Projekt

Obecné

Profil

Podání #30272

uzavřený

Informace o práci na systému pro tvorbu Pirátských webů

Přidáno uživatelem Mikuláš Ferjenčík před asi 4 roky(ů). Aktualizováno před téměř 4 roky(ů).

Stav:
Odloženo
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
17.04.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Milý RV,

mediální a technický odbor společně pracují na velkém projektu, jehož výsledkem má být knihovna prvků pro Pirátské weby, webový manuál a šablona nového krajského webu. Projekt realizujeme v rámci schváleného záměru celostátní online kampaň v rámci centrálního rozpočtu na krajské volby, kam převede cca 200 000 Kč technický odbor a další peníze tam převede i mediální odbor. Vzhledem k tomu, že rozpočtový strop první fáze projektu (jež nám má umožnit upgradovat krajské weby) může být až 350 000 Kč, dostal jsem za úkol informovat o tomto projektu republikový výbor. Dodavatele jsme vybrali v otevřeném výběrovém řízení - https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?p=672015#p672015 - supervizi projektu dělá Jan Vrobel za MO a Filip Vařecha za TO.

Hezký den všem

Mikuláš

Aktualizováno uživatelem Exasistent RV před asi 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Čeká se na řešitele

Aktualizováno uživatelem Exasistent RV před asi 4 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Janka Michailidu

Aktualizováno uživatelem Janka Michailidu před asi 4 roky(ů)

Co to je, tohle?
"Vzhledem k tomu, že rozpočtový strop první fáze projektu (jež nám má umožnit upgradovat krajské weby) může být až 350 000 Kč, dostal jsem za úkol informovat o tomto projektu republikový výbor."
žádáš nás o schválení záměru, nebo jak si mám vyložit to tvoje "informování"?

Aktualizováno uživatelem Mikuláš Ferjenčík před asi 4 roky(ů)

Nežádám o souhlas, informuji. Jsem přesvědčen, že zakázka se vejde do schválených záměrů, ale protože se jedná o atypickou situaci - záměry se dávají dohromady z TO, MO a VV a protože náklady oproti původnímu předpokladu narostly, shodli jsme se, že je na místě o této zakázce informovat RV, aby nám pak nikdo zpětně nenadával.

Aktualizováno uživatelem Janka Michailidu před asi 4 roky(ů)

Zakázka se sice vejde do schválených záměrů, ale je potřeba vykonat interní přesuny přesahující limitní částky (viz níže)

v PraH se píše:

"(5) Při vnitřních převodech mezi týmy se postupuje přiměřeně jako u žádosti o proplacení. "

a zároveň

"Celkové náklady záměru jsou vyjádřeny peněžitou hodnotou10) nákladů, které lze v rozpočtové jednotce důvodně očekávat v souvislosti se záměrem, a to včetně rezervy na nečekané výdaje. Celkové náklady záměru se posuzují nezávisle na počtu účetních případů, do kterých byl záměr rozdělen"

tzn. mi příjde, že bychom ty převody měli schválit. protože jdou pod jeden záměr a převyšujou dohromady limit

Aktualizováno uživatelem Janka Michailidu před asi 4 roky(ů)

Tak zpět.. Probrali jsme to na zulipu v #Republikovy_vybor (pokud máš zájem, tak si to tam počti v topicu "systém pro tvorbu webů"). pokusím se provést výcuc:

  • nejprve jsme diskutovali ohledně toho, jestli je potřeba schválení v případě interního převodu prostředků ze 2 schválených záměrů do schváleného záměru třetího (ve smyslu mého předchozího příspěvku)
  • pak Honza Bednařík summonnul Vojtu Pikala, který nám tu diskuzi tak trochu zbořil, jelikož dle něj např. ten "záměr" TO (https://piroplaceni.pirati.cz/zamer/1337/) není "Záměr", ale "Vyhrazené prostředky" (tzn. to v Piroplácení nemá co dělat jako záměr a nemá se z něj co proplácet nebo převádět)
  • k záměru MO žádný takový výklad nemáme, jelikož jsi, Mikuláši, ještě neuvedl, který to má být
  • návrh dalšího postupu: RP bude muset schválit záměr "Projekt reusable šeblon a prvků pro krajské weby ve výši 350 000,-" nejlépe včetně plnění z TO a MO, s tím, že hospodařit bude VV (pokud už toto neschválil VV) a následně ho schválí RV v referendu

Aktualizováno uživatelem Exasistent RV před téměř 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Čeká se na řešitele na Odloženo

Bude projednáno na RP v pondělí.

Také k dispozici: Atom PDF