Projekt

Obecné

Profil

Úkol #23609

otevřený

Zjistit možnosti vydávání parkovacích karet pro veřejně prospěšné společnosti na více ZPS v Praze

Přidáno uživatelem Tereza Hubáčková před více než 4 roky(ů). Aktualizováno před více než 4 roky(ů).

Stav:
Nový
Priorita:
Normální
Kategorie:
-
Cílová verze:
-
Začátek:
04.10.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:
4.00hod
Spisová značka:
Pořadí:
Typ práce:
Organizační struktura:
Ne
Smlouva:

Popis

Veřejně prospěšné společnosti s terénní náplní práce (Např. Centra duševního zdraví) mají dle Metodiky http://www.parkujvklidu.cz/wp-content/uploads/2016/12/Metodika_pro_vydavani_parkovacich_karet-opravneni.pdf možnost získat parkovací oprávnění jen v té části Prahy, kde mají sídlo, a to ještě na omezené typy vozů (dodávky). Proto musí při parkování u klientů v jiných částech Prahy vydávat vysoké částky za parkování a je to pro ně velký finanční i organizační problém.

Aktualizováno uživatelem Tereza Hubáčková před více než 4 roky(ů)

Telefonát s ekonomkou Arcidiecézní charity Praha Ing. Zuzanou Královou. Pro Charitu to představuje velký problém, ani oni nemají uspokojivě vyřešeno. Vozidla pro ošetřovatelky jsou úmyslně malá, aby měla levný provoz, proto nesplňují podmínku typu vozu. Navíc mají klienty po celé Praze, nikoliv jen v místě jejich sídla. Následně mailem sděleny náklady Arcidiecézní charity Praha na parkování: v roce 2018 zaplatili za parkovné a parkovací karty 41 000 a v roce 2019 do srpna 30 000 Kč. Tyto náklady navíc není možné hradit z projektů ani z grantů nebo sponzorských příspěvků. Byli by velmi vděční, kdyby se to podařilo nějak ošetřit.

Aktualizováno uživatelem Tereza Hubáčková před více než 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100

Získán kontakt na odpovědného pracovníka, který se zabývá touto problematikou: Ing. Miroslav Čadský, vedoucí oddělení organizace dopravy, oddělení organizace dopravy MHMP, +420 236 00 4335, e-mail: miroslav.cadsky@praha.eu

Sdělil, že umějí vydávat parkovací oprávnění pro veřejné prospěšné společnosti i na více částí ZPS najednou, dokonce společnost nemusí mít a používat dodávku (musí mít identifikované vozidlo např. polepy). Společnost ale musí doložit, že má důvodnou potřebu jezdit vozem alespoň na tři až čtyři části MČ se zónami placeného stání (ZPS). (V současnosti to používají např. mobilní hospicy).

Zvažují úpravu těchto oprávnění (v současné době taková společnost platí 12 000 Kč pro jednu Prahu i pro víc) ve zvýšení poplatku, ale zjednodušení administrativy s dokazováním potřebnosti.

Uvítali by spolupráci ohledně identifikace společností, které by to potřebovaly (obávají se zneužívání).

Také k dispozici: Atom PDF