Projekt

Obecné

Profil

Dlouhodobý úkol #30660

otevřený

Programový cíl #18782: Město pro život

Dlouhodobý úkol #19178: Zelené a čisté město

Zlepšování systému třídění a svozu odpadu v ČB

Přidáno uživatelem Dan Leština před téměř 4 roky(ů). Aktualizováno před více než 3 roky(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Kategorie:
-
% Hotovo:

0%

Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Související úkoly

související s Zastupitelský klub ČB - Dlouhodobý úkol #30520: Funkční pirátský nominant v KŽP RM ČBV řešení (diskutuje se)Dan Leština

Akce

Aktualizováno uživatelem Dan Leština před téměř 4 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Dan Leština před téměř 4 roky(ů)

ad svoz bioodpadu - rozpis 2018/2019 je zde: https://www.c-budejovice.cz/sites/default/files/obsah/Odbory/OKM/ostatni/prehled_svozu_bioodpadu_ceske_budejovice_2018-2019.pdf
chybí mj. sídliště - mají ho snad na sídlištích málo? nebo chtějí v kompostárně jen odpad ze zahrádek?

Aktualizováno uživatelem Lukáš Mareš před téměř 4 roky(ů)

Bydlím na sídlišti, kontejner na bioodpad bychom doma velmi ocenili... Nicméně, pokud auto dobře pamatuji, tak bioodpad v CB na kompostarnu nejde, FCC ho preproda své dceřince a ta pak s ním závaží MAPE u Mydlovar.

Aktualizováno uživatelem Dan Leština před více než 3 roky(ů)

Lukáš Mareš téma konzultoval s náměstkem Moravcem, dopíše podrobnosti.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Mareš před více než 3 roky(ů)

26.10.2020 jsem se sešel s Ivem Moravcem ve věci odpadové politiky. Probírali jsme:

  • umístění kontejnerů na bioodpad na poslední místo, kde v ČB nejsou, tedy sídliště. Dle Moravce se to v minulosti zkoušelo, ale lidé na sídlištích nebyli diciplinovaní, házeli do hnědých kontejnerů i plechovky, lahve atd., takže z toho FCC vycouvalo. Domluvili jsme se na tom, že se pokusíme v našem hnízdě u našeho paneláku vytvořit "pilotní projekt" pro sídliště. Probereme to v rámci SVJ. On by chtěl, aby se na sídlištích mohl bioodpad třídit.
  • vznik RE-USE centra u sběrného dvoru. Město spolu s FCC a KABINET-CB vymýšlí re-use centrum u hlavního sběrného dvora u Severní zastávky, HOPB to začli nedávno řešit, Moravec a Chovanec to se mnou proberou na pondělním zastupku.
  • optimalizace počtu kontejnerů na různé druhy odpadu probíhá dynamicky, FCC reaguje na výzvy města. Možná by bylo dobré, aby jednou za čas nějaký úředník (nebo externista?) udělal analýzu nějak systematicky.
  • činnost uklízečů s loatou a koštětem je dlouhodobě neuspokojivá. FCC se vymlouvá, že to nejsou ideální zaměstnanci, ale i dle mě i dle Moravce selhává FCC v kontrole jejich práce. Na tom by měli zapracovat.

Také k dispozici: Atom PDF