Projekt

Obecné

Profil

Podání #23158

uzavřený

Nesouhlas PKS Praha s navrženou změnou přerozdělování stálého příspěvku

Přidáno uživatelem Jaromír Beránek před téměř 5 roky(ů). Aktualizováno před téměř 4 roky(ů).

Stav:
Dokončen
Priorita:
Normální
Přiřazeno:
-
Začátek:
24.09.2019
Uzavřít do:
% Hotovo:

0%

Odhadovaná doba:

Popis

Předsednictvo KS Praha v návaznosti na rozsáhlou interní diskusi vyjadřuje nesouhlas s předloženým návrhem RV na změnu klíče, podle kterého je rozdělován stálý příspěvek na činnost strany jednotlivým krajským sdružením (https://forum.pirati.cz/viewtopic.php?f=248&t=48545&start=30&fbclid=IwAR2ZgwLC7VPdZu6RDJ3jA5rd6UB8YXWgu_6Vexn9tRiMJC4OIxE276HoCIg). Navržená změna je pro KS Praha jednoznačně nevýhodná a představuje roční výpadek příjmů KS ve výši 250.970 Kč, za jedno volební období tedy více než 1 milion Kč. Zejména nesouhlasíme s navrženým postupem, kdy by mělo dojít ke změně s účinností od 1. 1. 2020, tedy v podstatě v polovině volebního období, na které má KS Praha vypracován a schválen dlouhodobý finanční výhled.

KS Praha tímto žádá RV o stažení návrhu a prodiskutování na příštím řádném jednání RV, případně jednotlivé členy RV o hlasování v tomto duchu, aby se KS Praha prostřednictvím svých zástupců mohlo k návrhu podrobně vyjádřit a zúčastnit diskuse při jednání, a to včetně zástupců PKS, které za hospodaření KS Praha odpovídá.

Aktualizováno uživatelem Honza Hora před téměř 5 roky(ů)

Pro

A podotýkám že tento výpadek by bylo nutno promítnout do prostředků na příští sněmovní volby. Vzhledem k výsledkům voleb 2017 a poměrně těsnému zisku posledního pražského mandátu je evidentní, že takovýto výpadek nás reálně může stát mandát, který nebude získán v jiném kraji (jednotlivé kraje si příliš nepolepší) - nejde o riziko teoretické.

Aktualizováno uživatelem Michal Zdeněk Zachar před téměř 5 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Alice Hamalová před téměř 5 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Magdalena Valdmanová před téměř 5 roky(ů)

Pro

Aktualizováno uživatelem Jaromír Beránek před téměř 5 roky(ů)

Díky všem a já pochopitelně přidávám poslední chybějící hlas. Prosím nyní zástupce RV zvolené za Prahu o tlumočení tohoto usnesení celému výboru.

Aktualizováno uživatelem Honza Hora před více než 4 roky(ů)

  • Stav změněn z Nový na Dokončen

Usnesení bylo přijato

Aktualizováno uživatelem Alice Hamalová před téměř 4 roky(ů)

Hlasovalo 5 pro, 0 proti, 0 se zdrželo.
Návrh byl schválen.

Také k dispozici: Atom PDF