Projekt

Obecné

Profil

Podání #24768

uzavřený

Úprava redmine

Přidáno uživatelem Adam Rut před více než 4 roky(ů). Aktualizováno před téměř 4 roky(ů).

Stav:
Odloženo
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
-
Začátek:
25.11.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Ahoj, pro potřeby práce v naší kanceláři A. Zábranského si chceme naše dlouhodobé úkoly v Redminu strukturovat do více úrovní (tj. byl by jeden hlavní úkol o otevřeném městě, pod ním by byly dlouhodobé úkoly a pod tím ještě jednotlivé úkoly níže). Nicméně protože se na stránkách praha.pirati.cz vizualizují výstupy pro program právě z Redminu, a toto se děje prostřednictvím nastavení rodičovských úkolů, není možné úkoly řadit do rozsáhlejší struktury (ony už totiž mají úkol pro web uvedený jako rodičovský).

Jde mi o to, že mám-li úkol A, který musí mít vyplněn jeden z pěti úkolů zde: https://praha.pirati.cz/program/, nemohu mu již přidělit jiný rodičovský úkol a nemohu ho zavést do jiné struktury, než té webové. Chtěl bych proto požádat, jestli můžete do redmine přidělat možnost k úkolu přiřadit více rodičovských úkolů než jen jeden.

Děkuji.

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 4 roky(ů)

  • Přiřazeno nastaven na Adam Rut

Nemůžete využít funkce souvisejících úkolů?

Aktualizováno uživatelem Adam Rut před více než 4 roky(ů)

Jan Hamal Dvořák napsal:

Nemůžete využít funkce souvisejících úkolů?

Problém je, že nejde o úkoly související, ale skutečně nadřazené, jen ta struktura se větví směrem dolů...Ještě mě napadlo, že by se to dalo řešit technicky tak, že pokud bych přiřazoval v redmine k úkolu rodičovský úkol, který sám již jiný rodičovký úkol přiřazen má, automaticky by k danému úkolu byl přiřazen i ten nejvýše (ty výše) nadřazený/né rodičovský/é úkol/y. To odpovídá realitě toho větvení...

Aktualizováno uživatelem Jan Hamal Dvořák před více než 4 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Adam Rut na Jitka Novotná

Ne, Redmine to nepodporuje a byl by to opravdu netriviální úkol - včetně například toho, že by se tím podstatně změnilo aplikační rozhraní, takže by ta prezentace úkolů na webu stejně nefungovala.

Máte vlastně dvě možností, jak to řešit:

  1. Používat v tom JavaScriptu na webu související úkoly a tím pádem si pak můžete dělat s rodiči co chcete a odkazovat se skutečně křížem krážem, nebo

  2. nastavit ten JavaScript na webu tak, aby nekontroloval jen jednu úroveň rodič/potomek, ale šel automaticky do hloubky a prezentoval tam celý strom, nebo jenom jeho listy.

CC Jitka Novotná

Pomůžeš nám, prosím? Co si o tom myslíš?

Aktualizováno uživatelem Jitka Novotná před více než 4 roky(ů)

V prvé řádě bych si ráda ujasnila co je cílem a kolik času stoji za to tomu věnovat.

Upřímě mi přijde že dát víc než 3-5 hodin do jedné tabulky je méně efektivní než tam do konce období ten stav ručně kopírovat.

Koukla jsem se na to a přijde mi, že by relativne snadno (0.5h práce pokud to půjde snadno) šlo udělat to, že by jsme na místo jednoho rodičovského úholu dali seznam seznam rodičovskýh úkolu ze kterých by se tvořila tabulka a jeden který by neměl podúkoly a sloužil by ke čtení celkové splňenosti.

Vyhovovalo by vám takové řešení? Pokud ano, můžete mi dát seznam těch nových dlouhodobých úkolů a jednoho ukolu "na celkové procenta"?

Aktualizováno uživatelem Jitka Novotná před asi 4 roky(ů)

Jak to s tím vypadá?

Aktualizováno uživatelem Jitka Novotná před téměř 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Odloženo

Také k dispozici: Atom PDF