Projekt

Obecné

Profil

Přihláška projektu #30656

otevřený

Etické a solidární rozvojové družstvo Budoucnost Vysočiny

Přidáno uživatelem Miluš Kotišová před téměř 4 roky(ů). Aktualizováno před 4 měsíc(ů).

Stav:
V řešení (diskutuje se)
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Cílová verze:
Začátek:
29.04.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Orgán:
Personální odbor
Věcné podmínky:

Finanční prostředky, které budou použity na usnadnění založení družstva a rozjezd prvních iniciativ.

Více o celé koncepci v přílohách.

Veřejně prospěšný účel:

Výhody pro členy: za vklad dejme tomu 1000 Kč efektivní rozvoj a marketing svých kvalifikací a možnost pořízení služeb a produktů za velmi výhodné ceny. Možnost realizovat rozsáhlé úspory z větší škály (v budoucnu pochopitelně). (usilovat i o členství nějaké obce, spřátelené firmy...)

Výhody pro firmy/organizace/obce: možnost vyřešit palčivý problém (nedostatečné služby v malé obci, nedostatek pracovních sil v tom kterém oboru, nedostatek pracovních příležitostí) v přímé vazbě na rozvoj kompetencí a kvalifikací členů družstva a nečlenů.

Výzva k podpoře:

Podpořte "družstvo rychle replikující kompetence, inovace/inovativní postupy a technologie" ve prospěch komunity, snižující cenu obvyklou za rekvalifikace/vzdělání/zahájení podnikání“.

Minimální částka:
10000
Maximální částka:
50000
Vysoutěžená částka:
14250
Smlouva:

Popis

Úvodem
V době blízké, po skončení koronavirové krize, nastoupí krize ekonomická. Nabízíme dlouhodobý komunitní nástroj podporující svépomoc a do budoucna výhled samostatnosti, soběstačnosti a životní pohody, opory v síle komunity. Inspirován principy sdílené a solidární ekonomiky.

Solidární spotřební a vzdělávací družstvo na podporu mimo jiné inovací, šetrných technologií (jejich využití a šíření) a získávání nových klíčových dovedností (s nimi spojených), zajišťujících naplněný a spokojený život i pro různě znevýhodněné jednotlivce a skupiny. Družstvo bez bariér.

(Široký rozsah volných živností)


Soubory

Eticke_rozvojove_drustvo_Vysocina.odt (32.6 KB) Eticke_rozvojove_drustvo_Vysocina.odt Miluš Kotišová, 29.04.2020 12:20
Cash_flow.ods (17.2 KB) Cash_flow.ods Miluš Kotišová, 29.04.2020 12:20

Aktualizováno uživatelem Veronika Nguyenová před téměř 4 roky(ů)

Veřejně prospěšný účel: se skrývá v podpoře těch, kteří např. žádají o pomoc různé instituce nebo orgány a daná pomoc je neefektivní.
Nebo jen absence pocitu integrace a rozvoj chybějících hodnot.
Důležitým faktorem je rychlý nástup realizace pro různé druhy projektů, které jsou skutečně inovativní a nemají v běžném sektoru oporu. Správnou sebereflexí nám družstvo může souběžně poskytnout terén pro analýzu a sběr dat a skutečných faktů.

Výhody pro členy: kupříkladu vkladem 1000,- Kč zefektivníme rozvoj a marketing svých kvalifikací. Členství znamená zjednodušený přístup k službám a produktům, které byly nedosažitelné. Možnost realizace rozsáhlých úspor ve větší škále ( v dlouhodobém měřítku). Vzájemná inspirace a produktivní prostředí, osobní rozvoj, empatie.

Výhody pro organizace/firmy/obce: aktivní možnost řešení palčivých problémů ( nedostatečné služby v malé obci, pracovních sil, pracovních příležitostí, nedostatečná rekvalifikace,..) v přímé vazbě na rozvoj kompetencí a kvalifikací členů družstva a nečlenů.

Musím ještě poznamenat, že projekt družstva má silně edukativní smysl pro finanční gramotnost v netradičním směru,a to nejen pro dospělé, ale i v možnostech členství osob od 15 let.

Aktualizováno uživatelem Jana Koláříková před téměř 4 roky(ů)

Projekt splňuje podmínky PaRo, schvaluji.

Aktualizováno uživatelem Martin Kučera před téměř 4 roky(ů)

  • Vysoutěžená částka nastaven na 14250

Aktualizováno uživatelem Tadeáš Štěpka před 5 měsíc(ů)

  • Stav změněn z Nový na V řešení (diskutuje se)

Ahoj, jak toto prosím dopadlo? Vidím, že nebylo nic čerpáno, viz. https://piroplaceni.pirati.cz/rozpocet/polozka/1399/. Je zájem žádat o prodloužení, nebo můžeme uzavřít?

Aktualizováno uživatelem Tadeáš Štěpka před 4 měsíc(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Tadeáš Štěpka

Také k dispozici: Atom PDF