Projekt

Obecné

Profil

Úkol #24258

uzavřený

Dobrovolníci pro projekt Housing First

Přidáno uživatelem Michaela Vodová před více než 4 roky(ů). Aktualizováno před více než 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Vysoká
Přiřazeno:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
04.11.2019
Uzavřít do:
14.11.2019
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:
Typ práce:
Práce s lidmi
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Vážení členové, příznivci,

statutární město Jihlava se zapojilo do projektu „Bydlení především: Testování konceptu Housing First v Jihlavě“, jehož cílem je eliminace bezdomovectví či stavu bytové nouze, získání a dlouhodobé udržení standardního bydlení. Cílovou skupinou projektu jsou jednotlivci i rodiny s nezaopatřenými dětmi, nacházející se v bytové nouzi s potřebou intenzivní a dlouhodobé podpory. Projekt pomáhali prosadit naši členové a příznivci, zastupitelé Eva Nováková a Daniel Škarka.

Začátek realizace projektu je stanoven na 1. 10. 2019. V rámci přípravné fáze proběhne tzv. registrační týden, během něhož budou dobrovolníci oslovovat případné zájemce o zařazení do projektu a vyplňovat s nimi připravené dotazníky. Registrační týden proběhne dle předpokladu v termínu od 25. 11. 2019 do 1. 12. 2019. Pro zajištění dané akce hledáme dobrovolníky. Účastnit se je možné celého registračního týdne nebo vybraných dnů, pomocníky hledáme jak pro sbírání dat v terénu, tak pro jejich zadávání do databáze.

Dobrovolníci budou v rámci registračního týdne oslovovat zájemce o účast v projektu na vytipovaných místech (ulice, zahrádkářské kolonie, azylové domy, ubytovny apod.). Předpokládá se, že zájemci o účast v projektu budou oslovováni v čase od 8 do 16 hodin, konkrétně potom dle možností jednotlivých dobrovolníků. Pro dobrovolníky bude připraveno zázemí v budově Magistrátu města Jihlavy, kam budou docházet a předávat nashromážděná data, případně řešit situace vzniklé při vyplňování dotazníků. Dobrovolníci budou řádně proškoleni.

V případě zájmu o zapojení se do registračního týdne pište prosím na e-mail eva.novakova@jihlava-city.cz do termínu 14. 11. 2019.

Děkujeme za spolupráci!

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před více než 4 roky(ů)

  • Projekt změněn z Vysočina na MS Jihlavsko

Aktualizováno uživatelem Michaela Vodová před více než 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Také k dispozici: Atom PDF