Projekt

Obecné

Profil

Mediální výstup #23842

otevřený

Piráti kontrolují vládu a navrhují úpravy daňových zákonů

Přidáno uživatelem Lucie Procházková před více než 4 roky(ů). Aktualizováno před více než 4 roky(ů).

Stav:
Nový
Priorita:
Normální
Kategorie:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
15.10.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Připravili jsme sérii pozměňovacích návrhů k daňovému balíčku, který byl zařazen na program 35. schůze sněmovny začínající v polovině října 2019.
Prosazujeme zejména snížení zdanění práce, navrhli jsme proto zvýšení základní slevy na poplatníka. Nesouhlasíme se zvyšováním spotřebních daní, neboť se domníváme, že pokud jsou některé daně zvyšovány, mělo by to být doprovázeno snižováním daní jiných. Soustředíme se na racionalizaci některých dalších dílčích úprav, jako je například chystané zdanění rezerv pojišťoven, jejichž držení přitom požaduje ČNB. Za podobně iracionální považujeme zvyšování daně z hazardu u kurzových sázek nebo živých her včetně karetních, které patří k nejméně škodlivým typům hazardu, naopak u výherních automatů sazba zůstává. Vedle toho jsme navrhli další drobné úpravy jako je zvýšení limitu pro domácí vaření piva na 2 tisíce litrů, čímž dojde ke zrovnoprávnění s výrobou vína a také navrhujeme stejné podmínky pro české hráče pokeru jako mají občané pocházející ze zbytku EU, aby nebyli Češi při online hraní diskriminováni.

ČT 24: https://ct24.ceskatelevize.cz/ekonomika/2951648-danovy-balicek-v-ohrozeni-koalice-je-pripravena-jej-protlacit-i-mimoradnou-schuzi

Tisková zpráva Pirátů: https://www.pirati.cz/tiskove-zpravy/brifink-35-schuze-psp.html

Sněmovní tisk: daňový balíček - http://www.psp.cz/sqw/historie.sqw?o=8&T=509

Aktualizováno uživatelem Lucie Procházková před více než 4 roky(ů)

Také k dispozici: Atom PDF