapojení a finální rozsah publikace.
Při 15.000,-Kč půjde o zpracování pár nejvýznamnějších žen, při 25.000,- si budeme moci dovolit jednak zpracovat více žen (nejen významných, ale třeba i slavných) a jednak už zahrnout ilustrace/ fotografie, při 35.000,- se otevírá možnost zahrnout i žijící ženy např. formou rozhovoru a pořízení jejich aktuální fotografie. Maximální rozpočet nám umožní mít spisovatelku v roli vedení celého projektu, jeho vytvoření, prosazení, vyargumentování, apod. prostě nám umožní vytěžit její zkušenosti na maximum.

Personální zajištění: Hana Hajnová (vedoucí projektu), Alena Kastnerová (vedoucí obsahu), Eva Nováková, Blanka Lednická (obě spolupráce na obsahu), další dobrovolníci a dobrovolnice dle zájmu (např. na grafické práce, focení, apod.)

Veřejně prospěšný účel:

Je to projekt realizovatelný bez ohledu na vis maior, přenositelný i do ostatních krajů (případně na celou ČR), zpracovatelný v elektronické podobě a v případě doplnění o interaktivní webovou stránku (třeba do budoucna :D ) i obecně zajímavý jako prezentace pirátské práce.

Výzva k podpoře:

Pojďme dostat více žen do veřejného prostoru!

Minimální částka:
15000
Maximální částka:
50000
Vysoutěžená částka:
19000
Smlouva:

Popis

Cílem projektu je vytvoření publikace, která přiblíží životní osudy zajímavých žen, jejichž život byl/ je spjat s Vysočinou. Publikace by měla sloužit jako inspirace pro představitele samospráv na různých úrovních, kteří mají v kompetenci pojmenování různých veřejných míst (ulic, náměstí, mostů, vyhlídek, nemocnic, atd.). Sekundárním cílem projektu je tak dostat více žen do veřejného prostoru, tedy toho fyzického. A aby to bylo poutavé, nespokojíme se jen s faktickými medailonky z wikipedie (která může být zajímavým kanálem prezentace této práce, protože zastoupení žen na wikipedii je obecně velmi malé), ale chtěli bychom ze získaných informací uplést příběhy, které by měly jednotlivé ženy vystihovat. Tak trochu jako v Příbězích pro malé rebelky na dobrou noc.
Já jsem zatím zahájila sběr tipů a jmen významných a slavných žen z Vysočiny, sestavila je do abecedního seznamu (zatím jich mám 41), u některých již dohledala základní biografické info a oslovila brněnskou spisovatelku a profesionální copywriterku Alenu Kastnerovou, která má s podobným projektem zkušenost a na spolupráci kývla. Dalším krokem je zaplatit její čas, aby nám pomohla zasadit vše do jednotného rámce, provést výběr, kým začít a začít jednotlivé příběhy psát.


Soubory

Aktualizováno uživatelem Jana Koláříková před téměř 4 roky(ů)

Projekt dle mého názoru splňuje podmínky PaRo, zviditelnění žen ve veřejném prostoru má nadregionální přesah, ačkoli se jedná o kraj Vysočina.
Schvaluji.

Aktualizováno uživatelem Jiří Hoskovec před téměř 4 roky(ů)

souhlasím, pokud bude zajištěna nadregionální propagace

Aktualizováno uživatelem Hana Hajnová před téměř 4 roky(ů)

Není to v projektu explicitně popsáno, ale s nadregionální propagací se počítá - jak ve smyslu inspirace a předání know-how do ostatních krajů, tak například jako ukázka konkrétní pirátské práce (např. v rámci předvolební kampaně, pokud se stihne).

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před téměř 4 roky(ů)

  • Vysoutěžená částka nastaven na 19000

Aktualizováno uživatelem Hana Hajnová před více než 3 roky(ů)

Ahoj,

prosím o informace, kam a jak vložit fakturu (piroplacení? jaký rozpočet/ záměr?). Během pár dní konvertuji složky s podklady a hotovými texty na mrak, abych sem mohla vložit odkaz na výsledky projektu.

Děkuji

Aktualizováno uživatelem Hana Hajnová před více než 3 roky(ů)

Fakturu jsem nakonec nahrála do piroplacení, jelikož jsem na to našla dedikovaný záměr, překlopený do rozpočtu 2021 (díky za to! jsme lajdáci)

K projektu: Dle získaných prostředků se podařilo projekt dotáhnout do fáze uceleného kreativního konceptu, připravit rešerše 12 textů a 3 z nich dotáhnout do finální podoby výsledného textu. Se spoluautorkou jsme upravily zadání a směřování celého projektu s ohledem na finanční možnosti a naše představy - z PaRo byla proto uhrazena primárně přípravná fáze a rozepsání samotných textů, finální tvorbu produktu (kterým nakonec bude 12 zpracovaných medailonků významných již nežijících žen z regionu formou webové prezentace, plakátu a kalendáře) dotáhneme v letošním roce prostřednictvím projektu na portálu dary.pirati.cz (půjdeme podobnou cestou jako Česko inspirativní, jen v menším rozsahu). PaRo tak zafungovalo jako skvělý nástroj, jak spustit velmi ambiciózní projekt, ověřit si stanovené cíle a pustit se do jejich naplňování. Cíle se nakonec sice ukázali jako velmi ambiciózní a za získané peníze nerealizovatelné, proto budeme zdroje shánět dál, abychom si mohli dovolit zaplatit pořádnou a hezkou grafiku, dotáhli texty, spustili web a když vše dobře půjde, tak i vytiskli pár kalendářů a plakátů.

Podklady najdete na mraku - https://mrak.pirati.cz/s/CCaq3cadn8ET5dy, prosím pracujte s nimi zatím v režimu důvěrné. Děkuji

Aktualizováno uživatelem Hana Hajnová před více než 1 rok

projekt dávno úspěšně dokončen viz https://www.zenyvysociny.cz/

Prosím upravit i toto podání jako dokončené,děkuji

Aktualizováno uživatelem Tadeáš Štěpka před 5 měsíc(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Výsledek dodán. Projekt považuji za uzavřený.

Také k dispozici: Atom PDF