Projekt

Obecné

Profil

Podání #23184

uzavřený

Prosba o znovuprojednání bodu ze schůze PKS

Přidáno uživatelem Klára Bidařová před více než 4 roky(ů). Aktualizováno před více než 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
Začátek:
25.09.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

100%

Odhadovaná doba:

Popis

Vážené PKS,

předem děkuji za možnost a zprostředkování online přenosu z Vaší první schůzky PKS JčK.

Chtěla bych s Vámi ale ještě jednou projednat bod 10., ze kterého vyšlo usnesení a to:
10. Krajský newsletter
230919/6 - PKS konstatuje, že za krajský newsletter jsou zodpovědní koordinátoři a za věcnou správnost zodpovídá pověřená místopředsedkyně Jana Koláříková s tím, že k nahlédnutí ho dostanou před rozesláním všichni členové předsednictva.
Jana založí dlouhodobý úkol týkající se newsletterů + se zavede archiv newsletterů (dlouhodobě nefunguje).
Hlasování: 5 - 0 - 0

Chápu aktuální situaci v JčK, co se týče spojky MO a newsletterů, jedním slovem nefunguje a určitě jsme jako koordinátoři připraveni pomoci a celou situaci, do doby než se najde další podpora pro náš krajský MO, zastat. Co si ale nemyslím je to, že by za newsletter měl být plně zodpovědný koordinátor, pokud se plánuje placená spojka MO. Dle mého názoru je finální podoba NL plně v kompetenci mediálního odboru, jeho tvorba ale samozřejmě ve spolupráci s koordinátorem, který NL dle dohody i rozešle.

Dle vznikajícího souhrnu činností KoDo na popud PO by se měl NL tvořit ideálně s kooperací s krajským mediálním odborem. V odkazech níže si o tom můžete přečíst více:
co KokS dělají a neměli by: https://redmine.pirati.cz/issues/21445
How to koks : https://docs.google.com/document/d/13VrUSQpLqv8qRPkOnurpDkDi7EFe05e-5plWix9G5gA/edit?fbclid=IwAR1nmntg3ttm0Wa5i7R8xILedvnb7SHfVWXrtrLBSRQ_efLPlDerDXXEbpU

Prosím o znovuprojednání tohoto bodu.

Děkuji Vám

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před více než 4 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Klára Bidařová před více než 4 roky(ů)

Aktualizováno uživatelem Jana Koláříková před více než 4 roky(ů)

Ahoj,
zatím nám kooperace s MO moc nevycházela, takže to zkusíme dát dohromady společnými silami. Potřebovala bych od vás vždy souhrn toho, co se stalo a co se bude dít, potom vám moc ráda pomůžu poladit formu.
Věřím, že společně to zvládneme :)

Aktualizováno uživatelem Lukáš Mareš před více než 4 roky(ů)

Ahoj, díky za připomínku, určitě je to k zamyšlení, podle mě jsou obě varianty přípustné.

Myslím, že v diskuzi zaznělo (a pokud ne, tak to zní teď), že spolupráce mezi koordinátorem a mediálním odborem by měla být ukotvená v aktualizované koncepci MO, což je úkol, který dostal příslušný místopředseda (Kolis) - Stará: https://redmine.pirati.cz/attachments/download/1174/Koncepce_MO.pdf ... nicméně si stále myslím, že nápad, aby za vydání NL byli zodpovědní koordinátoři, je dobrý. MO však musí být maximálně součinný. Asi především proto, že KOKS ví, co se kde šustne (tedy co bylo, je a bude) a bude ze všech nejsnáz dávat dohromady materiál. Ale i varianta druhá je podle mě přijatelná. Osobně bych to asi zatím nechal běžet tak, jak jsme se domluvili a po čase (půl roku po rozběhnutí MO?) bych to zrevidoval a případně otočil.

Aktualizováno uživatelem Václav Klecanda před více než 4 roky(ů)

Predem se omlouvam ale navazu na svou retoriku pred 4 roky a trochu upravim. Znalci si vzpomenou:

MO neexistuje

Protoze kdyby ano, asi bych nasel nejakou stopu jeho cinnosti zde v RM i s odpracovanym casem a popisem prace - standard pro placene pracovniky ...

... ale mozna spatne hledam?

Na FB se obcas mihne sdileni celostatnich postu, ale lokalni stranky maji predevsim generovat lokalni obsah.

Aktualizováno uživatelem Lukáš Kolářík před více než 4 roky(ů)

to hledáš špatně - https://redmine.pirati.cz/projects/medialni-odbor-jck/issues?set_filter=1&status_id=c&tracker_id=2

Co se mého pohledu týče, tak newsletter je především o informacích dovnitř a měl by to tedy dělat koordinátor ( je to i v tom dokumentu co sdílí Klára )
MO je především o komunikaci ven ( a to pravda v poslední dobře nefungovalo optimálně), proto se teď otevře koncepce a najde člověk, co na to bude mít čas a hlavně drive aby se to rozhýbalo. Vedoucí MO je stejně volen na dva roky, takže Zbyňkovi končí mandát.

Každopádně pokud nebudou prezentovatelné výsledky tak nám MO nepomůže. MO musí mít co prezentovat. Ta aktivita musí jít od zastupitelů a předsednictev. MO není novinář, MO je tu od toho, aby jim pomohlo ty věci zpracovat, napsat tiskovou zprávu nebo uspořádat tiskovou konferenci, případně clearoval průšvihy nebo pomohl s mediální linkou prezentace ( ví co a kdy novináře zaujme ).

Aktualizováno uživatelem Josef Špak před více než 4 roky(ů)

  • % Hotovo změněn z 0 na 100
  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Beru na vědomí, nicméně v tuto chvíli nevidím nový zvláštní důvod se k tomu vracet. Myslím, že na to stejně přijde řeč na příštím setkání předsednictva, při kontrole úkolů z minula. Prozatím tento úkol uzavřu. Samozřejmě můžu zařadit návrh bodu k jednání, pokud o to požádá člen předsednictva.

Pro info, původní koncepce MO je tady: https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=408&t=39639

Také k dispozici: Atom PDF