Projekt

Obecné

Profil

Podání #28423

uzavřený

Začlenení týmu Mladých pirátů do stranických struktur

Přidáno uživatelem Vojtěch Pikal před asi 4 roky(ů). Aktualizováno před téměř 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
01.03.2020
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj předsednictvo,

vždycky se k tomu nemůžeme dostat na zasedání, protože přece jen hoří důležitější věci, takže jsem se rozhodl to udělat takto.
Jak asi víte, dlouhodobě se věnuji existenci týmu Mladí Piráti.

K podání tohoto mě finálně namotivovalo to, že jsem potkal ředitelku Olomoucké městské knihovny, že u nich teď proběhla beseda politických mládežnických organizací na téma bydlení, za spoluorganizace STAN a že za nás tam nikdo nebyl, protože není kde nás najít a koho pozvat. (Přítomnost kolem 30 osob, což na takovou akci vůbec není špatné)

Tohle je přesně ten prostor, který tím, že mládežnickou organizaci nemáme, necháváme volný a je velmi užitečný k tříbění současných talentů, hledání nových a učení se politické práci vůbec.

Mladí Piráti dnes fungují pod stranou jako tým - mají vlákno na fóru, wiki, kanál na zulipu, pravidelně se sházejí na jisti, nefunkční newsletter a závazek, že flotilu(zasedání všech členů) budou pořádat jednou ročně při celostátním fóru.

Z reálné činnosti uspořádali jeden Pirátecon (Mladí a Politika) a vysílají příznivce a členy na zahraniční i domácí pracovní setkání a besedy, zatím zejména ve spolupráci s NDI (https://www.ndi.org/) nebo Youth Speak Up! (https://youthspeakup.cz/).

Historicky existující zapsaný spolek stejného jména je v neodvratné likvidaci a doménu mladipirati.cz historicky držím já a v procesu je darování straně.

Vznik je také trochu reakcí na reálné zestárnutí základny (protože už to prostě těch 10 let děláme). Za poznámku také stojí, že Evropští mladí piráti mají dva garantované hlasy v rozhodování PP-EU, což nemusí být nepodstatné.

Jinak řečeno, tým existujem funguje, provádí činnost, v rámci možností věřím že pro stranu a hnutí užitečnou. Není však oficiálně začleněn do struktur strany, takže je to tak trošku nazapřenou (podobně jako třeba PPU nebo Pirátské divadlo). A chceme to dělat lépe.

Cílem tohoto elaborátu je požádat o následující;

Republikové předsednictvo, v souladu s organizačním řádem (zejména § 3 (5)) zřizuje sobě podřízený tým "Mladí Piráti".

Toto rozhodnutí dá MP legitimitu a umožní předsednictvu tento tým úkolovat, případně jej zrušit nebo vyměnit vedoucího.
V rámci MP se diskutovalo i začlenění pod RV, nebo pod PO (přece jen jde primárně o práci s členskou a přízniveckou základnou), ale toto začlenění nám dává největší smysl.

Prosím o otázky, nebo o podporu.

Aktualizováno uživatelem Vojtěch Pikal před téměř 4 roky(ů)

Ahoj, rád bych úkol doplnil o výsledek práce MP na zadání zvážení silných a slabých stránek pro jednotlivé možnosti začlenění - https://docs.google.com/document/d/1ZsizPZUS52x2D5a8wmdPSOfW6572wTSWelm1x8mdn1I/edit?usp=sharing

Aktualizováno uživatelem Šárka Altman Galuszka před téměř 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF