Projekt

Obecné

Profil

Úkol #23910

otevřený

Zajistit parkovací povolení pro veřejně prospěšné společnosti v Praze

Přidáno uživatelem Tereza Hubáčková před více než 4 roky(ů). Aktualizováno před téměř 4 roky(ů).

Stav:
Nový
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Kategorie:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
01.10.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

60%

Odhadovaná doba:
Spisová značka:
Pořadí:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Zjistit možnosti a podmínky pro parkování veřejně prospěšných společností (pečovatelských služeb, hospiců, CDZ), které potřebují používat automobily i v jiných částech Prahy, než mají sídlo.

Aktualizováno uživatelem Tereza Hubáčková před více než 4 roky(ů)

Úkol zadán na základě zjištění Evy Horákové při návštěvě CDZ Břevnov, že výdaje za parkování jsou pro ně neúměrně zatěžující.

Aktualizováno uživatelem Tereza Hubáčková před více než 4 roky(ů)

Kontaktována Arcidiecézní Charita a zjištěno, že pro ně je to taktéž velký problém, mají náklady kolem 40 000 ročně, mohou získat zvýhodněné oprávnění jen pro městskou část, kde mají sídlo, a jen pro auta typu dodávky. Telefonický rozhovor s TSK potvrdil, že podle oficiální Metodiky vydávání parkovací karet taková omezení opravdu jsou.

Aktualizováno uživatelem Tereza Hubáčková před více než 4 roky(ů)

Kontaktován ing. Čadský, vedoucí oddělení organizace dopravy, tel. 236 004 335: existuje polooficiální možnost parkovacího oprávnění pro veřejně prospěšné organizace na všechny části Prahy (1200 Kč/rok), organizace ale musí doložit, že má oprávněný důvod jezdit i do jiných částí Prahy, než kde má sídlo. Toto přidělování se děje nepříliš transparentně a podle nejasných pravidel, navíc o této možnosti mnoho organizací vůbec neví. Ing. Čadský uvítal možnost spolupráce s odborem SOV, který by pomohl s identifikací společností oprávněných o takové parkovací povolení žádat, zároveň by chtěl stanovit zvyšování ceny oprávnění podle počtu MČ, na které bude platit. Předány písemné informace, ing. Čadský čeká na stanovení termínu schůzky.

Aktualizováno uživatelem Tereza Hubáčková před více než 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 60

Aktualizováno uživatelem Eva Horáková před téměř 4 roky(ů)

  • Přiřazeno změněn z Eva Horáková na Adam Zábranský

Také k dispozici: Atom PDF