Projekt

Obecné

Profil

Podání #29051

uzavřený

Upřesnění výkladu pravidel pro čerpání z výdajové položky Podpora pro MS

Přidáno uživatelem Jaromír Beránek před asi 4 roky(ů). Aktualizováno před asi 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
17.03.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Na základě opakujících se žádostí touto cestou PKS Praha upřesňuje výklad pravidel pro čerpání prostředků ze strany pražských místních sdružení, a to z individuálních výdajových položek "Místní sdružení Praha xx" a společné položky "Podpora pro MS".

Cílem vytvoření společné položky "Podpora pro MS", resp. navýšení její alokace na úkor dílčích, vyhrazených položek pro MS oproti roku 2019, bylo snížit objem prostředků, jež zůstávají nevyužité. V loňském roce byla takto vyčerpána jen cca třetina z celkové alokace přes 1,5 milionu Kč určené pro MS. Nevyužité prostředky z roku 2019 v dílčích výdajových položkách byly místním sdružením převedeny do letošního roku a musejí být vyčerpány do konce roku 2021 v návaznosti na plánovací cyklus volebního období PSP, přičemž jsou čerpány jako první (metoda "first in, first out"). Toto omezení se netýká prostředků získaných z darů pro MS, motivačního bonusu za úspěšný fundraising ani prostředků z letošní základní alokace (0/10.000/20.000 Kč).

S ohledem na výše uvedený cíl proto nebudou jednotlivým MS z letošního rozpočtu schvalovány delší než jednoměsíční záměry pro čerpání ze společné položky "Podpora pro MS" a naopak budou podporovány projektové výdaje (např. organizace akcí pro veřejnost, výroba novin, jednorázové nákupy apod.). PKS považuje za klíčové rozvíjet aktivity MS s cílem rozšiřovat členskou základnu a oslovovat voliče s průběžnými informacemi o dění v jejich městských částech. Apeluje proto na MS, aby všechny dlouhodobé výdaje (pronájem prostor, lidské zdroje) hradila ze svých individuálních položek a snažila se o rozšíření okruhu dárců. Pod společnou položkou byly současně vytvořeny dílčí záměry pro projektové výdaje ve výši 30.000 Kč na jedno MS, jejichž cílem je umožnit sledování průběžného čerpání. Ukáže-li se v průběhu roku, že některá MS čerpají jen minimálně nebo vůbec, budou naopak aktivnějším MS jejich projektové záměry navýšeny, aby tak mohly své aktivity ve vztahu k veřejnosti o to více rozvinout.

Aktualizováno uživatelem Jaromír Beránek před asi 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Informace podána, úkol splněn.

Také k dispozici: Atom PDF